Затоа што ми е пројден терминот затоа се замисли докторката и рече да ме измерат,затоа што можеби карлицата не му дава на бебето да се спушти и рече зошто да ризикуваме подобро е да одиме одма на царски, а бидејќи се работи за постар доктор веројатно од искуство кажува. @l.e.o.n.a 31.07. Во Тетово ќе се пораѓам....ќе видиме утре што и како ќе биде.
Добро ви утро женички! Ние сме добри ... јас премногу се потам... косата утоп, башка што и виткана коса имам јамбол Иначе во понеделник на 15ти закажав за брисеви овде кај матичната... па во среда здравје во Битола на прв скрининг Денес повторно најавија невреме, но отсабајле кај нас сонцето пече... кој знае.... Чувајте се!
Жени, а бе нигде ве нема спанки сте сите, а? Еве како и секој работен ден, јас на работа, изедов јаболкото и сега кафенце си пијам . Ноќеска спиев, чудно, но вистинито. Бебуши се добри, синко остана дома да ја занимава баба му, едвај чекам 4 саат да дојде да си одам дома да си играм со него Вие како сте?
Добро утро. Како сте бе мајчички, растете? Јас само што отварам очи, преморена сум, вчера со гости до ниедно време. Видете какво "магнетче" добив од Грција од братучетка ми, прајслес е... Убав ден мами.
Zdravisimo zenski I Od mene, nagore nadolu I op sr vrakjas na femina, da si se pofalam vcera go kupivme krrvetceto za bebo nas, denes odime po dusece, mn sum srrkna nekni mu kupiv stikeri za pokraj krrvetce, da mu e sarenko. Edvaj cekam da se rodi, samo neka ne me slusa mene sega mu e uste rano nrka si posedi uste malku vnatre. Vie kako ste so pravite?
и јас ја мислам неа ... сигурно е породена дека у понеделникот беше 42 недела и ја задржале изглеа :/
За брисевите немај гајле, нека ти ги земат тогаш. На ГАК со приоритетен ќе те примат, ама ќе се изначекаш. Незнам порано да прашаше, ќе ти кажев да одиш таму кај сестрите во соба 36-37 да си закажеш и плус приоритетен упат. Сега баш незнам за кога би ти закажале. Јас за вториот скрининг закажав месец дена уназад. И појди до ГАК, види си од колку саат примаат со приоритетни упати, мислам од 13,00 беше да не чекаш таму без везе.
Добро утро и од мене мешиња, дури три вечери по ред спијам ко што треба, да се чудиш,конечно се наспав Иначе денот ми почнува со мобилниот у рака листање на апликациите за бременост и фемина,нормално, ве читам секој ден а послабо пишувам битно е дека се е посигурно кога ве имам вас,читајќи ги вашите искуства, не ме фаќа паника и страв Во понеделник имам закажано за скриен шеќер во авицена,дали може дополнително и крвна слика да ми проверат или мора друг пат,сте правеле така? Ви посакувам убав ден на сите отидов да си правам кафе
Da mene taka mi napravija so prvoto bockanje pred da ja ispijam glikozata,za da ne odam pak da se maltertiram po zeskovo mi napavija i krvna slika....e sea ne znam dali sekade e isto ili Makedonija si ima drug princip
Здраво жени,мајки..... јас неделава сум хаос,само свадби секој ден,време ич немав да ве читам ниту фемина да отворам,Мислам дека ке пукнам од жешково по 2 пати се туширам ама џабе е ,бременоста поубаво и послесно се поднесува преку есен и зима,си знам од првото бебенце.Инаку ми кажаа дека е машко така кажа докторката,уште едно синче.И овоа не да рита,мава се превртува на сите страни абе не престанува за секунда,веќе влегов во 6 ти оваа недела,брзо минува времето,А вчера една стара баба ме гледа прв пат и ми вика ти си бремена но со женско,не ги слушај.Цела се побркав,ни ме знае ни ме познава и така ми рече. иМАЈТЕ убав ден....
Како е во Чаир мила, колку време ќе си на патолошка ? Како ќе се пораѓаш, со царски? Имаш доктор? (Извини, можеби си пишала, ама да препрашам зашто МНОГУ заборавам )
реално собиве на патолошка па и не се хорор како што ги очекував... тоалетот уште не сум го видела, си трпам и викам ај покасно ќе идам дека од сабајлево сум тука а утре највероватно ќе биде царскиот и ќе ме пораѓа др.Исмаили ... а баш сакав денес и мислам дека до сите преговарав за денес да ме земе али ќе видиме ...