Ми се зголеми целулитот претходно имав малку ама сеа ептен е смеам ли да користам некоја крема у бременост со време да го стопирам ова
Тоа е сигурно Јас пред некој ден пишав дека уште немам почувствувано да ика, но како да се разбираме со беба. Вчера прв пат во оваа бременост почувствував такво пулсирање. Прв пат и ноџето и беше испакнато и можев да го допрам. Убавини...
До сега сум немала вакви болки долу кај матката како денес. Ме боли веќе 1 саат и повеќе, де грчеви де болки околу стомакот и матката кај бебето нормално ли е ова или не е?! Да знам дали да одам на лекар. Плус на работа сум на нозе?!
Не, не смееш да чепкаш ништо сега, дури откако ќе помине периодот на бременост и доење, тогаш. Грдо изгледа, ама со масажите кога се мачкаш со креми (кои се исто хемии), се ослободуваат токсини кои не се пожелни ни во бременост ни во доење. Сега ти е на хормонска база, јас после првата бременост го решив целулитот за кратко време откако прекинав со доењето. Магнезиум напиј се, и кога ќе можеш потседнувај.
Јас никогаш не сфатив што точно е икање, мислам дека е тоа ритмично елени што го опиша. Добро утро мешиња, скоро 37ма недела сум, би се породила и сега одма да сака малиов спремна сум психички скроз, едвај чекам тие болки да дојдат да тропнат на врата. Али ништо немам испрано бебешко...ама ни крпче, ништо незнам што ми стана се улежав се олабавив све стои така...
Мамички поискусни...сега кога бев во wc, на бришење на тоалетната имаше како кафенко црвенко нешто...можно е да е мукозниот чеп? Ако е тој можно е за брзо да биди д денот? Засега немам никакви др болки, ништо буквално... А одвај чекам... И ако испадни мукозниот чеп тоа не значи, или пак значи дека за брзо ќе почнам да се отворам, бидејќи претходно не бев ич отворена...? Имам слушнато дека помага топол туш....сакам да убрзам, сакам денескаа кажувајте совет
Ти си со поминат термин, вероватно е мукозниот чеп. Дали ќе биде за 2 саати или 2 дена не се знае. Туш и до болница е најпаметно
Периодов јас слабо активна, само ве читкам го спремаме спратот мора да биде готов дур дојде бебуш наш Ги земав денеска резултатите од крвта, ми се плаче... ајде некоја ако има искуство: Лимфоцити 13,8 (25-40) RDW 10 (10,8-16) Холестетол 6,35 (<5,2) Уреа 2,4 (2,6-7,2) Многу ме плашат лимфоцитиве и холестеролов
Муабетот " дебела си, мрсна си, у поодминати месеци си, види гз, види грб" ? Е уште сеа ми се дешава. Не знам зашто али ми е пресмешен. @Lorins беба те послуша дека касни. Нека ти е со лесно драга .
Утрово се наспавме дури до 11 , тоа ретко се дешава... Синоќа бевме на свадба, вечер сме пак Денес ден ми е за чистење, ама прво да си го испијам кафето и цедевитата па после здравје ... мм беше на кафе и ме изненади со пешии (по кавадаречки) т.е. мекици кога си дојде поздрав мешиња
Mnogu sum omalaksana umorna oci mi se zatvaraat tesko mi e i da zboruvam nemam sila za nisto... Vi se slucuva?? 36 + 3 sum i nemozam da docekam se osekjam kako slon sakam da se porodam sto pobrzo i da go gushnam gazleto malo
Ништо страшно не е, кај трудници не се ни испитува холестерол, бидејќи нормално е да е покачен. Исто и другиве вредности не се гледаат многу, повеќе се обрнува внимание на хемоглобин, железо и гликоза во крвта, евентуално леукоцити ако се ептен покачени, тромбоцити ако се вон граници на нормала. Нема за што да се грижиш.