Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Јас носев последните два месеци заради едната нога поголем број и продолжив уште месец два по породување и потоа ми се врати во нормала.
    Сега повторно си го носам страрото бројче.

2. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Феминки, бремена сум 26 недели а имам зголемен жолтеникав секрет,печење при мокрење,црвенило,болки во долниот дел дури болката се случува да ме разбуди од спиење...почнав да се плашам,дури утре имам закажано на гинеколог а отпосле треба да чекам резултати од уринокултура и брисеви а до тогаш се што ќе се случи со ова малово ?;(

3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.329
    Ти благодарам многу

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Кога се зимаат пак брисеви? Значи први се оние бо 12 - 13 недела, а после има некои? Ептњн имам некој вагинален исцедок, дури и бел на моменти, ама ептен шо влажноќа цело време осеќам....

5. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Cestitki da si bidete najsrekni zaedno so malite angelcinja,sekoj den srekja da ve prati, imajte si ubavi zaednicki denovi :*

6. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Женички изгледа јас ќе морам на царски, а толку сакав нормално да се породам. Ми ја мереа карлицата и ми кажаа дека е тесна и доколку одам на природно може да заглавиме со бебчето, ама сепак оставаат на мене да одлучам. Не знам што да правам :worried: што би правеле вие совет некој!?

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Е ама избор ти оставиле...ем ти кажуваат ризик дека може да заглавите, ем на тебе оставаат.
    Мене би ми било ризик вака кажано природно, иако сум додека може да се форсира истото...
    А вака слабичка тесна си во кукови на око? Јас сум, и се плашам да не ми кажат исто

8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ме стегаат многу гради.
    Во десното око ме сече како нож...

Матичната ме прегледа, рече од притисокот.
    Уште 2 недели барем да догураме.

9. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Па да сум, докторката од око рече ми изгледаш некако многу тесна и им рече на сестрите да ме измерат. 17,5цм беше и одма рече дека е малку тоа за нормално породување, дека е ризик и може да се изнамачам да ги истрпам болките и ако не иде пак да завршам на царски, не знам...

10. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Kazete mi kakva krvna slika pravite za da proverite zelezo?

11. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Абре чим ви кажуваат самите доктори дека поарно ви е царски незнам зашто се мислите ... они имаат искуство и знаат тоа како иде и биди среќна што не те оставаат да се мачиш ... Нека не те плашат со муабетите царски е операција бла бла бла... бидејќе ете баш за вакви работи постои царскиот рез ... И да, боли раната после али секоја операција што се прави боли али сите издржуваат ...

На K.e.ll.y, ruruk и Asiana им се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Царски не се мислам ни минута

На Bebulleee, Anetaoh, ruruk и 2 други им се допаѓа ова.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И за мене мислеа леле слаба нема шанси природно да раѓаш, ама ме измерија и ми рекоа може природно. Така и се породив. Да ми речеа дека има било каков ризик да се заглави бебето, ќе одев одма на царски и покрај тоа што ми е страв од операции. Поточно од анестезија.

На Asiana и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    А ќе биде ли проблем матичниов да ми ги земе првите брисеви во 11+5?

Зошто во 12 недела ќе биде 2 -ра смена, а од 13 одиме на одмор. Лелеле само математики и затоа ноќеска се разбудив и некој немир во душава имав неможев да спијам. Башка што треба со приоритетн упат другата недела да одам на ГАК за скрининг и приска. Дали ќе ме примат?

15. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    @Asiana а каде ќе се породуваш ?

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Бебињата се поголеми веќе, притискаат на другите органи, немаат место. И мене ме боли при превртување, го држам стомакот со раце, ама овие два дена успевам да украдам малку сон, го нема толку она огромно потење по цела ноќ. Ќе истрпиме уште малку. Најди си положба што ти одговара и така спиј, макар тоа било и полуседечка положба во фотеља.

Јас се мислам дали да го повторам брисот за стрептокока бидејќи после брисевите веднаш два пати правев уринокултура и беше стерилна, па се сомневам дека бактеријата се развила од топлото, тој ден беше ужасно топло и на такво време ги носев до дома.

@vesnik да ви се живи и здрави синчињата, не знаев дека близнаци носиш. Како се породи, природно или царски и каде?

Се повеќе се чудам како можат толку многу да се истегаат и да го креваат стомаков. Вистинска револуција ми прават овие денови во стомак. Клоцаат од вагина до ребра :D

На kavadar4anka, LadyIvvy, K.Mari4ka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Hemoglobinot mi e pod granica, pijam feroglobin ama nema podobruvanje, sto da pijam, jadam kopriva so med od sabajle, sto drugo?

18. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Мене тотхема ми препишаа во 37ма недела, ептен бев за никаде, со витамин ц една доза, ги испив, мг се гадни ама тоа е. Прашај исконсултирај се пак со матичен

Прикачени фајлови:

• 11604.jpg
      11604.jpg
      Големина на фајлот:
      71,4 KB
      Прегледи:
      13
    На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.228
    Хеферoл земи, пoдoбри се, ем супер се пoднесувaaт и немa гaдење oд нив. А ептен пoкaчувaaт хгб и железo.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

И јас сакам природно, но доколку би ми рекол доктор така, најверојатно би одела на царски...
    Но не е чудно тоа што дури сега ти го кажуваат тоа дека имаш тесна карлица?! Или сепак можи зависи и до големина на бебе, нз...
    И јас сум ситна, а докторот ми рече според него природно да одам...