Леле ќути брука сум, 2 леба испржив и уште мислам дека не е истиот мирис како кај комшиката. Иста сум ко што опиша леле срамотилаци @Kristula важи срцка ќе проверам имам човек во 8ми па ќе ми каже. Инаку ко што викаш 300 испитувања, пола од нив не знаеме за што служат.
здраво женички... како сте? ние со бебчето си се галиме преку мешето уфффф најубаво чувство. Иначе бев на контрола и се видовме со синко и супер си е, тежи 500г . Имате голем позз од нас @LadyC леле ме пристрви со лепчињата мммм... Заминав да си правам. Кој е за.. Повелете на гости
Лелее сите се жалите од растворот а само мене ми беше вкусен, а и не беше толку благ, ко што бев многу гладна ме засити Да не даваат различен? хехе се зезам
Само јас сум или и вие размислувате како мене во стилот "ок бидна што бидна, бременост убав период, дај сега бебето нека излезе веќе." Од ден на ден се по нетрпелива сум, и аман нека биде се, сакам да ја гушкам па.
Јас од 7ми месец сум нестеплива и едвај чекам да родам иако многу ќе ми фали бременоста зошто ми помина како прекрасно искуство и лесно. Инаку мешиња јас ја раситнив 36та недела, се ближам до крајот
За мене бременоста е период кога нервите ќе ми попуштат од исчекување. Чекаш преглед да видиш дали е добро , таман поминал прегледот леле кој ќе чека сега уште еден месец до следен . Па да се породиш не денес утре,дојди за два дена,ај уште два дена само да сме добри живи и здрави инаку да не беа 9 месеци темава ќе беше празна
Од кој месец се посетува гинеколог на две недели? јас сум на крај на седми и вчера кога бев на контрола гинекологот ми закажа наредна за месец дена.
Исто и мене ќе ми фали, не видов ни јас мака. Цела бременост ми помина лесно, да видам како ќе поминам на пораѓај Одвај чекам да го видам бебушов шо мава цело време оти нема веќе место, не го собира и ќе ми фали бременоста, баш ми е убаво. Инаку јас ја раситнив 37мата недела
Zenicki go rasklopiv transporterot da go peram i sega ne me faka um kako da gi namestam kaisite,znam deka e nadvor od temata,no ako moze pomos nekoja str ili nekoi sliki bilo sto
Денес си ја видов бебушка . Зедоа мерки на рачиња, ножиња, главче...се си беше супер. Преткаше и боксеви маваше со тупаничето. Првата бременост постелката беше заден ѕид, сега преден. Добив зелено светло за летот во сабота. Сум ставила килце за еден месец, хемоглобинот паднал малку на 13.5, притисокот стандард 90-60... Среќна и спокојна
Денес бев на часови за предпородилна подготовка и според зборовите на сестрата ми се виде многу лесна филозофијата ПОРАЃАЈ. Сега уште повеќе сум нестрплива и едвај чекам да дојде моментот на гушкање со ќерка ми
Nema problem milo mi e sto mozam da pomognam Jas pred malku zavrsiv. Fala bogu rezultatite se super rekov tolku od mene na klinika. Naredna poseta ko ke ragjam! Pa od 8 sabajle do pred eden saat bev tamu, sto e mnogu, mnogu e
И јас денес бев на преглед. На ехо за жал дури септември.. Си го слушнав срценцето мајкино како пребрзо чукаше во мене.. си велам толку чука а јас се чуствувам .. Дефинитивно кога читаме од страна е едно а бременоста своја и своето најмило сосема друго непроценливо нешто. Јас сум 16 та недела, ми кажаа дека каде и да е треба да почнам да ја чуствувам беба едвај чекам, сепак подруго е чуството кога веќе чуствуваш дека не си сам нели. Прашањата и мислите се тука секојдневно а и не верувам дека ќе исчезнат што е и нормално. Здравје .. планирам сама да се снаоѓам и да уживам во бесценетите моменти со бебето јас, тоа и маж ми. Друг не ми треба. Имам пријателки наоколу крај мене што во секој момент можат да ми помогнат. Не сакам некој да ми се плетка во нозе, тоа е мој став . Сакам сами да си уживаме. Среќна сум за бебето многу, таа среќа и радост е сопствена и единствена и нема дискусија тука. Поздрав мами.. жени @eleni27 и мене докторката така ми кажа овде за водата и трчностите, колку повеќе толку подобро да знаеш.
здраво мешиња, иако не пишувам многу ве читам редовно. да ве прашам кога се прават првите микробиолошки тестови? наредната недела на 26 сум на првиот скрининг и матичната ми рече после еден месец од скринингот да отидам за брисеви, ама јас тогаш здравје ќе бидам 16 недела. а читав овде дека тие се прават од 12 до 13 недела. совет од поискусните, фала однапред
Мислам таман ти е 16та. Мене во 16та во Систина ми земаа брисеви. А имаше феминки што им земале и порано.