Dobro utro mamickiJas redovno ve citam no ne stigam da pisuvam mnogu.Nie od denes 30 nedela ,da zavrsi ovaa pa 8 mi mesec taka?Inace edvaj cekam da odam ns pregled drugata nedela ,trebase ovaa no doktorot e na odmor.Sakav da prasam vie koa nedela gi pravevte vtorite bridevi ?Mene doktorot nisto ne mi spomna
Добро утро. Се наспав ко чоек. Мали ми е мирен деновиве, ќе клоцне колку да се јави дека е тука, приметувам на промена на време е помирен. Нормално е тоа нели? Мм ме израдува многу, домче ќе си дојде за 8ми октомври, порано го пуштаат малку. Срце мое, да му се израдува на син му малце, цела бременост ја испушти, ете да се галат со мешко и конечно да ја реновираме собата за малиша. Не гледам. Одам туркиш да правам едно. Прекрасен ден мили мои. @l.e.o.n.a 31.07 мила, има нешто ново? п. с. убав ден мајчички
Ај добро ви утро! Лелелеее се разбудив нокеска и неможам да спијам и само кројам планови што како. И ми светна сабајле да одам за брисеви. И оп не им работи системот, неможе упат да ми дадат за микро биологија, ниту пак приоритетен за ГАК. И џабе неспиење. Па во понеделник ќе одам. Јас мислев дека само на микробиологија во државна се носат брисевите, ама сестрата ми рече можело и пручек во Пролече, да се однесат па ми одговара. И закажав кај Димчев, тек за другиот вторник, нема место а точаш ќе бидам 13 + 2. И многууууууууууу ми се спие. Вчера во 9 си легнав. пред детено, неодговорна мајка. А желудников ме утепува уффффф веќе само офкаммммм.
Морам да ти признаам ме насмеа. Мислам дека и мене ќе ми се дешава истото да заспијам пред детето. Ова е позитивен коментар, не ми се лути Инаку морам и тука да изразам револт за кој сум заборавила и вчера кога бев во Сити Мол се потсетив. Ова се деси пред 2 недели кога барав релаксатор. Влегувам во Енци Менци , ми нудат нели повеќе видови но се спакувани во кутија. Ме бендиса еден и ги прашав кај е изложен да го видам. Велат „ не е изложен“ . На прашањето дали можам да го видам ми рекоа само вака спакуван во кутија, газдите не им давале да отпакуваат. Одма ги искритикував, се искарав у мој стил ( не плачам веќе, сега се карам цело време ) и си заминав. Страшно. Не плаќам ако не можам да видам.
@Lorins па веќе почнуваат некои болки но не се константни вчера бев на преглед правев цтг супер беше плодова вода има чекам да фатат болки убави константни и да одам на болница засега дома хирузонтала берам сила
Meskovci kako ste? Nie od deneska 36 nedela vo 9 mesec,vo ponedelnik sum na kontrola I na prvoto ctg.Nestrplivo go cekam denot koga ke se zapoznaeme so moeto since.
Јас денес закажав за во Четврток на преглед на Гак кај Ќаев. Во понеделник на ЦТГ. Ние од 33та почнавме на ЦТГ. Првото го правев во Скопје, сега во редовно неделно и во мојот град. Матичната рече најубаво за да се следи соостобата и да може соодветно и навремено да се реагира во случај да има нешто. Болките според неа не се нормални што ги имам и најверојатно ќе дојде до предвремен пораѓај. На секој преглед почна да ми потенцира дека прво Јас сум и важна, потоа бебето. За мене е важно и бебето и јас. Двете.
Zeni kazuvajte care mn me boli glava, piev paracetemol, doruckuvav, piev kafe I glavobolkata ne pominuva... da ne imate vie nekoj sovet?
Каква глупача е таа. Како може да бира меѓу два животи? Како може воопшто да го коментира тоа? Би и плеснала една у момент и би си заминала. Глупача.
Dobar den meskovci jas si spremam kafe i posle se fakjam za rabota. Sakav da ve posovetuvam nesto, onie na koi im e red da pravat skrien seker. Jas pravev vo adria lab. Mnogu malku mi bese nad granica pa maticniot me prati da se konsultiram so endokrinolog okolu ishrana. E vcera bev na klinika. Imav zakazano 12.45, zavrsiv vo 3. Ne samo konusltacija nego me bockaa za ne znam kakov test...ne mi e poznato. Plus naredna nedela pak skrien seker na klinika, so tri bockanja... Ne gi priznavale rezultatite od drugi labaratorii osven od nivnata na endokrinologija. I sega za dzabe se maltretirav vo adria lab so saati, za dzabe zimav den od rabota, sega se od pocetok. Znam deka e mnogu podobro vo privatnive lab.i daj boze site da si imate dobri rezultati, no ako ne se, verojatno ova ve ceka. Inaku bebo mi e dobar, kloca epten silno. Vcera mu tropav na stomakov odozgora i odma mi vrati na istot mesto kaj sto go zakacav @LadyC istoto iskustvo vo istata prodavnica, samo za kolicka. Sekako ne ja kupiv. Mi ja pokazaa vo katalog. Ne otpakuvale ako ne kupam. Posle si otidov vo druga prodanica. Mi ja otpakuvaa, sklopija, mi se bendisa epten i si ja zemavme Ubav den na site
е како бе да купиш нешто а да не го видиш Значи луѓево навистина незнаат да работат. А зборувате за онаа продавница на Chicco во сити мал?
mene glavat koga me boli imam pritisok 140/90 doktorkata mi rece magnezium i da odmaram isklucena od nadvrezniot svet. Ostavi kom. tel. laptop se i legni odmori i ako mois pospijaj malku mene mi pomogna
да таа е. Чико и Енци у едно. Страшно. @Kristula аууу јас мислев за ситни работи, како би дал некој пари за нешто од каталог? Башка ги сметам за едни од поскупите, количките им се скапи реално. Башка замислете релаксатор кој им беше 22000 па намален 18000 па сеа уште, е тој е изложен. И само тој. Срамота. Во моите очи они се жива брука. При толку конкуренција да се понашаш срамота...
Мене таму од што се некултурни и така неуслужливи не ми се ни влегува. И не влегувам. Секако и не купувам толку скапи работи. Сметам дека кај нив работите се прескапи. Еве конкретно, колички ќе купиме од Еурофарм во рамстор (free on) 4900 се, а релаксатори најдов во Локо кроко за 1950 ден. Иста функција имаат со овие од енци менци, само што немаат цени до плафон. И креветчиња ќе купиме од Локо кроко. Едноставно, парите што ќе ми останат (ако ми остане нешто) ќе им ги ставам на книшка и ќе штедиме за нивното школување и понатамошен живот. Искрено мене тоа ми е поважно него ли количка од чико, релаксатор, хранилка и незнам таму што. Да нагласам, ова сега го зборувам. Пред да се породам со првото дете не размислував вака. Се купував најскапо, исфрлив еден куп пари, а многу малку од тие ствари навистина беа квалитетни па да останат за близнациве. Количката ни е лом испокршена, кадата пукна, постољето за кадата не ми е ни употребено. Скапите алишта се искинаа, а овие поефтините ми стојат како нови,а ги утепа малиов од носење.
@LadyC da be mila, mi rekoa samo ako ja kupam moze da se raspakuva. Fabricki spakuvani bile i ne smeele da gi vadat od kutija. Ne znam kako zamisluva nekoj deka bi mozelo da se odluci za kupuvanje po slika? Pa mora da ja vidam. Kako se sklopuva, kolku tezi, materijalot kakov e... Tie gubat sekako. A stvarno se skapi rabotite. Sekako nema na nevideno tolku pari da dadam. Toa e. Moze ke procitaat tuka, pa ke naucat od greskite
а јас и на фб у паблик го ставив. Не се криви продавачките, они се извинуваа, криви се газдите. Што да прават они, лебот го вадат таму. А иритирачки им се цените. И у Картерс влагам вчера исто, гледам бодивце за новороденче 1090 ден и излагам моментално. Затоа Стружанка ја сакам, штета немаат се што ми треба.
Најискрено све што имам боди Стружанка или Тритекс или е извлечено ,или изгубен квалитет од перење или скинато кај копчиња и не купувам повеќе. Во моментов за Картерс нема конкуренција 5 боди се 2000 мкд т.е 400 денари парче. Проблем е што се дават одеднаш.Послем 50 перења и сушење во машина се исти како нови. Затоа практикувам поквалитетно за да ми трајат.Дури и Окаиди што ете се поскапи немаат таков квалитет. Сега на почеток до 3 месеци не е некоја разлика какво ќе облечеш ама понатака кога ќе бидат поактивни и текако се приметува.
Јас од Стружанка пазарам со години и за мене и за најблиските фала богу се ми се погодило, ама се, ова не е Југославија па ако платиш скапо ќе е квалитетно. Од искуство и јас зборам. Ама сите си кажуваме од искуство. Нема да дадам 2000 за бодиња што може само еден месец ќе ги носи. Бебињата растат додека земеш здив, али нели сепак секој со свое искуство
Од Стружанка и мене некои алиштенца ми се испокинаа, али за Тритекс . Мојот е постојано облечен во Тритекс гардероба. Сите дизајни ги имаме. Ефтини се и според мене доста квалитетни. Ниедно копче не ми откажало. Сега почнав и од Џамбо да му купувам алишта и тие ми се погодија. Картерс, Окаиди тоа е прескапо, за мојот џеб, а децата растат пребрзо. За 2000илјади од тритекс ке му купам 13 бодиња и секој ден различно облечен и ќе има што да прља.