@Annath Јас токму периодов така го осеќам, мава од сите страни, а особено кога јадам удира ,клоца мислиш желудников ќе излезе, не ме остава синко на раат да се најадам.
Ни се породи @NanaMia. Добри се и двете. Јас да ви кажам се дупнав од плачење од среќа. Ме знаете мене плачка. Господ да ги чува и нив и сите нас. Обожавам среќни моменти.
Devojki denes bev na 4D kaj privaten lekar i mi kaza deka bebeto mi e dve nedeli pomalo ili sum pokasno ostanata bremena mnogu se zagriziv dajte mi nekij sovet, jas spored posleden ciklis sum 27 nedela a bebeto spored rastot e 25 nedela. Inaku organite sr sosem vo red site... ima li mesto za panika? Izvinete na dolgiot post i na font
Козее, која недела си? По колку ти варира притисокот? 140/90 го сметаат за добар во бременоста. Јас цела бременост сум со висок притисок. Одамна не сум забележала во календарот нормален притисок, како минуваат деновите и бебе расте и се повишува. Сега најчесто се движи околу 150. се качува и 160, 180 до 200 пред недела. До предвремен пораѓај ми споменаа ќе дојде во случај да ме фатат болки на 5 мин, одма да се јавам на лекар и ако дојде прскање на водењак. Во спротивно ќе чекаме термин и прво ќе се проба природно, крајно решение царски. Во текот на денот често ми е 160, 170..итд.. До пред една недела го мерев 3 пати, сега ми бараат 6-7 пати во текот на денот. Искрено губам сила веќе. Но, уште малку и влегуваме во 9ти, многу издржавме и со сите сили се бореме, на самиот крај несмееме да се предадеме. Инаку Јас сум близнак, и особено обожавам близнаци. Кога гледам бебиња, малечки близнаци, срце ми се топи. И кога ќе дознаам дека мајката е бремена со близнаци. Со брат ми се разлика година и 7 месеци. Дома било весело Среќа не бил љубоморен што сега љубовта од тато и мама ја дели со уште две бебиња. Често си легнувал измеѓу нас две, и секоаш кога роднини му велеле дека ќе не украдат. Од Бебиња заштитнички настроен кон нас. За помош. Мајка ми имала помош од баба ми. Живееле во заедница. Но, сме биле многу мирни бебиња. Од 2 месеца не сме и станувале во текот на ноќта. Околу 21 во кревет и тек утре сабајле околу 7 Цице. Се испофалив. Од мали и ние згрижени за мајка, да не ја мачиме многу. Е тек, проблемите подоцна, кога сме пораснале. Со брат ми царски, со мене и сестра ми за 1 година и 7 месеци по природен пат и на 5 мин разлика.
Pohrabra zena od tebe nemam procitano ni zapoznaeno. Eeeeh so kakvi problemi se spravuvas, slal da ti e. Vtoroto i tretoto da ti bidat bliznacinja. A majka ti, alal da i e. Hrabrosta si ja nasledila od nea. Ne znam sto me ceka i moite isto tolku ke bidat razlika, imam pomos, pa ostanuva da vidime. Samo hrabro zeka!!!
Фала Елени. Цврсто сум одлучена - нема да раѓам повеќе. Да се роди жива и здрава малата, ќе се трудам да и го овозможам најдоброто.
Добра вечер мами?! Како сте? Ве нема .. жештина ли е или се ладите. Јас мислам понеиздржлив период во текот на бременоста од летен период и подецнежна бременост нема. Кај нас е жештина, чудно но вистинито и добредојдено. Обожавам да одмарам со маж ми овој период после долги саати работа и обврски, одмор плус свеж воздух плус отворен прозор. Милина... Денес се преработив, сега заслужено одмарам и се ме боли утре цел ден ќе одмарам се престрашив. Одмор му е решението си мислам за се. Убава ноќ..
Zdravo mamicki. Сакам да прашам денес бев на гиниколог ми кажа дека сум бремена 7 недели и 3 дена ми кажа засега се е во ред со плодот но јас сум згрешила наместо 22 кажав 28 јуни од последна менструација. Во дилема сум Дали нешто има врска со мерките на плодот сега да не ми се совпаѓа или тоа е само за дата за одредување на термин за породување да знам дали да се јавам итно?
Некоја будна? Леле како ми смета топлово ни клима не ме спасува, аман нека помине летоцо да се изнаспијам.
Леле жени колку многу ме боли грлото и цела лева страна едвај си голтам плунка и уво и се ме боли.Пиев парацетамол но не помага дај кажете што да се напијам оооооффффф
И јас сум иста и планирам на доктор да одам денес. Грлото ми е целосно воспалено. Смееме мислам да пиеме нешто во второ тромесечие. Оди на доктор најпаметно.
Морам да споделам: Нели се боцкам со клексани, ама со оглед да сум упрпана сама не можам, и последниве недели ги ставам навечер па затоа одев на дежурна во Јане Сандански да ме боцкаат, 2 минути работа. И вчера се најде една најпаметна од сите сестри и ми вика „Смени си термин кај нас да не доаѓаш да те боцкаме, што би било цело Скопје ако дојде овде да го боцкам“....толку се изнервирав, и здравство и се да плаќаш и така да ти речат, па мајку му јас како од ќеф да ги примам чудо големо 2 минути шо и одземам за да сработи нешто за што е платена....Многу грдо ми дојде дури се изнаплакав, па реков да си ви кажам
Знаеш дека не можам да не искоментирам. Па добро и е*ем матер која е таа искомплексирана мочла да ти изреагира така! Очекувам од тебе дека си и вратила нешто? Леле одма ќе ја дигнам во воздух да ми каже така има да зажали што спомнала. Зошто плачеш ти од такви идиотки? Срам да и е, а ти да не и се нервираш и да ја пријавиш! Не е нејзин проблем дали ќе идеме сите или само ти. Кретенка, лее ама се изнервирав.
А зошто воопшто си и обрнала внимание? Значи во здравствово секакви има, и арни и неарни. И јас прошла бременост кога се боцкав си одев во Ѓорче на дежурен или кај мојот матичен општ, кога беше втора смена. Еднаш една ми рече не е моја работа да те боцкам секоја вечер, јас и реков само А ЧИЈА Е? И ми направи модрица. Ме боцна така лошо што мислев ќе си излезам од кожа. Од тогаш, нне им обрнувам внимание, они нека си коментираат, јас си бркам моја работа.