Здравје, на 25ти ќе станам мајка, ќе пробаме со провокација прво па ако ептен не може нема да се форсира, ќе биде царски. Едвај чекам.
3.000,00 денари за скринингот ма да мене повеќе ми личеше на ехо обично, а 4.500,00 денари за prisca... 7.500,00 денари за пола час ми рекоа дека ќе ми се јават за резултати ама ги немаше, па и ѕвонев сабајле на докторката ми рече ќе ми се јави после 14 часот, ама еве уште ја нема... така да не сум баш воодушевена... или јас многу сакам или така е кај сите
Мамички , јас сум веќе 10+ недела , одвај чекам за на преглед , ама и интересно е кај мене допрва се ќе се случува свадба ,реновирање , чекање на бебушко , ама само за убаво да е , поздрав девојки
сакав да ве прашам како изгледаше првиот скрининг пошто мене повеќе ми изгледаше на ехо црно бело ли е?
и јас очекував нешто повеке од скринингот а не беше ништо посебно .Само на ехо ме гледаа,си мереше докторот и тоа е тоа Сега утре сум на втор скрининг кај Димчев во Систина .
Здраво мешиња, како сте?! Јас денеска бев да ми земат брисеви. И тоа гајле од глава го тргнав. Резултати во понеделник. На 25-ти сум на контролно ехо. Денеска не ја видов бебушка, од последно ехо поминале 2-3 недели, па немало потреба. Ќе се стрпам уште недела дена. Дури денеска поднесов документи во фонд за рефундирање. Вие колку време чекавте за паричките? Скриен шеќер уште немам проверено, здравје од понеделник планирам, пред следна контрола на гинеколог и тоа да го средам. Инаку ве читам поспани сте, а кој не е? Времево убива. Топло, загушливо, мачно... Како сте со апетитот? Жени, јас јадам преку сила два пати во денот. Вода пијам како луда, ама апетит немам веќе подолг период. Можеби месец дена, па ако не и повеќе навистина слабо јадам. Не сум се мерела, ама се чувствувам ослабено. До топлото е или? Убав ден мешлаци!
и јас не знам што и како треба, меѓутоа мислев дека нешто вака ќе биде https://www.google.com/search?q=4 d...X&ved=0ahUKEwiFzKK5isvOAhWEWRoKHXlfCMEQsAQIGw
Во Систина и Ремедика е таков и во Државна е таков ама немаат време да се замараат да ти даваат слики или да ти прават задоволство.Мери и те испраќа.
Здраво мешиња Еве и јас денес бев кај матичната на контрола и го видовме бебчето.Требаше да проверам крвна група ама касно било госпоѓите неможеле и сега понеделник треба пак да патувам 25километри за да проверам.Инаку сега сум 15недела и да прашам од кога почнува 5месец Исто така од денес почнав да ги пијам премама дуо и ги купив 812ден.Дали сегде се по оваа цена или има аптеки каде што се поефтини.Денес жешково ме отепа и главата ке ми прсни се надевам понеделник ке биде поладно.Имајте убав ден позз
Mesinja me boli karlicata posebno navecer,nez zasto ama i kaj cipata poveke na desnata noga nes ko da me zatega i mi e ukocuva ko potkovana odam,care
.. Извини срцка ама 4д на скрининг 2 побарај си, ни мене не ми дадоа на првиот, тогаш бебо не е убаво оформен, бар јас мислам затоа не даваат. Ете јас бев во Систина за скрининг 2 па не добив пошо рачето го ставаше на лиценце. Земав од матичен отпосле на второ мислење.
Abe mene na vakov I maticnata me gleda I vo sistina isto koga bev, ama sto ima vrska bitno da se gleda pa dali e boja ili crno belo , sto ima vrska
и мене истото ми се случува ама од лева страна,исто така го чувствувам ама само кога стојам или се движам а кога лежам не. Матичната ми рече дека е нормално заради тежината на бебето што ја носиме а може и карлицата да се шири. Не е страшно со повеќе одмор се смирува.