Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. meinenameis...

meinenameis... Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Незнам прашањево дали е за овде ноо ми треба совет ..што да мачкам на стомачето за да немам стрии..ми имат кажано маслиново масло..тоа е некое посебно или?

2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne se brazaj,ama pa i ne cekaj da dojde vreme da trcas :D ,jas duri nekni tie najosnovnite rab sto trebaat za pocetok

3. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kolku sto slusam obicno maslinovo nez :?:

4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Dobra vi vecer na site. Posle 12godini konecno sum bremena od 7moto invitro. Betata hcg vo sredata na 14den od transfer mi beshe 501,75 (onie so ivf gi znaat brojkive :) ) spored posledna menstruacija sum 4nedeli i 4 dena .Primam soodvetna terapija utrogenstan,progesteron depo i vitamini milion. Prashanjeto mi e sledno...od pred 2-3 dena pocnav da cuvstvuvam cudni bolki vo dolniot del,na momenti i strekanje na jajnicite,bolkite ne se jaki i do sega ne sum imala nikakvo ni najmalo krvarenje skraja da e. Ja prashav doktorkata koja mi go pravese invitroto vika notmalno e vo pocetok na bremenost,no mozebi i me teshi samo :) bi sakala da mi kazete dali ste imale na pocetok 4-5 nedela vakvi bolki cudni kako sekoj moment da ke dobiete? Izvinete na dolgiot post i na latinica sto pisuvam od mob sum nareden pat ke bide kirilica :) ubava vecer na site

На K!k!k0k0s, Lolipop23, Ctete и 18 други им се допаѓа ова.
  5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Честитки , со лесно да си ја износиш бременоста . Храбра жена си ти :inlove: Јас на почетокот немав некои страшни болки, повеке како нелагодност осекав и пецкање.Знам дека некои осекаат и болки како за добивање . :)

На Bebulleee, MaLeCkO :) и sofi2107 им се допаѓа ова.
  6. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Честитки и добренидојде :)
    Јас .на почетокот се дешаваше да го имам она чувство како пред добивање навечер најчесто. Сигурно е нормално ајде со лесно и да си уживаш во бременоста.

На MaLeCkO :) и sofi2107 им се допаѓа ова.
  7. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Женски, да ве поздравам само.
    Ние си дојдовме дома денес со бебе, цицаме, спиеме, се бањкавме и опет круг :D
    Се заборави и резот и болките и све по список. Едвај чекам да стане да си се цицкаме, прекрасно е чувството

На Lorins, Ctete, Bebulleee и 20 други им се допаѓа ова.
  8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Соооо среќАааааа:) уживај .чувај се и не се секирај такви болки мислам дека сите сме ги имале на самиот почеток ..Со лесно да си ја износиш бременоста :)

9. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Lesna bremenost :hug:
    Normalni se bolkite vo pocetokot zasto matkata se siri,eve sega vlezena vo 38nedela i jas gi imam na jajnicite toa e poradi plodot,i jas panicev bidejki prvo pa neznaev se e normalno no ako e vo normala

10. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Честитки и со лесно,и јас сум на почеток на бременоста како тебе и имам исти болки во стомахот мислам дека се нормални не се грижи гали мешко.:*:*

На Bebulleee, MaLeCkO :), LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ви благодарам :* искрено после цело патешествие и толку години колку и да не се сака на све помислува човек. Затоа реков ке ве прашам вас кој веќе родиле и оние кој сте трудни.
    QueenP која недела си ти мила? Јас не само навечер ја константно осекам по цел ден еве два три дена како да ке добијам секој момент,чудно чувство и болка али не јака неиздржлива.

На Bebulleee, MaLeCkO :) и butterfly* им се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Dobro samo mene li mi e tolku mn toplo? Site vikaat kako zaladilo a jas se custvuvam ko vuzduh da nemam veke,koga pesacam ko tenk se custvuvam,koga lezam ko slon nemozam da se zavrtam na dr str odvaj od krevet stanuvam,nemozam da spijam nos mi se zatnuva i nenormalno se potam,nemozam da jadam zeludnik vednas reagira i aj dosta e da ne se zalam veke od loso ima i poloso,vazno ovoj period mi e najtezok do sega

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Лелеее и јас исто се осеќам и ме фаќа сафра веќе незнам како ќе се издржи :sweat:
    Мм си спие више у спална а ја у дневна пред тв не ни помислувам да се придвижам,знам ме чекаат саати превртување низ кревет и таман ко ќеме фати дремка баш тогаш мора во вц :@ само да не е и септември мн топло се молам...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    И јас сум 5 недели исто имам болки преку цел ден, само секој ден се послаби стануваат денес само два три пати ме заболе стомах, а до дека не знаев дека сум бремена пред три дена секој момент мислев дека ке добијам сега се малку поретки и послаби.Ова според мои пресметки некој на друга контрола точно ке ми кажат колку сум точно.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ти посакувам лесна и школска бременост мила и најубаво бебуле :) фалати многу ми дојде срцево на место

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мене ми е мнооогу жешко. Пукнав. Се препотувам. И денес почнаа пак киселини да ме фаќаат, со еден ден во седми се поинаку ми е. Што понатака? Малку се напив сода бикарбона и ми поминаа киселините. Мајка ми ми кажа на времето кога била бремена доктори само тоа дозволувале. И ефикасно е.

17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Леле и мене истото ми се случува... Мн ми е жешко, се потам, не можам да спијам... Мн ми е тешко. Одвај чекам да залади. :(

На LadyC и butterfly* им се допаѓа ова.
  18. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Не да е топло, пекол е :( ни клима не помага, ни туширање, ништо :sweat::sweat::sweat:

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Ти посакувам убава бременост :)
    Јас лично незнаев дека сум бремена, цело време очекував да добијам затоа што баш тогаш имав типични менструални болки и очекував да добијам... По 10 дена доцнење ги видов најубавите 2 цртки....Сакам да ти кажам дека такви болки се вообичаени во тој период:sun:

На Bebulleee, MaLeCkO :), LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dobro utro srekni zeni, nekako ne spiev bas najdobro ama sto e tuka e, prvo da im posakam dobredojde na novite trudnici I lesna bremenost, bas mi e milo sto pocnuva da se polni temata so presbi trudbici ni treba osvezuvanje vekje.
    Inaku jas sum ba poseben rezim na ishrana, ddenes mi e cetvrti den I se toa sto ne mi se jadese dodeka ne bev si rezim na ishrana sega mi se jade, taka e toa sekogas. Kaj I da e za brzo vreme ocekuvam da se porodam spored mislenjata na doktorite, posledno mi rekoa da izdrzi do 37 bar, se nadevam bebo ke sedi vnatre do togas. Mn sum nestrpliva da go vidam, pocnuvam da zamisluvam kako toa ke izgleda poragjajot, kakvi ke bidat bolkite I kako losle se ke se guskam so sonceto so ke me gree sekogas. Iiiii da si se pofalam gore dolu sredivme doma toa so pravevme. Ubav den zenski mili.

На letters, Bebulleee, wings и 6 други им се допаѓа ова.