Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Многу сум заборавена. Тотално сум издувана во паметот, не знам што ми е. Прашувам глупости, заборавам работи, ваљда ова е некоја трудничка карактеристика или оглупавувам нешто? :@

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :) Второто ќе да е :) Се шалам ;)
    Така ти се погодило бе и времево замајува. :*

3. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

бремените жени функционираат со 30% намалена меморија...докажано е! не е до тебе дефинитивно! (хахха, мене ми викаат леле пази на шпоретот аман! хахаха)

На Paleshka, Cliona и Vetruska им се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Тоа ко бело прање ми е кафеаво црвенкасто нешто... што може да е? :?:

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    148.738
    ај аирлија ти почнало породуванјето ако не се лажам.и мене така ми почна со благо крваренје слузаво.а болки имаш?карлични ко за мензис?со лесно нека ти е .

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не ме зезај жено :) Тоа е? немам болки ме болат коските кај препоните..бар денес ми е така.
    Вчера ми истече нешто ко водичка ама после тоа ништо..
    А еве денес гледам нели си лачи секрет ама безбоен ми бил а сега на долниот веш гледам ко кафеафкасто...чул те господ да е тоа ,,пукнав веќе. :)

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Lele mamicki mene duri nemise pisuva veke dosadna sum vi so moitee bolki AMA vcera I denes nese custvuvam ic dobro nekako tesko se dvizam nemise Ni jade Ni pie se me bOli normanlo Li e ili ne si kutam veke dosadna se osekam za site

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не си досадна ама ќути си :)
    Секој ја поднесува различно бременоста мила.. се зависи колку и до каде можеш.
    Нормално е да не ти е исто како и кога не би била бремена,затоа стискај заби и прави си се што би ти направило да ти е подобро и поубаво :*

9. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Тоа нешто ко водичка...па може и водењакот да е...А зошто не одиш на контрола...?Зошто и јас мислам дека ти е почнат процесот на породување... Со лесноооооооооо :D :D :* :*

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Па не одам зашто немам болки :) :?:
    Да не ме напраат мрдната :$ Фала ви :*

11. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Форко жено бре, оди да раѓаш више, или ти мене ме чекаш за нареднава недела а? :D Ако не ништо друго нека те ѕирнат, колку што знам не ти е прв пат вака да ти се појавува кафено црвенкаст исцедок, не? Ајде женче полека полека фаќајте патот под нога и накај ГАК и немој да заборавиш да ни пишеш или на маж ти речи му пиши им на жениве зошто тешко нас :lol: Се шалам мила, ајде таму со лесно и ДАЈБОЖЕ да е тоа тоа што сите мислиме дека е, ја стискам палци овде да знаеш, више пресвиснав за тие мекици :$

Гладиола не си сама мила, јас последниве денови ми се чини полудев веќе, само си приплакувам за нешто, ќенкава сум, се нешто не ми е како што треба, или ќе се раѓа или ќе се полудува, трето нема :D А и времево колку ми смета само да знаеш, поспи си, стани поплачи си, пак легни си, нешто потсреди, пак потплачи абе цел ден сум ваква а да ме прашаш зошто ни сама незнам.

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Форко!!! :clap: Форко!!! :clap: И јас мислам дека `почело је почело` :)

На последново цтг коа бев , и докторот и сестрите ми потенцираа на неколку пати, ако забележам воденикав секрет или крв веднаш да дојдам на клиника, без разлика кое време е и дали имам болки или не.

Така да јас во твојов случај не би се колебала, туку би отишла веднаш!

И со ЛЕСНО! :*

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Fala vi mnogu mamicki na podrshkata AMA navistina mie tesko a moze I od vreme ve gushkamm sitee forko do utre so bebushkaa vo pregratka :D

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Како тргнало ќе ги испратам јас сите мајски мами :D

15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hehe srckaa ne se sekiraj ushte malce ti ostana pa ke si se olesnis mene mi go ostavash teshkoto hehe strav me faka uste od sega

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    I jas sum tuka uste da se prijavam ahhahah :)
    Mnogu bavno mi minuvaat denovite nesto a i deneska se osekam nikakavo kako deprimrana a i nenaspana nemozam ko covek da se naspijam...:(
    Edvaj cekam da se olesnam i da si ja vidam cuclata moja :*
    Ve pozz:* :) ;)

17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Уф ќе си умрам јас имам грижа на совест денес цел ден.
    Многу ме боли забот, ама веќе извадив еден во 3ти месец, еден поправив, сега несака веќе забарот да ме работи со анестезија пред да се породам, ризично било, а без анестезија неможе, треба да се вади живецот.
    Испив парацетамол, не минува . Аналгин несмеам. И во цела мака се напив кетонал прееска, знам дека даваат на трудници пред пороѓај, ама сеа ми е многу мака. Бебчево цело ми се превртува, не престана да мрда, се си мислам да не му наштетив нешто.
    А забов ме мачи веќе цел месец, не минува ќе побудалам.

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас двапати правев заби во бременоста, еднаш во 5 месец, а еднаш во 8 и тоа со анестезија вадев умник, ми загнои местото па пиев антибиотик да сплане и после морав да го вадам со анестезија , па ете син ми е жив и здрав, сепак во консултација и со гинекологот и со забарот беше тоа, така да , анестезија после 3 месец смееш слободно, без адреналинска е и знаат лекарите, не се будали да ти ставаат нешто ако знаат дека си бремена :!:

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stefeli

stefeli Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    HeidiDiWalt isto i jas kako tebe ke poludam od zabite. prethodno imav mnogu cvrsti zabi i ne znaev sto e zabobolka. a sega-uzas. vcera bev na lekar, mi pravese zab-privremeno bidejki trebalo zivec da se vadi a sega ne bilo dobro da se vadi pa da si cekam posle poragaj :sweat: :sweat: :sweat: pred 1-2 mesec vadev zab, a sega imam uste eden za pravenje i eden za vadenje a strasno me bolat, kako ke izdrzam ne znam. i sto e poloso zabot koj mi go pravese vcera me boli poveke od predtoa :shake:
    ne plasi se za bebceto, sigurno e dobro a mrda i se prevrtuva bidejki cuvstvuva deka mama ja boli nesto :$
    izvinete za latinicava

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    јас сабајле бев на скрининг во чаир и сум мн. среќна што е бубушко се во ред, но се натажив што др. не ми го сврти мониторот да си го видам иако му реков. двајца доктори др. јегени и др. митко мислам се викаше ме гледаа и освен што е за сега карлично поставено и ме дупчи во лев јајник директно неможам ни гаќи од болка да си облечам кога ја кревам ногата др. се е ок фала богу. си ја земав со мене и принцезата моја и беше мн. среќна дека си ја гледа сестричката на телевизорче :lol:

На Delgadina, gladiola и SimonaTino им се допаѓа ова.