Ова со скаливе ќе видиме по мене дали е вистина. Секој ден ги качувам бар 2-3 пати ( уште сега едвај да напоменам) а вистина е дека сите што ги знам што пеш иделе се породиле брзо кога влегле во 9ти.
Добаар деен Добрии ли стее Јас уште во кревет лежам и се протегам Али сега ке станам да си сварам кафе и да си спремам појадок. Денеска 35+0 Уште една недела и 9ти месецц На моменти сум преплашена од пораѓај....ама веднаш ми текнува колку го посакував бебушко и се заборавам Имајтеее убав денн.
Мешковци Еве ме на работа дотерана, нашминкана Меше си расте и добивам многу комплименти, разубавена демек сум била. Ги добивав и од мм, ама односите во последно ни се крш, многу ме нервира, се што ќе направи ми смета, што до хормони, што до машки себичлак и така. Си мислам на беба, и зборувам и си ја замислувам цело време со коса црна како мама и големи црни очи (пак како мама) На тато ништо, мама е поубава Викендов ќе пробам некако да извлечам шеткање до Охрид барем, ми треба релаксација, поминав стресен период со лежењето дома и мислење дали се ќе биде во ред со беба. Следен преглед дури за еден месец, навистина ми треба одмор и не би да се оптоварувам со прегледи и болници, ќе се трудам да олабавам. Знам дека ќе биде добро беба, а само тоа е важно
Добро утро и од мене еве јас психички се спремам за скринингот прв и сум и возбудена и преплашена, ама си викам се ќе биде супер па можда ќе ми кажат и дали е маже или дадичка и едвај чекам, тек вечер сум на скрининг и кој ќе издржи незнам ама битно беба да е ок па ќе чекам, се мислам што да каснам ама овие мачниниве ме убиваат па викам ај ништо поарно да не јадам. Па вечер ви пишувам како сум поминала и пол ако ми кажат. Поздравче мешиња убави
Pa site mi vikaat deka se gleda moze da se vidi polot, neznam pa i ako ne se vidi samo da e zdravo pravo a polot ic ama ic ne mi e biten so dusa go cekam i ic ne mi e bitno sto saka neka e. Pozdrav
јас купив витамин од Зегин - Preganacy care- германски 424 денари и ссе што треба имаат. И во првата бременост тие ги пиев.
Мене ми кажаа пол на прв скрининг али треба да се земе со резерва. Некад Јас имам прегназон, 890 ден се ама за 2 месеци, има 60 таблети. Али не ги пијам, така стојат дома. Решив да олабавам по совет од блиска докторка со апчиња малку.
Добар ви ден! Јас во средата бев за Приска, на гак. Ми се падна Ќаев и му кажав дека го фалите, а тој ко што е таков си ќути. Инаку со приоритетен многу ретко примаат. Дури и сестрата ми вика имаш гооолеееееема среќа. Беба е добор, ме гледаше 2 мин. Пол не ми кажа. Другата недела кај Димчев сум, немаше место за оваа.
И со првата и со вторава бременост ги пијам од некаде 13-14 недела. Плус и за време на доење ги пиев.
Ве читам како сите си пиете кафенце и искрено ви завидувам.Веќе 3месеци кафе не се имам напиено.Не дека несакам туку неможам да го поднесам.Се надевам за брзо ке го вкусам ако не ке чекам да се породам па тогаш.Уживајте во петочниот сончев ден
Здраво мешина. како сте? Јас денес влегувам во 24недела и со бебчето само си се галиме ...а тато ако стави рака синко не мрда хахах бевме на преглед бебчето си е супер и цело на татко му личело во лицето. Па мм сега е премногу среќен хахха Позз женски... Имајте убав ден
Cela bremenost pesacev i uste imame seks se nadevam nema da cekam do kraen termin ic ne mi se ceka a i sto mi se desava samo nekoj kosmari gluposti sonuvam sekoja vecer
Леле среќа што ве читам тука да знам дека не сум једина што има сонови грди или па пораѓај сонови . Ајде да видиме до кога ќе тераш, знам дека си на крај.
За сонови грди не прајте муабет, ваљда на сите ни се случува зашто цело време мислиме на тоа. И ми викаат да олабавам, ама не можам тоа е посилно од мене, само да се мислам за нешто...Туууууф, жени будали!
До пред 2 дена пиев само фолна киселни + јод... докторката ми рече да паузирам малце од апчиња повеќе да консумирам овошје и зеленчук, хранењето да биде повеќе на природна база... па од 18 недела да почнам со Femibion 2
Аман бе само јас немам ништо сонувано у везе бебето, раѓање итн? Вчера и денес болки ненормални во грбот, не можам да покренам. Едвај чекам да си дојде мм од работа да го натерам да ме измасира. Тој пак, му рекоа дека не било убаво да се масира бремена жена и сега шубе му е којзнае дали ќе го убедам малце да ме испритиска.