Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Јас носев последните два месеци заради едната нога поголем број и продолжив уште месец два по породување и потоа ми се врати во нормала.
    Сега повторно си го носам страрото бројче.

2. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Феминки, бремена сум 26 недели а имам зголемен жолтеникав секрет,печење при мокрење,црвенило,болки во долниот дел дури болката се случува да ме разбуди од спиење...почнав да се плашам,дури утре имам закажано на гинеколог а отпосле треба да чекам резултати од уринокултура и брисеви а до тогаш се што ќе се случи со ова малово ?;(

3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Ти благодарам многу

4. kikin

kikin Популарен член

Кога се зимаат пак брисеви? Значи први се оние бо 12 - 13 недела, а после има некои? Ептњн имам некој вагинален исцедок, дури и бел на моменти, ама ептен шо влажноќа цело време осеќам....

5. Надежна

Надежна Популарен член

Cestitki da si bidete najsrekni zaedno so malite angelcinja,sekoj den srekja da ve prati, imajte si ubavi zaednicki denovi :*

6. Asiana

Asiana Истакнат член

Женички изгледа јас ќе морам на царски, а толку сакав нормално да се породам. Ми ја мереа карлицата и ми кажаа дека е тесна и доколку одам на природно може да заглавиме со бебчето, ама сепак оставаат на мене да одлучам. Не знам што да правам :worried: што би правеле вие совет некој!?

7. wings

wings Популарен член

Е ама избор ти оставиле...ем ти кажуваат ризик дека може да заглавите, ем на тебе оставаат.
    Мене би ми било ризик вака кажано природно, иако сум додека може да се форсира истото...
    А вака слабичка тесна си во кукови на око? Јас сум, и се плашам да не ми кажат исто

8. zeka

zeka Популарен член

Ме стегаат многу гради.
    Во десното око ме сече како нож...

Матичната ме прегледа, рече од притисокот.
    Уште 2 недели барем да догураме.

9. Asiana

Asiana Истакнат член

Па да сум, докторката од око рече ми изгледаш некако многу тесна и им рече на сестрите да ме измерат. 17,5цм беше и одма рече дека е малку тоа за нормално породување, дека е ризик и може да се изнамачам да ги истрпам болките и ако не иде пак да завршам на царски, не знам...

10. Twins02

Twins02 Активен член

Kazete mi kakva krvna slika pravite za da proverite zelezo?

11. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Абре чим ви кажуваат самите доктори дека поарно ви е царски незнам зашто се мислите ... они имаат искуство и знаат тоа како иде и биди среќна што не те оставаат да се мачиш ... Нека не те плашат со муабетите царски е операција бла бла бла... бидејќе ете баш за вакви работи постои царскиот рез ... И да, боли раната после али секоја операција што се прави боли али сите издржуваат ...

K.e.ll.y, ruruk and Asiana like this.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Царски не се мислам ни минута

Bebulleee, Anetaoh, ruruk and 2 others like this.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

И за мене мислеа леле слаба нема шанси природно да раѓаш, ама ме измерија и ми рекоа може природно. Така и се породив. Да ми речеа дека има било каков ризик да се заглави бебето, ќе одев одма на царски и покрај тоа што ми е страв од операции. Поточно од анестезија.

Asiana and l.e.o.n.a 31.07 like this.
  14. menelele

menelele Популарен член

А ќе биде ли проблем матичниов да ми ги земе првите брисеви во 11+5?

Зошто во 12 недела ќе биде 2 -ра смена, а од 13 одиме на одмор. Лелеле само математики и затоа ноќеска се разбудив и некој немир во душава имав неможев да спијам. Башка што треба со приоритетн упат другата недела да одам на ГАК за скрининг и приска. Дали ќе ме примат?

15. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

@Asiana а каде ќе се породуваш ?

16. Abeja

Abeja Популарен член

Бебињата се поголеми веќе, притискаат на другите органи, немаат место. И мене ме боли при превртување, го држам стомакот со раце, ама овие два дена успевам да украдам малку сон, го нема толку она огромно потење по цела ноќ. Ќе истрпиме уште малку. Најди си положба што ти одговара и така спиј, макар тоа било и полуседечка положба во фотеља.

Јас се мислам дали да го повторам брисот за стрептокока бидејќи после брисевите веднаш два пати правев уринокултура и беше стерилна, па се сомневам дека бактеријата се развила од топлото, тој ден беше ужасно топло и на такво време ги носев до дома.

@vesnik да ви се живи и здрави синчињата, не знаев дека близнаци носиш. Како се породи, природно или царски и каде?

Се повеќе се чудам како можат толку многу да се истегаат и да го креваат стомаков. Вистинска револуција ми прават овие денови во стомак. Клоцаат од вагина до ребра :D

17. Twins02

Twins02 Активен член

Hemoglobinot mi e pod granica, pijam feroglobin ama nema podobruvanje, sto da pijam, jadam kopriva so med od sabajle, sto drugo?

18. NanaMia

NanaMia Популарен член

Мене тотхема ми препишаа во 37ма недела, ептен бев за никаде, со витамин ц една доза, ги испив, мг се гадни ама тоа е. Прашај исконсултирај се пак со матичен

Attached Files:

mimidjon likes this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Хеферoл земи, пoдoбри се, ем супер се пoднесувaaт и немa гaдење oд нив. А ептен пoкaчувaaт хгб и железo.

LadyC likes this.
  20. Lorins

Lorins Популарен член

И јас сакам природно, но доколку би ми рекол доктор така, најверојатно би одела на царски...
    Но не е чудно тоа што дури сега ти го кажуваат тоа дека имаш тесна карлица?! Или сепак можи зависи и до големина на бебе, нз...
    И јас сум ситна, а докторот ми рече според него природно да одам...