Zenski postelkata na koj zid treba da bide,sega se vrativ od kontrola i doktorot mi rece deka e na preden zid a nw mi kaza dali e ok toa,vika ova rita bebevo nervozno na mama hahaha skokase i se lupase levo desno.Pozdravce
@Saraa на толку ниски димери не ти требаат клексани. Моите беа 4200 затоа примам два пати по 0,4. Порано ми се стегаше стомакот на кратко време и ме оставаше без здив. Тогаш си мислев дека бебињата се вртат така и го испапчуваат стомакот па ме притискаат. Овие два дена стомакот почесто ми се стега, стврднува и губам здив, а бебињава како се повеќе да се активни а нели викаат при крај се намалува активноста. Вчера читам дека стврднувањето на стомакот биле контракции, ја поима немав. А во петокот правев цтг во ремедика не ми спомнаа дека имам контракции. Сега се мислам дали да одам деновиве на ГАК на цтг или да почекам во петок планирав да одам кај Тантуровски помладиот. Немам болки само повремено стврднување на стомакот, а ја туркам 37 недела. @Надежна нема правила за тоа, кај мене едната постелка е на преден а другата на заден ѕид.
Lele luge sto mi se desava nemozam da disam nemozam ni da se dvizam sekoj den mi e se potesko ,a koga ke legnam e togas mi e odvaj se vrtam nemam sila da stanam tesko mi e upm ... 35 nedela sum si vikam ajde uste malce no sekoj den imam se pomalce sila ... Vi se slucuva i vas ova?
Ехееее, чекај рано ти е, уште ќе се потиш, читај ме претходно, низ истото поминував и уште поминувам, само што сега ми е потешко. Ќе почне и стомакот да те боли и да ти тежи па нема да можеш ниту да се превртиш од лева на десна страна. Ама се тоа се трпи кога ќе си помислиш што те чека, изненадувањето е внатре, еве го се посилно сакаат да излезат
Исто ми е и мене. Ако се движам подолго време некако си го осеќам стомаков како ми тежи и несвесно може да се го фатам како да го држам да не ми падне Навечер исто, спијам само на страна ама кога се вртам од една на друга си го задржувам па некако ми иде како да си помагам со рацете да го префрлам ама уште еден месец ќе издржам па после поголеми маки ќе си имаме, ќе се превртуваме дури тогаш од кревет до креветче и обратно
E pa zenicki se porodiv...dve sincinja...dve angelcinja...site da si docekate... Ke pisam podetalno vo soodvetna. tema...
@vesnik , cestita. Zivi i zdravi da se soncinjata. @Saraa , jas pred nedela ispituvav d-dimeri. 815 se moite. Maticnata i vo Skopje mi rekoa deka mi se super rezultatite. Nema potreba od terapija za istite , jas i ti dopolnitelno sme i ista nedela. Uste malku, ce se druzime po grad so kolickite. Se ke bide vo red. Majka, denes se grizime dali se e vo red so bebce vo stomace, utre, zosto place, dali go bole meseto , dali e gladen, se najade li... itd... normalno e. Uste nemam problem so vrtenje leva/desna strana. Mislam vo toj pogled nisto ne e smeneto kako pred da ostanam bremena. Imam problem sega so spienjeto, ne spijam, mnogu malku. ziva voda se potam. Denes 5 maici da se preoblecam mi se malku. Uste malku ce izdrzime.
Здр јас 13+5. Во 13 недела правев скриниг за Даунов синдром + брисеви бев во Систина и платив 7000 ден. Денес бев кај матичниот и му кажав ама ми рече требало и крв да испитам и да се спореди со ехо.... Во систина мереа само преку ехо некои вредности и рече дека од таму 80% ми се гарантира дека нема ризик за Даунов синдром а ако сум испитала и преку крв ке биде 95,% дали има место за паника,? Пишете ве молам?
@vesnik нека ти се живи и здрави. Породилна приказна и се разбира како се снаоѓаш чекаме. Жени, јас добра, еве на работа со кафето. Сладоледот го изедов, а за денеска имам овошно мени (се домашно) -јаболки и смокви, едвај се донесов до работа Ноќеска спиев седејќи. @Abeja , јас не се потам, ама не можам да лежам, немам воздух. Стврднувањето на стомакот не се тие контракции за породување, не се грижи. Со првото ги имав од 6-ти месец, се породив точно на термин. А сега ги имам од порано и тоа така ми се стврднува стомакот што можам да ги видам како си лежат. И каќувам на докторката завчера, едното е лево, другото е десно, ме гледа зачудено, ми вика ете што е мајка Ми вика опасна контрола имаш, ама овие како се немирни, ќе те средат Вчера малку на роденден бевме, ама толку беше кратко (без синко) и некако се измалтретирав, ама ете Имајте најубав ден
Да ти се здрави и живи мажињата, да те чуваат секогаш мила! @Beb4e :) мене на прв скрининг и приска ми правеа, мислам дека на тоа мислат, али и мене тогаш матичниот ми рече дека е најбитно на ехо. Е сега ако не ти е проблем направи си и приска да си си мирна ти.
Мене Лолита матична ми се води, ама Ложанковски ме води од почеток. 2500 ми зема за скринингот, ама не жалам ни денар за кај него. Од прва се бунев, ама сфатив дека доктор како него реткост е. У превод прегледите ми се приватно кај него. Првиот скрининг 1500 а овој 2500 ми беа. @Jagoda123 кај си душо? Се средивте ли домче? Пиши ни недостигаш лепотице.
Мамички редовно ве читам иако не пишувам,.....јас и бебушко сме добро. Никола ќе има братче. Вака сега за сега скринингот и контролите се се во ред. Освен што и понатаму јас сум со слаба крв-стандардно. Некои потешкотии немам, освен пустиот страв ова да ми е срам да кажам, ама со првото ништо не знаеш а со второво се знаеш
Ajde dobar den, malku podocna stanavme, sinoka ne spiev bas mn mn pa da si go zemam sonot do ppdocna. Sum nastinala, sinoka stanav vo tri da si oblecam pizami na dolgi, mm stana da mi donese debelo kebe, sega se krcka supa, zeska da srknam, posle odam po limoni mi zavrsija I taka moram da se oporavam ne smeam pred kraj da se razbolam. Vi blagodaram za spodelenite mislenja vo vrska so kleksanite, mene del od doktorite mi preporacuvaat kleksani zaradi lakunite na ppstelkata ne zaradi d dimerite. @vesnik neka se zivi I zdravi! Aj da odam mmi zovri vodata za supa
Мајки да прашам не знам дали е за тука прашањето но ете пак ќе прашам. Нозете ми отекуваа во бременоста т.е последните два ипол месеци три, еве веќе 25 дена откако сум породена но нозеве уште некако како да ми се подуени дали е тоа нормално ? И дали е вистина дека нозете остануваат за еден број поголеми откако ќе се породиш доколку пред тоа ти биле отечени ?
Уште не, ситно броиме. До крајот на неделава се наааадееееевам ќе се вратиме домче. Јас сум супер, ко да не сум бремена. Никакви потешкотии немам освен киселините навечер. Принчипеса е права палавка, цело време е во движење. На 18-ти сум на гинеколог за вторите брисеви. Скриен шеќер уште не проверив. Се надевам ќе успеам до 18-ти. Кога сме на темава, резултатите за колку време се готови? Ве поздравувам женски. Од понеделник се надевам почесто ќе ве дружам.
Dva veceri po red mi se slucuva pri vrtenje da me sece silno dolu od leva strana kako so noz ... Ke se ispravam i pominuva...