Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. KoZee

KoZee Истакнат член

a za kaj da odis ne znam ,ne sum vo Makedonija za da znam kade e najdobro

2. ^angel^

^angel^ Популарен член

А зошто јас знам дека дента претходно не треба да се јаде после 20часот? мене и докторката ми потенцираше да не јадам кога ми даваше упат, само вода дека може :?:

Smizzy likes this.
  3. ^angel^

^angel^ Популарен член

avicena ми закажаа за две недели со упат што некако ми делуваше многу ама еве пројде време утре треба да одам и треба да си гладна најмалку 12 саати

4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Zenski zdravo, mi treba vasa pomos. Dali mozebi znaete kolku cinat site mozni prvi ispituvanja sto treba da gi napravam (a vie kazete sto se treba da ispitam za prv pat, krv, brisevi, drugo?) privatno i kade me sovetuvate da odam, klinika, labaratorija vo Skopje?
    Na samiot pocetok sum, 6ta nedela ja pocnuvam denes :) pa nemam mnogu iskustvo nitu znam koga treba da gi napravam tie ispituvanja. Uste ne sum bila nitu na prv pregled, na odmor mi e gin, pa cekame :/
    Blagodaram mnogu!

kavadar4anka and Jagoda123 like this.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Глaднa жеднa 12 чaсa, иди aдриaлaб сo упaт не се чекa мнoгу.

6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Мешиња,како сте денес,јас сакам да ве прашам дали е нормално веќе на почеток на 6 ти месец бебето многу да мрда,претка,значи не престанува ни дење ни ноќе,секаде ме клоца веќе 3 4 дена ме боли целиот стомак,одвнатре,дали може да е од тоа,и кога спијам и одам,јадам,се движам,цело време нонстоп мрда,се превртува..позз

kavadar4anka likes this.
  7. pepapa

pepapa Популарен член

So sreka neka ti e i so lesno, najprvo odis kaj tvoj maticen ginekolog na pregled za da ti potvrdi bremenost pa potoa vo 12-ta nedela se pravat mikrobioloski brisevi i priska, sekoj mesec krvna slika, brisevite se bezplatni na mikrobiolgija i site ispituvanja za trudnici, jas krvna slika pravam kaj oprs maticen lekar koj sorabotuva so avicena, ke napomenes deka si bremena za da znaat sto tocno da ti ispitaat

Mari-Ja and Bebulleee like this.
  8. pepapa

pepapa Популарен член

Adialab na vodnjanska so upat od maticen ginekolog, ne se zakazuva i nema mnogu guzva

9. pocetna

pocetna Истакнат член

Мајчички и трудници цело сабајле ме стега нешто ниско од десната страна сега веќе се прошири насекаде. Половината не ме боли, а и мислам дека не е многу ниско спуштена. Сакав да го споделам со вас па да ми кажете тоа ли е тоа??? Се ближи ли времето??? :?:

10. LadyC

LadyC Форумски идол

И јас сум 6ти, да нормално е да си клоцка. Кај мене кога се движам нана најчесто и најактивен е кога сум на грб легната, ама секоја трудницаси е различна. Да видиш како се превртува смешно кога ќе се напијам ладна вода или кснам благо. Најмногу ме радува, ми го деформира стомакот. :inlove:

kavadar4anka, Mari-Ja and muchacha_a like this.
  11. savana

savana Популарен член

Мешиња како се справувате со низок притисок?
    До скоро притисокот ми беше супер, но во последно време се низок е , малаксаност, немам енергија да функционирам.:(
    Ете кафе пијам по 1 на ден, а и течности доста внесувам, краткорочно има ефект но затоа следниот ден пак исто. :/

12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Devojki mnogu ke mi falite , prikaznata ke ja napisam vo soodvetnsta tema i se citame vo majcinski muabeti :) se vrakam nazad za vtoroto

Ctete, kavadar4anka, letters and 16 others like this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

И ти нас ќе ни фалиш тука, и сите кои веќе се породија. Пиши ни ја породилната штом можеш, нетрпеливо ја чекаме ! :*

fs-fs-fs likes this.
  14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Nez dali ti imam cestitano,ako ti nemam togas se izvinuvam cestitki neka ti e zivo i zdravo maloto :*
    Inaku vcera se iznarabotiv,malku mi bese toa pa zedov i na raka perev toa sto mi e za vo bolnica i kolickata,pa zatoa vecerta nemozev da odam cela karlica me bolese

fs-fs-fs likes this.
  15. NanaMia

NanaMia Популарен член

Девојки, добра вечер од мене.
    Се спремам за утре, се средувам, незнам што ќе се случува, што ќе ми кажат. Ептен сум нестрплива.
    Незнам како ќе заспијам вечерва...:sweat:
    Се читаме утре
    Убава вечер на сите

16. Saraa

Saraa Популарен член

Koga ostanav bremena I koga gi citav mislenjata na clenkite sto se pri kraj si mislev leleeee koga ke stignam jas do krajot, ama eve mei jas odam natamu, ja terame 35 nedela, se osekjam debelo I nepodvizno ama ajde uste malku e ke izdrzam do krajot maski, srekja pa malku podzaladi da se dise nekako. Denes si go sredivme krevetceto, od utre ke si baram nekoja torbica da si pripremam nekoi rab za vo bolnica, toa so imam, utre ke trknam I do kaj dr da vidam sto I kako.
    Nekako temava isprazneta mi e, ajde neka foagjaat novi idni mamicki koga sme poveke poubavo e.

vitamina, K.Mari4ka, pepapa and 10 others like this.
  17. ^angel^

^angel^ Популарен член

Добро утро мамички еве еднаш да ве поздравам и ја прва. Одам денес да си го видам синко, едвај дочекав месец да пројде,се надевам дека се ќе биде во ред. После за скриен шеќер ќе се подремам малце и така. Имајте убав ден женски :*
    Лифтот ни се расипа а ја на седми тешко мене :sweat:

Bebulleee, Lorins and LadyC like this.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Здраво мајкички , како сте ? :f:
    Јас од сабајле во авицена за проверка крв и урина и сега на работа. Да почне неделава со убаво :music:
    Во петок скрининг конечноооо да си го видам пораснато плодчето :)
    Јас 20 недела веке на пола и не ми се верува како брзо ми поминаа месециве .
    Викендов ке одам на мал шопинг за бејби, прв :inlove:
    Убав ден и недела :sun:

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Кога правиш скриен шеќер првпат? Сега во 30та неделА? Или правеше и претходно?
    Јас мислев да правам на наредна контрола во 26та недела.
    Ако ти е полесно дојди кај мене по контрола, кај мене се само 4 спрата за качување. :D
    Добро утро и од мене на сите, ви посакувам убав ден :*

kavadar4anka and Lorins like this.
  20. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Бев на лекар, сите се чудат што им зборам.. јас им кажувам дека сум дошла да се проверам бидејќи сакам природно да се пораѓам, сите ми викаат кој те пратил хаха
    Нема врска, ми рекоа демек над 12 диоптер кај нас терале на царски..
    Инаку мерев и очен притисок, и таму ми се чудеа какви глупости се ова ми викаат... И ми рекоа се е ок, не се замарај со глупости. Ете така..

LadyC and thebabylover like this.