ц вака лаички, црп е некаков реактивен протеин кој се лачи кога има инфекција во организмот... И е индикација за акутно воспаление доколку неговата концентрација е голема....
Преку крв. Мене матичната ми кажа за ова да проверам и јас појма немав што е. Наредно кога ќе правиш крвна слика кажи о тоа во упатот да ти пишат, односно кажи дека сакаш да си провериш
Женчиња хелоу! Како сте ми??? Јас конечно малку време да здивнам и да одделам некоја минутка да пишам. Утре имам закажано на приватно 2 скрининг кај Органџиски, бидејќи претходниот ми беше многу рано. Имам и термин на ГАК уште еден за 26ти ама сакав пред да одам на одмор да се осигурам дека се е во ред со бебушот. Инаку во недела тргнуваме, се одлучивме за Закинтос... пат дотаму -14 часа... ние со автобус. Кога бирав мислев дека не е ништо, ама сега ми изгледа голем предизвик. Белки ќе успеам да најдам добра положба и да го преспијам патот... Се надевам нема утре докторот да ми рече дека не смеам да патувам толку долго. Ми треба одморов, мртва уморна сум од работата, секое делче од телово ме боли. Се пакувам деновиве, порано оние куферине најголемите не ми стигаа, сега пошто немам многу труднички ствари, неколку маички, 2-3 фустанчиња и исто толку панталони и со мм се собравме во еден куфер. Не му се веруваше на човекот дека прв пат со еден куфер ќе патуваме. Сега одам да извадам осигурување и при крај сме со подготовките. Поздрав мамички, се читкаме!
@Lolipop23 Алал да ти е како се одлучи за толку далеку. И не само далеку, туку и таму ти треба шетање по плажи, сум била порано, греота е да не ги видиш сите тие прекрасни места. Арно што ова не може да го виде мм оти готова сум Некој се одлучува за Закинтос, а јас за 3 саати пат со кола и покрај дозвола од двајца доктори не отидов. Коркач левел 1000.
E pa na klinika mi rekoa deka e kandidata, koja voobicaeno na krajot od bremenosta pravi problemi. Inace ako vi se minimalno pokaceni leukocitite ke primate antibiotska terapija, znam po mene i po moi drugarki, toa 100%. Zatoa e najubavo leukocitite da ne se pokacat. Eve vo ovaa bremenost mene vo red mi se leukocitite, a prethodnata ne. Neka me prosvetli nekoj mene pa zosto se pokacuvaat leukociti, ako se e cisto
Девојки, јас ве читам редовно ама одамна мислам не сум пишала во групава. Во меѓувреме направивме свадба со мм, се преселивме во Франција и растеме со бебе, стигнавме до 25+3. Овде ќе се породам, здравје, па сега ми преостанува само да квачам и со Господ напред во ноември да се гушкаме со бебе. Гледав тука колички и да ви кажам искрено, повеќето модели тука се поефтини од кај нас во МК. Пример stokke xplory тука со картичка на продавницата чини 760 евра. Океј, скапа е стварно ама па во МК е околу 62,000 денари (скоро 1100 евра) значи за 340 евра поскапо. Quinny mood е исто, chicco тука-така, поефтини за некои 50тина евра до 100, зависи од моделот. Вие за каква количка се одлучивте? Некоја препорака за нова мама како мене? Барам да е практична и лесна зошто ќе патуваме по авиони често со бебе за МК и да можам сама да се снајдам ми е најважно.
Ако се леукоцитите во крвта, тогаш сигурно антибиотик. Но во мокрача, поради побрзо работење на бубрезите од бременоста, е сега не памтам што како се случувало и било често да се покачат леукоцитите. Искрено многу и не се оптеретував акп докторот ми кажеше во ред е, бидејќи имав друга мака. Важно е се добро да се заврши и среќна сум што беше така. И секако го делам мислењето со тебе дека штом се покачени има нешто. Но си велев можеби не е за антибиотик. Сепак докторот најдобро знае. Ако речеше антибиотик, тогаш антибиотик.
Update: сеа се враќам од цтг, почнала плодова вода да се намалува, големка е, а не се спушта. Ако не се спушти до понеделник или почне природен процес на пораѓај, понеделник закажуваме царски или тој ден или вторник. Изнакупив се шо немав, памперси, козметика.. ептен се возбудив, доаѓа моментот
Od rezultatite na brisevite sto se pravat vo 34 nedela mi e najdena candida albicans? Dali e strasno sega pred poroduvanjeto?
Кај мене леукоцити во мокрача се покачени. 3 пати над нормалното. @Lepaaa најубаво во продавница ќе си видеш за количка. Ќе разгледаш и за цена која ти одговара. Јас ја зедов на Чиполино Брило. 16000 денари на промоција од 26.500 денари. Имам слики поставено во соодветна тема.
@NanaMia со лесно срцка,наскоро ке се гушкаш со бебушка Јас си седам..досадно ми е до бескрај.Мажулево си спие до мене,уморен е човекот, работи..не лежи по цел ден како мене Инаку од утре 34+0, ја почнуваме 35 недела...ох оф уф!! Ги земав резултатите од брис,мислам за листерија и стрептокока (ако така се вика) уредни се.. Утре сме и на контрола.Ке ја видиме бебушка
Deneska gi vidov princezite i si se izraduvav, slednata nedela treba da vidam do kaj sum so bakterijata da napravam urinokultura, antibiotikot go ispiv, gledala majka mi vo zlatna pcela nekoi shumeci imalo bas za eshereshija i rekle moze da gi pijam, prasav za masloto od tikva mi rekoa moze da go pijam, ke pocnam i so caj od brusnica denovive, ako znae nekoj nesto neka pise sto drugo smeam da pijam za da ne mi se povtori
Немам проблем за возење со автобус, можам до Кина со автобус, а и за шетање не ми е проблем, на работа нон стоп шпартам низ погони, не седнувам. Ова ќе ми биде мачја кашлица во споредба со секојдневието. Во последно време не можам на стол да седам подолго време, па затоа се грижам дали ќе ми биде удобно, ама се нафатив веќе, нема назад. На скринингот беше се во ред, чекав тоа да ми го потврдат пред да уплатам. Кај тебе беше скратен цервикс, ако не се лажам, така да одлуката ти е скроз оправдана, немој да се обвинуваш. Ете јас за уште еднаш да се осигурам одам на второ мислење, ако не дај Боже излезе проблем нешто, ќе седам дома и јас. Инаку сите ми велат, како се нафаќаш, нели ти е страв, ама не сакам да размислувам негативно, ако треба нешто да се деси и дома во кревет ќе ти се деси, така да сакам да се опуштам и да не се оптеретувам со такви мисли. Ова ме исполнува и мислам дека само позитивно може да влијае на бременоста. А какви плажи и какви места има , гледав слики, едвај чекам!
Јас зедов стоке преуба ми е иако да знајш дека зафаќа голем простор ние имаме караван инслободно да ти кажам дека пола гепек е со количка . Но поубава не видов ептем ми е по мерак
@NanaMia Мислев дека заедно ќе славиме ама со Господ напред и пред мене да се олесниш нема да се лутам Само се да се заврши со добро. Инаку утре имам закажано преглед па ќе видиме што ќе каже докторот за мојава принцеза
@NanaMia уште еден викенд те дели што убаво. @fs-fs-fs ти до каде си? @Asiana што направи? Еден куп не има сега за олеснување, со лесно на сите