Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Јас уште една недела.. абер немам :)[/quo
    абе форко ако ти е точен тикерот ти си 38 гн што се брзаш толку па има време бре цуцке јас до 42,6 истерав :lol:

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    abe 40 vlagam u sabota :) nego kako puka vodenjak? kolku tece? boli nesto ili?

3. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    stefani srcka zal mi e...samo pozitivnost...a mesinja jas sum 8nedela vcera bev na gin. i
    skusav srceva reakc., dusa se izraduvav :)
    e sega mi kaza za mesec dena da odam za brisevi
    za down syn. i za dr nesto, ako moze da mi objasnite za sto se raboti ?
    i me bolat jajnicive nesto denes, normalno e.
    pozz do siteee....:*

4. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    a forko mila ajde veke mekici da jademe..:) :inlove:

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Е ајде де и јас викам ајде :)

На anicka1anicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички цел ден имам болки од левата страна на кичмата кај левиот бубрег ми се повлеекуваат али пак почнуваат, што може да ми биде? можно е да се некакви контракции?

7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Мене ми пукна мн.високо и ниту знаев дека пукнал.но затоа цепот ми се откаци и прокрварев и. имав слуз несто слицно како за овулација.водата ми истеце кога отидов на преглед и тогас ми казаа дека сабајле ке рагам.кај секој е.разлицно.но верувај ке знаес кога е време ;)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    не се секирај ке биде а има шанси и да си потераш уште некои си 2 недели после термин толку луфта даваат е сега слушнав скорото дека излегол некој закон или предлог закон да секоја трудница после истек на краен термин максимално да се чува уште 3 дена а не 14 како што е сега

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Мамички, јас денес бев на преглед, шест недели сум бремена, немаше ембрионче, имаше само гестациона ќеса. Нормално ли е тоа? Јас прилично испаничив... :worried:

10. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    ууууууууууууфффффффффффф......Како е можно да има такви доктори во болниците???какооооо???Се разбудив сабајле во 4Ч30м со болки во јајниците и во половината.Чекав дома до 9 и заминав на болница.Матичната ми рече дека тоа се тие породилни болки бидејки имав и кафеав исцедок.Отидов на болница ме прегледа една забегана докторка и ме прими во предпородилна сала.Ми ставија клизма,ми забранија јадење,пиење вода извадивме историја од болницата се.Лежев таму од 10 до 19ч.Цело време мислев дека имам болки за порагање и очекував да ме однесат в салабидејќи ме спремија уште кога отидов.Ја слушам цело време докторката ке цекаме болки да те фатат ,ке чекаме болки да те фатат ама си мислев почести болки.Кога на крајот ми вели ти си овде само на посматрање не си за пораѓање.Едниот доктор вели до сабајле ако не се породиш ке ти ставиме провокација а таа вели до сабајле ако не се породиш ке те пуштиме да си одиш дома. ]:) Кој ги стави тие доктори на работа кој???Згрешени и незнаат што зборуваат.Знам што сакаше докторката да и дадеме пари за да се заинтересира за случајот ама не и успеа.Станав и си се вратив дома.Зошто да ги трпам болките на болница кога можам дома ....ууууфффф до кога вака :sweat: :sweat: :worried:

11. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    nema mesto za panika jas isto bev taka pokasno si ostanata bremene za dve nedeli odi pak i ke vidis edno crno topce,,,srceto na bebeto ;)

На Tenna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190

Не бе, не се со сите таму, зинати се за пари само :x Ама па јас да сум ќе и речам, и добро што да правам дома? Или пари сакаш за да ме породиш? Цццц да се чуди човек. Него ајде каде и да е ќе си се олесниш мила, само со лесно нека ти е :l: :*

13. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас имам некое чувство дека деновиве ќе се случи нешто со мене :?:

14. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро утро за сите насекирани идни мамички, денес е убав ден и ви посакувам и убав викенд. не се секирајте и нервирајте мислете само на бебушко друго се ќе се среди. јас инаку денс сум точно на пола пат до крајот. ехееееее имам уште долг пат пред мене. ве поздравувам мн. сите

15. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ajde mamicki izdrzete uste malku,ke dojdat beblacite koga ke im dojde vreme
    Vie ste spremni gledam,uste oni da se spremat I ke se guskate
    Kako sto gledam site ste pri kraj,lazni kontrakcii,ke si se sretnete site na gak :lol:

16. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utroo mamicki stanavte Li? Kako ste mi utrovo? Pozz I imajte ubav denn

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Добро утро и од мене :)
    Јас да се пријавам на време за да не ме испраќате пак :lol:
    Имајте убав ден :inlove: :*

18. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Маченце ни ја нема, се олеснила изгледа срцката :*

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Само јас и ти ќе дремеме тука којзнае уште колку :)

20. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :D ви се брза....тешко е кога си во исчекување, нели?
    јас како искусна ќе ви кажам едно,.....моментот е незаменлив....но допрва ве чекаат маките...без спиење |-) , јадење :x , потаен страв :worried: , едноставно ќе влезете во светот на сериозните обврски и одговорности, во светот на поимот мајка и се што таа носи на свој грб.........затоа СЕГА УЖИВКАЈТЕ!!!
    ВИ посакувам лесен пораѓај на сите што ја „газите“ црвената линија.... :* ;) :hai:

детето: „МАЈКА МИ ВИКА ДЕКА И ОНА БИЛА ЧОВЕК И ИМАЛА ПРАВО НА ОДМОР.....ХММММ, ОНА НЕ Е ЧОВЕК, ОНА Е....МАМА“

На Cliona, SimonaTino и Forko им се допаѓа ова.