Karsi mojot stan ima kozmeticki salon, mislam deka sekoj den doagaat trudnici i zenava gi masira, noze i grb, ke si legnat na strana i uzivaat, si se opustaat, mene ednas stapalata mi gi masirase kolku ubavo mi dojde, epten
Здраво и од мене. Денес на втор скрининг бев кај Димчев во систина .Бебето е машко . Од прегледот сум мнг задоволна, докторот е мнг присебен и отворен за сите прашања кои му ги поставив не кути само Додека го гледаше коментираше цело време. Бебчето е супер 430грама се е ок што ми е најважно. добив 4 сликички .Гледаше и црно бело и 4д .. мнг сум срекна и возбудена конечно знам што е
И јас сакам масажа, леле што убаво би ми дошла, се ме боли како стара жена сум А бе денес имам менструални болки. Од што се јавуваат ова време?
И јас исто, и кажав денес на докторката у Систина кога бев за боледување и ми рече нормално било, растела матката пошо веќе накај 7ми движиме и ќе расте мешко повеќе. Рече ако сакам магнезиум да пијам и неопенотран ми даде зашто имам жолт исцедок .
@creshicka toa za masazite i jas go imam slusnato, kolku i da zvuci ubavo masiranjeto, objasnuvanjeto e deka site koski se olabaveni se siri karlicata i trpat koskite i na kicmata pa lesno moze da dojde do povreda. Zatoa bremena zena ne trebalo da se masira, od medicinsko lice e ova, a jas togas vo 7mi mesec se spremav da si uplatam edno 5 masazi...ama nisto ne otidov
На предавањата во државна сестра објаснуваше за многу блага масажа на грбот во вид на срце, ептен опушта, а е многу нежно движење. Партнерот со рацете прави срце на вашиот грб, нежно и полека. Инаку, за пораѓајот страшно е да се мисли, ама да бидам искрена најинтересен дел ми беше од целата бременост, баш филмски ми беше некако. Пак да сум трудна би била ептен возбудена за породувањето. Исчекувајте го со мала доза на страв, но повеќе со позитивна возбуда, зашто дефинитивно е најубавиот дел, најубавата средба. Да ве охрабрам малку,
Пишав во друга тема ама никој не врати па ќе си се цитирам да не пишувам пак може ќе има некоја мамичка да даде совет од лично искуство
@^angel^ Angelce, licno, nikakvi vezbi ne praev pred krajot, nisto posebno.. Samo setav I se relaksirav do maksimum Masaza na grbot I nozete navecer pred spienje I toa bese se Dosta pesacev, niz doma si rabotev najnormalno do posleden den I se porodiv prirodno I epten lesno. Ako ne ti se preporacani vezbi od ginekolog slobodno uzivaj si, pesaci I so pozitivna misla samo Se ke bidit dobro
Zosto da ne moze na desna strana da se spie, pa jas cela vecer se vrtam de ne desna, de na leva, ne mozam da ostanam samo na leva strana kukovite me ubivaat od bolenje ako ne se svrtam na drugata dodeka mi se odmori levata.
Многу пати го имам ова тука прочитано, од доктор кажано, од жени.. значи спиењето на лева страна е најдобро и најпрепорачливо бидејки така бебето прима најдобар доток на крвта, најнормално дека нема да можеме нон стоп да спиеме на лева страна па чат пат се вртиме и на десна, сосема нормално но треба да се форсира повеќе левата. На грб не е добро бидејки така нема доток на крв бебето и самата трудница не можела да дише тоа и тука женички го имаат кажувано дека на грб не можат да спијат во подознежни месеци. Ова се повторувало многу пати на темава и од медицински лица.
Димчев рече смее на страна да се спие и на грб се додека нас не ни смета. Лева била најдобра ради доток, али у принцип рече цитирам" пред да му смета на бебето, ќе ти смета прво на тебе на дишење и лежење" Јас терам по него, стручен си е и си уживам без да се замарам како спијам.
Јас пак, ја терам 41ва недела... За пешачење, пешачам мноогу...ама уште ништо. 2 месеци контракции има на цтг, сега најде да е мирно... Преку 1 ден на цтг досадно е... Ајде нека излегува бебушка побрзо, сакам да ја видам @LadyC јака ти душа, сама без мм толку време... Али што се мора...и ајде, се гледа крајот
Единствена ли сум што не сум размислила за пораѓај? Едино што сме разговарале со докторот дали царски, дали природно. АМа сметам дека тоа не е исто 35та сум. На праг од 9ти месец Јас сите 3 позиции ги менувам за спиење, пред да останам бремена си спиев само на лева страна. Потоа имав проблеми со бубрези и урологот ме советуваше да ги менувам сите три позиции во текот на спиење. Грб, лева и десна страна
Здраво мамички како сте?ме примате ли во групата?Денес бев и на доктор ми потврди бременост ми даде да пијам Femibion 1 и друго ништо немало потреба да пијам.Имам некакви болки или грчеви да речам во стомахот нормални ли се?Од секоја болка што ке ја осетам се плашам и паничам.Се надевам добро ке се дружиме.
Секоја вечер почнав да се будам како вампир у исто време. Не знам што ќе правам со несонициве. Ми фали да сврзам цела вечер сон. Помина најстрашното, за месец дена ќе се гушкаме и најверојатно нема да ме има на Фемина толку, ќе имам др окупации околу спремање бебешка соба . Једино тоа ме теши и радува. Душо, скали ти требаат и секс на тебе. @QueenP едно големо welcome!!! Најмногу се радуваме на нови трудници од поддршка. Мешко боли, нормално е, ќе расте матка , ќе се растега и да не се секираш. Јас грчеви имав континуирано до 5ти. Пиев и магнезиум за истите, а сега не пијам ниш. Уживај во бременоста, се нека ти е со лесно.
Sekako te primame,bas te citav pred nekoj den i iskreno ocekuvav ovde da se prijavis milo mi e za tebe ajde zavleci noga i dr da ni se pridruzat.Ne se plasi i ne se potresuvaj za sekoja bolka sekako dokolku e normalna i se izdrzuva normalno e toa matkata se siri,teloto se menuva itn.Lesna bremenost
Devojki kako raspoznavate deka bebeto ika ,imam od vcera nekoe cudno mrckanje vo stomak kako otkucaj na srce no neznnam dali e toa?