Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Добро утро :l:
    Да се пријавам, кафето го испив и се прочитав од вчера, каснав банана и сега си работам ете по малку.
    Вчера правев скриен шеќер, крвна слика, бев на ехо.
    Шеќерот е добар, ама крвта (facepalm). Железото паднало во граници на нормала, сега е 29, ама хемоглобинот отишол дури на 9, еритроцити на 3,5. Терапија Хемовит и дупла доза вит.Ц и Б12. Мокрачата чиста :)
    Бебињата немирни, ја намачија докторката, едвај ги измери. Си одговараат за неделите, се е во најдобар ред. Имав три лакуни на постелката на претходниот преглед, ама димери и хемостаза беа во ред, па не добив терапија и сега на овој преглед има два лакуни. Кај отишол другиот незнам :^). Немирковците не застанаа, ама направивме неколку сликички :inlove: Синко дома ме чекаше гладен, да ручал со мене :D, па после си излеговме, мама и тато да ручаат, а тој мезеше соленки и пиеше сокче. Уживав во денот.
    @zeka , Ќаев е на одмор до 15-ти, јас закажав кај него дури на 25-ти август. И мене најмногу ми влева доверба. А за болките, позната работа во 8-ми месец, и сите креваат раце.
    Уживајте мами во свежиот ден, од утре пак ќе не фаќале тропски горештини :D

pink95, LadyC, Asiana and 7 others like this.
  2. menelele

menelele Популарен член

Ај добро ви утро!
    Лелеееее уште сега душа немам, 15 скали неможам одеднаш да ги качам. Дури и на право кога одам се задишувам, ко стара баба сум.
    Нели требаше да одам кај матичниот да ми даде приоритетен упат, во 11 недела(facepalm) Ама ќе си чекам до другата недела. Е сега сакам да одам да го прашам дали може во 11 недела да ми земе брисеви за микро биологија. Зошто јас кога сум 12 недела он е 2-ра смена, а јас од 13 недела одам на одмор. Па си правам некои комбинации.
    Поздрав

LadyC, NanaMia, eleni27 and 1 other person like this.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Dobro utro I od mene, kafe ne sum ispila seuste, ama zatoa mavnav edno cajce, sega mi se jadat isleri I onoj tako cips. A ke pijam I kafe. Bebusko ja klocka maama, ako neka kloca I midlam deka ikase, ama potraa toa, vie kolku vreme cuvstvuvate ikavica od bebeto?
    Pozdrav ubav den :*

LadyC likes this.
  4. Grungie

Grungie Популарен член

Девојки,ве молам упатете ме доколку знаете во која Ваикики продавница има поголем избор на облека за трудници? Барам фармерки,панталони,некоја наметка... Од други бутици за трудници имам шетано по продавниците во Буњаковец, но цените се напумпани, едни фармерки се 2500, во Ваикики по 1000 ден... Доколку има ваква тема на форумот - упатете ме и таму :l:

5. Annath

Annath Форумски идол

Јас најмногу од продавницата во Рамстор сум купувала. Во Капитол не е баш снабдена, а во Сити Мол најбрзо се троши.

Grungie likes this.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Јас купувам од сити мол, од тоа ваики :D

Grungie likes this.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

I jas kupuvam od siti mol, za bluzicki mozes da si najdes I od delot koj ne e za trudnici. A za pantoloni se znae zadolzitelno vo delot za trudnici.

Grungie likes this.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас
    Јас барам хеланки за трудници кој ке види нека пише :) Во Ваикики сеуште нема :)
    Сабајле на брис бев требаше да ги повторам брисевите и одвај чекам 19ти да дојде на 2 скрининг :) Сега малку да поработиме :emo:

LadyC and kavadar4anka like this.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Имаше пред извесно време во буњаковец долу во сутерен, незнам точно како се викаше продавницата... беа над 700ден.

VedaG10 likes this.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Е таму не сум проверила. Ке одам деновиве. Фала ти :*

Grungie likes this.
  11. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

јас купував за минатата бременост од буњаковец во подрумот и имаат избор има 2 продавници.
    Имаат убави фармрки,хеланки.
    Прво да се проверам што имам од претходна бременост па да докупам.
    Наредна недела прв скрининг.

VedaG10, kavadar4anka and Saraa like this.
  12. Saraa

Saraa Популарен член

Jas vekje vo ovaa bremenost garderoba ne kupuvam, so ogled na toa so sum na boleduvanje I ne odam na rab imam pomala potreba od raznovrsna garderoba. Za prosetka I za po kontroli ke nosam toa so imam, a I nekako kako trgnala rabotava tesko deka ke doguram do 40 nedela. Sega sum 34 I molam boga bebac da izdrzi barem nekolku dena vo 36 nedela.

Last edited: Aug 9, 2016
    eleni27, kavadar4anka and zeka like this.
  13. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Паметно,мене не ми се верува колку ми се познава стомакот во 11 недела (мислам ми се познава),за претходната не ми се познаваше до 16 недела.Поправена сум 1.5 кило што е многу за кратко време.Почнаа да ме стегаат панталоните што ги носам.

14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

и јас сум на 17.08.2016 на прв скрининг... тука негде сме изгледа :)

VIKTORIJA 1 likes this.
  15. zeka

zeka Популарен член

@menelele , ти благодарам мила. :hug:

@Saraa , се ќе помине во најдобар ред, полека и смирено. :hug:
    И двете имаме уште по 2 недели во 9ти, потоа бебушките може да излегуваат кога сакаат.
    Нас прво ни беше предизвик (да се изразам на тој начин) да дојдеме до 28ма недела, потоа 30та, па 32ра... сега сме 34та недела. Сега до 9ти ќе издржеме.
    Имаме бебиња борци, а исто и ние.
    Се правиме да помине се во најдобар ред.

Во четврток ке ги добиеме резултатите од уринокултура, денеска ги оставив.

pink95, kjukli, LadyC and 6 others like this.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

@zeka znam deka mozam/me I poveke da podneseme, toa sto covek ne go ubiva go pravi posilen, ama vcera prosto se razocarav posle pregledot. Zosto postojano da ima nesto, covek postojano da e pod pritisok ama ajde kako saka Gospod taka ke bide.
    Pozdrav I do tebe I bebuskata tvoja pa ke se druzime zimoska ;)

VIKTORIJA 1, kavadar4anka and zeka like this.
  17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Кај е Господ никој не е.... само да сме живи и здрави, другото само по себе си иде! Пушти си музика и пушти го мозокот на пасење, опушти се жено, никој ништо не ти може!

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добар ден. Јас си бев кај матичниот на скрининг 2 (второ мислење) зашто он ми е амин за се.Бебуш е одличен, расте, се е во ред со срценце, рбтече, ноџиња, рачиња и сл. Докторов мој го гледаше бебац повеќе од 45 минути. Како му се внесе, па и ми рече „малаша, детево надарено ти е“ .:D Му викам „знам докторе ми кажале и други дека мали растура“ :rofl: . Откачен ми е докторот скроз. Значи од кај него увек со смеење . Вечен позитивец, башка професионалец ептен. :)
    Ќе ми се смеете може ама после долго размислување за приватно пораѓање, ми понудија и во Чаир кај Бајалски со врски да се пораѓам па ќе видам. Се исконсултирав и со мојов матичен па ми вика да не се будалам да фрлам 2000е за приватно. Тек сум 6ти. Кој знае на крај кај ќе се пораѓам, битно бебето да ми е ок.
    И така женски. Кај матичниот добив цд и 4д сликички од бебац . Му пуштив на мм да се израдува. Мали има шпрто носе и зева. Цицаше палче едно време, па го прашав Ложанковски која рака.Наводно ако цица десно палче е деснак и обратно. Ама кога му кажав дека сум левак ми се пофали и он дека е, па навлеговме у тема колку сме биле паметни. :rofl:
    Петарди. Btw за 3 недели сум качила 5 кг. Сега сум 75 кг. :)

Имајте убав ден, сори на голем пост. Ве бубкам :l: :inlove:

Last edited: Aug 9, 2016
    pink95, Jagoda123, Kristula and 12 others like this.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Имам 100 пати пишувано за ова. И мене ме изрешетаа во првата бременост со клексани, бебето мало било. Знаеш колкаво бебе родив? 3450гр, долго 50цм - идеална должина и тежина, како по книга.
    На клексанот инсистираше матичната, а кога отидов на клиника на ЦТГ неколку дена пред пораѓај, ми рекоа под итно прекини со клексаните, нема индикации за тоа. Незнам кај си била на преглед, но еве ти препорачувам да одиш на клиника во соба 36, кај било кој доктор, имаш слободни термини и денес и утре, мислам секој ден, тие ќе ти објаснат најубаво. Или можеш уште вечер во дежурната амбуланта (за таму не ти треба упат).
    Ова те советувам, зашто си вознемирена, а навистина мислам дека немаш потреба за грижа.

Saraa likes this.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Draga, mojata bremenost ja sledi Livrinova, no bidejki e na odmor me upati vo soba vr 36, da sum pomriena so kontroli dodeka e na odmor, na poslednata kontrola me prati da ispitan d dimeri I hemostaza, d dimerite mi se 820 I transfuziologot smeta deka nrma potreba od kleksani za koi mi zborese Livrinova a eve sega I Elena Nikolovska. Maticnata isto smeta deka bema potreba Od kleksani. Edvaj cekam da se vrati Livrinova od odmor I da vidime sto I kako ke bide.
    Ve pozdravuvam site I vi blagodaram za dobronamernite soveti! :hug: