Многу сум заборавена. Тотално сум издувана во паметот, не знам што ми е. Прашувам глупости, заборавам работи, ваљда ова е некоја трудничка карактеристика или оглупавувам нешто?
бремените жени функционираат со 30% намалена меморија...докажано е! не е до тебе дефинитивно! (хахха, мене ми викаат леле пази на шпоретот аман! хахаха)
ај аирлија ти почнало породуванјето ако не се лажам.и мене така ми почна со благо крваренје слузаво.а болки имаш?карлични ко за мензис?со лесно нека ти е .
Не ме зезај жено Тоа е? немам болки ме болат коските кај препоните..бар денес ми е така. Вчера ми истече нешто ко водичка ама после тоа ништо.. А еве денес гледам нели си лачи секрет ама безбоен ми бил а сега на долниот веш гледам ко кафеафкасто...чул те господ да е тоа ,,пукнав веќе.
Lele mamicki mene duri nemise pisuva veke dosadna sum vi so moitee bolki AMA vcera I denes nese custvuvam ic dobro nekako tesko se dvizam nemise Ni jade Ni pie se me bOli normanlo Li e ili ne si kutam veke dosadna se osekam za site
Не си досадна ама ќути си Секој ја поднесува различно бременоста мила.. се зависи колку и до каде можеш. Нормално е да не ти е исто како и кога не би била бремена,затоа стискај заби и прави си се што би ти направило да ти е подобро и поубаво
Тоа нешто ко водичка...па може и водењакот да е...А зошто не одиш на контрола...?Зошто и јас мислам дека ти е почнат процесот на породување... Со лесноооооооооо
Форко жено бре, оди да раѓаш више, или ти мене ме чекаш за нареднава недела а? Ако не ништо друго нека те ѕирнат, колку што знам не ти е прв пат вака да ти се појавува кафено црвенкаст исцедок, не? Ајде женче полека полека фаќајте патот под нога и накај ГАК и немој да заборавиш да ни пишеш или на маж ти речи му пиши им на жениве зошто тешко нас Се шалам мила, ајде таму со лесно и ДАЈБОЖЕ да е тоа тоа што сите мислиме дека е, ја стискам палци овде да знаеш, више пресвиснав за тие мекици Гладиола не си сама мила, јас последниве денови ми се чини полудев веќе, само си приплакувам за нешто, ќенкава сум, се нешто не ми е како што треба, или ќе се раѓа или ќе се полудува, трето нема А и времево колку ми смета само да знаеш, поспи си, стани поплачи си, пак легни си, нешто потсреди, пак потплачи абе цел ден сум ваква а да ме прашаш зошто ни сама незнам.
Форко!!! Форко!!! И јас мислам дека `почело је почело` На последново цтг коа бев , и докторот и сестрите ми потенцираа на неколку пати, ако забележам воденикав секрет или крв веднаш да дојдам на клиника, без разлика кое време е и дали имам болки или не. Така да јас во твојов случај не би се колебала, туку би отишла веднаш! И со ЛЕСНО!
Fala vi mnogu mamicki na podrshkata AMA navistina mie tesko a moze I od vreme ve gushkamm sitee forko do utre so bebushkaa vo pregratka
Hehe srckaa ne se sekiraj ushte malce ti ostana pa ke si se olesnis mene mi go ostavash teshkoto hehe strav me faka uste od sega
I jas sum tuka uste da se prijavam ahhahah Mnogu bavno mi minuvaat denovite nesto a i deneska se osekam nikakavo kako deprimrana a i nenaspana nemozam ko covek da se naspijam... Edvaj cekam da se olesnam i da si ja vidam cuclata moja Ve pozz
Уф ќе си умрам јас имам грижа на совест денес цел ден. Многу ме боли забот, ама веќе извадив еден во 3ти месец, еден поправив, сега несака веќе забарот да ме работи со анестезија пред да се породам, ризично било, а без анестезија неможе, треба да се вади живецот. Испив парацетамол, не минува . Аналгин несмеам. И во цела мака се напив кетонал прееска, знам дека даваат на трудници пред пороѓај, ама сеа ми е многу мака. Бебчево цело ми се превртува, не престана да мрда, се си мислам да не му наштетив нешто. А забов ме мачи веќе цел месец, не минува ќе побудалам.
И јас двапати правев заби во бременоста, еднаш во 5 месец, а еднаш во 8 и тоа со анестезија вадев умник, ми загнои местото па пиев антибиотик да сплане и после морав да го вадам со анестезија , па ете син ми е жив и здрав, сепак во консултација и со гинекологот и со забарот беше тоа, така да , анестезија после 3 месец смееш слободно, без адреналинска е и знаат лекарите, не се будали да ти ставаат нешто ако знаат дека си бремена
HeidiDiWalt isto i jas kako tebe ke poludam od zabite. prethodno imav mnogu cvrsti zabi i ne znaev sto e zabobolka. a sega-uzas. vcera bev na lekar, mi pravese zab-privremeno bidejki trebalo zivec da se vadi a sega ne bilo dobro da se vadi pa da si cekam posle poragaj pred 1-2 mesec vadev zab, a sega imam uste eden za pravenje i eden za vadenje a strasno me bolat, kako ke izdrzam ne znam. i sto e poloso zabot koj mi go pravese vcera me boli poveke od predtoa ne plasi se za bebceto, sigurno e dobro a mrda i se prevrtuva bidejki cuvstvuva deka mama ja boli nesto izvinete za latinicava
јас сабајле бев на скрининг во чаир и сум мн. среќна што е бубушко се во ред, но се натажив што др. не ми го сврти мониторот да си го видам иако му реков. двајца доктори др. јегени и др. митко мислам се викаше ме гледаа и освен што е за сега карлично поставено и ме дупчи во лев јајник директно неможам ни гаќи од болка да си облечам кога ја кревам ногата др. се е ок фала богу. си ја земав со мене и принцезата моја и беше мн. среќна дека си ја гледа сестричката на телевизорче