А зошто јас знам дека дента претходно не треба да се јаде после 20часот? мене и докторката ми потенцираше да не јадам кога ми даваше упат, само вода дека може
avicena ми закажаа за две недели со упат што некако ми делуваше многу ама еве пројде време утре треба да одам и треба да си гладна најмалку 12 саати
Zenski zdravo, mi treba vasa pomos. Dali mozebi znaete kolku cinat site mozni prvi ispituvanja sto treba da gi napravam (a vie kazete sto se treba da ispitam za prv pat, krv, brisevi, drugo?) privatno i kade me sovetuvate da odam, klinika, labaratorija vo Skopje? Na samiot pocetok sum, 6ta nedela ja pocnuvam denes pa nemam mnogu iskustvo nitu znam koga treba da gi napravam tie ispituvanja. Uste ne sum bila nitu na prv pregled, na odmor mi e gin, pa cekame :/ Blagodaram mnogu!
Мешиња,како сте денес,јас сакам да ве прашам дали е нормално веќе на почеток на 6 ти месец бебето многу да мрда,претка,значи не престанува ни дење ни ноќе,секаде ме клоца веќе 3 4 дена ме боли целиот стомак,одвнатре,дали може да е од тоа,и кога спијам и одам,јадам,се движам,цело време нонстоп мрда,се превртува..позз
So sreka neka ti e i so lesno, najprvo odis kaj tvoj maticen ginekolog na pregled za da ti potvrdi bremenost pa potoa vo 12-ta nedela se pravat mikrobioloski brisevi i priska, sekoj mesec krvna slika, brisevite se bezplatni na mikrobiolgija i site ispituvanja za trudnici, jas krvna slika pravam kaj oprs maticen lekar koj sorabotuva so avicena, ke napomenes deka si bremena za da znaat sto tocno da ti ispitaat
Мајчички и трудници цело сабајле ме стега нешто ниско од десната страна сега веќе се прошири насекаде. Половината не ме боли, а и мислам дека не е многу ниско спуштена. Сакав да го споделам со вас па да ми кажете тоа ли е тоа??? Се ближи ли времето???
И јас сум 6ти, да нормално е да си клоцка. Кај мене кога се движам нана најчесто и најактивен е кога сум на грб легната, ама секоја трудницаси е различна. Да видиш како се превртува смешно кога ќе се напијам ладна вода или кснам благо. Најмногу ме радува, ми го деформира стомакот.
Мешиња како се справувате со низок притисок? До скоро притисокот ми беше супер, но во последно време се низок е , малаксаност, немам енергија да функционирам. Ете кафе пијам по 1 на ден, а и течности доста внесувам, краткорочно има ефект но затоа следниот ден пак исто. :/
Devojki mnogu ke mi falite , prikaznata ke ja napisam vo soodvetnsta tema i se citame vo majcinski muabeti se vrakam nazad za vtoroto
И ти нас ќе ни фалиш тука, и сите кои веќе се породија. Пиши ни ја породилната штом можеш, нетрпеливо ја чекаме !
Nez dali ti imam cestitano,ako ti nemam togas se izvinuvam cestitki neka ti e zivo i zdravo maloto Inaku vcera se iznarabotiv,malku mi bese toa pa zedov i na raka perev toa sto mi e za vo bolnica i kolickata,pa zatoa vecerta nemozev da odam cela karlica me bolese
Девојки, добра вечер од мене. Се спремам за утре, се средувам, незнам што ќе се случува, што ќе ми кажат. Ептен сум нестрплива. Незнам како ќе заспијам вечерва... Се читаме утре Убава вечер на сите
Koga ostanav bremena I koga gi citav mislenjata na clenkite sto se pri kraj si mislev leleeee koga ke stignam jas do krajot, ama eve mei jas odam natamu, ja terame 35 nedela, se osekjam debelo I nepodvizno ama ajde uste malku e ke izdrzam do krajot maski, srekja pa malku podzaladi da se dise nekako. Denes si go sredivme krevetceto, od utre ke si baram nekoja torbica da si pripremam nekoi rab za vo bolnica, toa so imam, utre ke trknam I do kaj dr da vidam sto I kako. Nekako temava isprazneta mi e, ajde neka foagjaat novi idni mamicki koga sme poveke poubavo e.
Добро утро мамички еве еднаш да ве поздравам и ја прва. Одам денес да си го видам синко, едвај дочекав месец да пројде,се надевам дека се ќе биде во ред. После за скриен шеќер ќе се подремам малце и така. Имајте убав ден женски Лифтот ни се расипа а ја на седми тешко мене
Здраво мајкички , како сте ? Јас од сабајле во авицена за проверка крв и урина и сега на работа. Да почне неделава со убаво Во петок скрининг конечноооо да си го видам пораснато плодчето Јас 20 недела веке на пола и не ми се верува како брзо ми поминаа месециве . Викендов ке одам на мал шопинг за бејби, прв Убав ден и недела
Кога правиш скриен шеќер првпат? Сега во 30та неделА? Или правеше и претходно? Јас мислев да правам на наредна контрола во 26та недела. Ако ти е полесно дојди кај мене по контрола, кај мене се само 4 спрата за качување. Добро утро и од мене на сите, ви посакувам убав ден
Бев на лекар, сите се чудат што им зборам.. јас им кажувам дека сум дошла да се проверам бидејќи сакам природно да се пораѓам, сите ми викаат кој те пратил хаха Нема врска, ми рекоа демек над 12 диоптер кај нас терале на царски.. Инаку мерев и очен притисок, и таму ми се чудеа какви глупости се ова ми викаат... И ми рекоа се е ок, не се замарај со глупости. Ете така..