Дааа бев и бебушко е супер, ехтра е си пливкаше и мрдаше и не сакаше да го измерат му бегаше на докторката горе, доле, лево, десно. Душата моја, пол не можеше да види биџејќи мрдаше многу, битно се си е ок, дамо денес имав малце појќе нервози се карав дома со лудациве што живам и сега ми е малце страв да не му наштетив на бебо, се напив бедоксин ама се тресев и плачев од нервоза и сега ми е паметот кај него, многу сум насекирана
Добро е што е се во ред. Инаку, вчера и денес и јас сум на карање со мм по цел ден и и јас се пукнав од плачење и се мислам цело време дали бебо чувствува. Ќе си пукнам од нервози некогаш. Цела бременост се воздржувам и сосема сум друг карактер само позитивна, ама не можев вчера да се воздржам. Ај белким бебо не разбира до толку дека мама е тажна .
Само за него ми е жал за мене ич ама ич се надевам дека стресов денес не му влијаеше ептен многу а се потресов ептен, плачење тресење од нервоза па бедоксин неможев вода да се напијам од што ми се теесеа рацете од нервоза и да беше со мм супер туку со другиве лудаци што живеам, кој будала по будала, само се надевам дека ми е ок бебо па другото ич не е битно
Koga sme kaj ludacite so Koi ziveeme ic da ne se zamaras I jas sum vo Takva situacija ama nauciv da gi ignoriram isto kako da nepostojat zatoa sto bebusite osekaat se jas od takvi ludaci I pritisok kaciv 160/100 I holter nosev I do metildopa stignav I togas se osvestiv deka nisto ne mi e pobitno od bebceto
Добро утро. Како сте бе женски? Ептен неактивни за викенд сите, секој со свои обврски. Инаку за нервоза да не збориме, петокот зеам плата во саботата скршен денар немав на сметка, па и во минус отерана... Ѕвонам у Банка и ми викаат нивна грешка е, ама решение од понеделник. Абе ем плата ќе ти каснат, ем нема да те остави Банката да и се израдуваш ни 12 саати. Не за џабе татко ми го вика банкоматот "ѕидот на плачот" Сега се смеам, вчера цркнав од плачење. Тоа е. Не можам да се нервирам. Убав ден женски, чувајте бебињата во мешињата и не се нервирајте. Никој нема да ни каже фала и никој не може да не разбере. Грев е едно мало невино суштество уште неродено да испашта. Ве бубам. Убав ден.
Во однос на нервозите и во првата, а и во оваа бременост воопшто не бев поштедена и тоа од мнооогу блиска особа. Дали ви се верува дека отрпнав? Едноставно кренав раце. Од мај не разговараме и многу поубаво се чувствувам. Знае повремено да го побара мм не со намера да се извини, туку да се искара. Мене порака на мобилен да ми прати и сл. Не реагирам! Порано нерви кинев, плачев, се тресев веќе НЕ! Не планирам да и го пружам тоа задоволство и да возвратам на провокација. Ќе излажам ако кажам дека ми е сеедно, ама сфатив дека имам куп причини поради кои треба да сум среќна и да си ги сочувам нервите. Имам маж што ме чува како капка вода на дланка, дете најслатко на светот, дете на кое трба да му обезбедам мирно и безгрижно детство и уште едно на пат на кое ќе му треба среќна мајка. Кој сака нека е мајка, татко, сестра, свекор и свекрва никој од нив веќе не треба да ви биде во преден план. Вие и вашето семејство да си се имате и чувате. Ако останатите не ве ценат и не се грижат за вас џабе ви се сите нервози. Дистанцирајте се од се што ве исполнува со негативна енергија. Не возвраќајте на провокација. Не си дозволувајте ниско да паднете. Имате куп причини за среќа. Ништо, ама баш ништо не е поважно од бебињата кои ги носите под вашите срца. Тие се чувствуваат, поштедете ги од лоши вибрации. Поминав години и години во давање шанси, од прва до последна злоупотребени. Години и години поминати во јадови и нервози. Плачење и тресење. Епа животот така ли треба да ни помине? Свестете се со време, многу посреќни ќе сте! НИШТО, АМА БАШ НИШТО НЕ Е ПОВАЖНО ОД ВАШИТЕ ДЕЦА И ВАС! Тие ќе се среќни ако е среќна и нивната мајка!
Добро вам јутро. Синоќа ни беше последната сабота сами излезени во град, а денес последната недела. До следната веќе нема да сме сами, ами уште поубаво, ќе бидеме тројца. И знаете што? Едвај чекам. Ручек денес не правам, само ќе исчистам редовно на ефтина струја, ама се тоа ќе почека пошто имам закажено кафе и неделен ручек некаде со мм. Пријатно, и убав ден.
Мами вчера случајно во еден маркет сретнав шумливи таблети магнезиум од секогаш пијам шумливи ама баш такви не дали смеам да ги пијам сега или да прашам доктор?
Сето тоа е точно. Јас сум веќе отрпната од други и ич не ги рецкам за да се нервирам. Ама ова пред некој ден со мм беше немаше бегање, ама хормоните ми работат, кутриот толку е добар и све ми удоволува ама јас ете сум нашла нешто да си се нервирам и да се расправам да плачам, а сега сфаќам дека било без потреба
Mene vo bolnica mi davaa sumlivi tableti magnezium da pijam, a sega pijam shumlivi od Zlatna pcela za zelezo
Kade se naoga Zlatna pcela vo skopje,I na mene mi e mnogu slabo zelezoto pa Sega koga ke odam na skrining vo sk da pojdam I do tamu da si kupam,a I dali se vkusni za pienje
Lele da vi kazam deka sekoj den se potrudno se osekam i se mi e tesko i trudno. Navecer ako svrzam 3-4 saati spienje e premija. Znaci nisto ne me boli, ali kolku me cesaat nozete kaj sto mi se otocite...znaci mi ide so noz da gi cesam! Mm mi kupi tecna pudra onaa za sipanici sto se macka i vcera cela nok samo slapav po stapalava. Lom napraviv i krevet i tepih! Ne znam dali e normalno tolki da me cesa? Znaci preku den nisto, ama a legnam da spijam, pocnuva Utre se bockam za krv, zadutre eho. Od utre 8 mesec Se sliev epten deka ke odam na rabota do kraj, drn, drn...ama ko sto mi stoi rabotava, ako izdrzam do kaj 15 ti septemvri, premija ke bide
Da se uste e tamu karsi Enriko, zemi si krvna slika so tebe imaat doktor da vidi spored krvnata slika ke ti kaze sto da pies.
Од денес осми месец кога ќе се свртам наназад супер терав до седми,ама седми ми надокнади за сите претходни месеци најмногу неспиење ноќе и јас мора да се пожалам општо сум спанка и ова многу тешко ми паѓа. Ќе видиме како сега ќе биде наредниов уште тој да се изгура после сме на чекор до целта Иначе почнав јас со купување работи за бебуш ама моиве дома ме караат дека не требало,рано било, да се родело прво...ама јас неможам да се воздржам а и никогаш не сум сакала во пет до дванаес да мора да се завршува се. Уште многу работи секако ми фалат и така возбудена сум многу да не речам и паника ко да ме фаќа хехе
@^angel^ Кога сме кај купувањето и јас немам ништо купено за бебуш. Еве веќе сум 34та недела. Кај и да е ќе почнеме со купување, барем основни работи за почеток, па после ќе се докупи. Мој совет купи си тоа што мислиш, испери, испеглај, да не трчаш во последен момент.