Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.229
    Е па не знам, со првото ми рекоа да прекинам штом влезам во 9, сега ми рекоа до 38 да терам. И не пијам секој ден, како ќе осетам потреба, кога ќе имам грчеви и нелагодност, ме опушта.

@Abeja клизма секако се става, небитно како ќе тече породувањето. Или ти сама ќе си купиш, или таму ќе ти стават, пред 5 години мене на ГАК ми ставија. Не дека ме исчисти нешто многу, не бев ни јадена, да ти кажам право. Секако одат прво на природно, клизмата е задолжителна.
    И нормално е да чеша, осип и мене ми се појави, на превоите на лактите и колениците, и меѓу градите, како места на кои најмногу се потам. Се повлекоа со Мелем кремот (овој што го рекламираат на форумов), сега немам повеќе.

@LadyC боли. Барем мене ме боли. И тоа најчесто во ниво на дијафрагмата, т.е градниот кош, кожата и мускулите ме болат, не внатрешни болки, туку баш надворешно. Од растегањето е тоа.

На butterfly*, vitamina и Abeja им се допаѓа ова.
  2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    И мене ниско ме клоца значи не како сите трудници на сред стомак .Ми рекоа дека е мало уште затоа така клоца доле .Ке се кренело сега нагоре :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Abeja не е клизмата со цревце на ГАК, како што викаат. Нема ни да осетиш :rofl::rofl::rofl:

А за осипот не сум те прочитала, или сум испуштила да ти одговорам и јас сум лом на левиот бут. Стомак чеша, боли, корне. Моиве се со главите надолу и кога мрдаат како да ме буричкаат со рацете внатре по каналот и се мислам готово, ќе ми пукнат водењаците (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Нон стоп само по нешто си наоѓам за да се стресирам :@
    @Annath јас магнезиум не сум се напила којзнае од кога:doh:, и кога ќе те прочитам ме потсетуваш, па тогаш си пијам. Еве сега ќе се напијам ;)

На Bebulleee, vitamina, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    И моиве се свртени со главчиња надолу па кога мрдаат ме скокоткаат долу, како во каналот да ми влегуваат.
    Јас кога имав лапаро и хистероскопија на ГАК ни даваа да пиеме еден сируп за празнење, кај трудници мислев чепчиња ставаат. А ова со цревце клизма :sweat:
    Јас ќе си го испијам сирупот за секој случај :D

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.229
    Леле под ребра ко ќе ти дојде... е тогаш мислам најмногу боли, особено ако е со главата надолу. Со нозете има во желудник да го осетиш :D а за бешиката да не праам муабет... со главата нурка во неа :D

На Bebulleee, LadyC и VedaG10 им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Чепче ставаат. А можеш и сама да си интервенираш и се разбира и мене да ми го кажеш сирупот кој е :D
    Ова со скокоткањево ме утеши, јас мислев само моите така прават :x

На Annath, LadyC и Abeja им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Па се смеам жими се!
    Сакам да ти помогнам ама врска немам како, и мене се ме чеша, градите ги корнам секој ден, некако не ми растат колку што ме чешаат маме му. :D
    А ракија и јас се мачкам, надворешно е, не знам зашто би сметало, и јас си имам периоди кога ме корне ко лудо. :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Два пати раѓав ниеднаш клизма не ми ставија, овде не ни ставаат.
    А магнезиум се напив час пред да се породам мислејќи дека се лажни болки па да ме смири малце :lol:

На Lorins, thebabylover, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Срцка, мојов клоца кај јајници, па кај папокот, кај ќе му текне, ама не знам зашто се концентрира кај јајници. А боли доле аууу... (facepalm)

10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    да бе да исто :) пред некој ден се стресов дека неочекувано мавна :) па се смеев како шлакната од срека :) не ме боли мене него некако како слатко-непријатно е :wasntme:

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Душа. :inlove: Нека клоца макар и да боли, се ќе издржиме. :inlove:

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @eleni27 Фортелакс е сирупот. И мене ми го дадоја за чистење на цревата пред хсг. Се надевам го пиев прв и последен пат. Никогаш сум немала поголеми болки во стомак, како класичен вирус со дијареа.:puke:
    Инаку мешковци вчера мислев да ви пишам, ама долга ми беше приказната и голема нервозата, па еве седнав сега. Вчера бев на преглед да се консултирам за боледување оти треба да почнам на работа од утре. Мојот доктор се врати од патување и вчера отидов, ама ме префрли кај друга докторка само да измери грло. Кога отидов и кажав на докторкава дека пред 3 недели грлото ми беше скратено 2.45 и примав терапија, откажав одмори, лежам и живеам во страв. Кога зеде да мери, доста време молчеше и направи страшна фаца. Јас се преплашив, викам што е работата? Докторката вели вашето грло е одлично 3.5 цм и се сомневам дека воопшто сте имале проблем.
    Викна уште еден колега, па дојде мојот доктор, сите мерат одлично грло. Докторкава видно се вознемири и им кажа на колегите пациентката е врзана за кревет и истрауматизирана, а како што гледате добро е се. Ми ги побараа сликичките и извештајот од минатиот преглед, ќе ги однесам следен пат.
    Со триста прашалници сум:x:x:x
    Ама битно со бејби сме добро и цела ноќ си се клоцавме во бешика, па речиси ноќевав во вц-то:D
    Сега одам да купам нешто секси трудничко да заблескам малце, утре конечно ќе мрднам од дома, па макар и на работа.:makeup:

На podravka, Lorins, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    да бе да нека си клоца нека си ужива :inlove: Иначе во Јамбо бев прееска незнаете колку убави работи има за бебиња. Не им го знам квалитетот каков е , али беа преслатки .

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Цело време се мислев како се вика сирупот и ете Фортелакс бил.
    Јас често имам проблеми со метаболизам а сирупов малку ми делуваше, јас никаква непријатност во стомакот не осетив, се испразнив делумно мислам. Една девојка па ич немала ефект, ни голема нужда ни ништо. Мислам дека ефикасноста зависи и од нашата исхрана. Мене чорба со зелка ми влијае на варење на храната ама од кај да знам кога ќе биде денот за да сварам :D

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас бев скептик за квалитетот на алиштата од Џамбо, ама син ми неколку доби на поклон од таму, па реков ај ќе му ги облечам. И испаднаа супер. И сега дури и му купуваме од таму. Он носи од Џамбо и од Тритекс гардероба.

На VedaG10 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас никогаш не сум купувала па затоа незнам да кажам за квалитетот. Ама еве штом има задоволни ке му купам и јас на моево :) Мнг слатки работи имаше...

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Хелоу од нас... еве сега се вративме од Битола... докторката рече дека се е во ред, бебето било +1 недела т.е. поголемко бебе :)... иначе не осетив некоја промена демек „приватно“, околу 15 минути траеше гледањето на ехо поточно скринингот и не сум баш воодушевена... потоа ми земаа крв за приска тоа беше во 10ипол ми рекоа дека ќе ми се јават за 2 часа, ама еве уште ги нема :?: и не знам што да мислам? илие до мене можеби премногу очекувам или не знам што е :||((facepalm)

На eleni27, Lorins, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Sabajle pravev skrien seker vo Avicena, gi zemav rezultatite ama ne pisuva referentni vrednosti i neznam kakov mi e rezultatot. Ve molam da mi pisete, najgolemo thanks

Прикачени фајлови:

19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Po toa sto go znam, rezultatite ti se dobri :) ne se sekiraj. Sekako ke gi nosis kaj maticniot, no po mene se super i nema mesto za panika:*

20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас бев во адриалаб и таму има референтни вредности. Според тие мислам дека ти се во ред резултатите. До 8.5 е границата