Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Во 12+1 ми го кажаа полот, ама беше перфектно наместено и беше машко :) викаат попрво се гледаат машките. И зависи и до ехото да не е од обичните

На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    а каде беше на преглед? :?:

3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мене ми кажа на прв скрининг дека е машко :) Така да зависи како е наместено и колку добро др гледа :) Мене после тоа ми кажаа женско , и сега конечно на 2 скрининг ми потврдија дека е маженце :)

Добро утро и од мене , работно . Времево е совршено денес. Бебе си мрда од сабајле .Него што ке правам до 9 со јадењево и со гладов . Уште не расонета сум гладна :) Ке се тркалам до декември :)
    Убав ден женски (highfive)

На vitamina, Bebulleee, i-v-a-n-4-e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Како сте женички :D:D:D

Јас еве ќе пијам кафенце и да, уште одам на работа. Со последни сили. Најверојатно ќе мора јас да пресечам, бидејќи со убаво не ја бива работата, па од први да си лежам по дома и да собирам сила за тоа што ме чека.
    Неколку ноќи по ред не спијам и се потам, баш како што кажуваше @Abeja , се цедам буквално. Овде на работа ме прашуваат демек фини се, како сум и ко ќе им речам ете добро сум, терам некако одма коментарот, ајде ајде не е страшно. Само јас си знам како ми е. Всушност и јас не знам како ми е, хормони подивени до плафон, ништо не ме собира од трудничката гардероба :!:, немам спиено, ме боли грбот, главата...
    И бебуши почнуваат да клоцаат. Гледам стапалца, лактиња, коленца, грбчиња... и не ми е ништо веќе :l::l:
    Не можам да дочекам четврток, имам термин кај Ќаев на клиника, во тие пет минути ко ќе заспијам прегледот го сонувам.
    Денес 28 полни недели. 28 полни недели, две срциња чукаат во мене, четири ноџиња ме клоцаат, две душички се хранат и живеат во мене. Уште само 8 недели до нашата средба. Можеби и повеќе, не е битно, битно е сите тројца да бидеме добри, да бидеме живи и здрави, бато да не ни се налути...

На Lolipop23, vitamina, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    На прв скрининг може да ви спомнат нешто ама тоа не си го земајте здраво за готово.
    Веќе на наредната контрола убаво ќе се види полот.
    Мене во двете бремености на прв скрининг ми кажаа женско ама и ми потенцираа дека не се сигурни, за првото утнаа. На следната веќе ми кажаа дека е машко со сигурност. Во оваа бременост од старт викаат девојче и го немаат променето мислењето.
    Така да, најсигурни ќе се после 16-та недела. До тогаш секое мислење сметајте го за претпоставка. Иако секако можни се греши дури и до самото породување, ништо не се знае. :)

На vitamina, Надежна, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  6. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    на Гак се надевам дека ќе успеам да ја најдам др.Ана Данева Маркова да ме види и таа, мн е добра. со вонматеричната што ја имав само што ме виде на ехо кажа дека е вонматерично, така да мн сум задоволна од неа, па ќе видиме дали ќе успеам да ја видам. позз мами одам на работа втора. имајте убав ден :* :*

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Имав, ама јас имав хематом, кај мене беше крварење во 4ти месец 2 недели навечер пообилно, преку ден помалку ама сукрвица (кафеав исцедок) . Ризично беше според докторите ама среќа имаше хепи ендинг. Имаше полно феминки кои имале тука хематом ама им поминал со лежење, така и јас бев (кревет - вц) . Исто прогестерон, утрогестан, токоферол, витамин ц и магнезиум пиев.
    Не е исто ко кај мене и кај тебе, но ајде утре ќе ти кажат па ќе ни пишеш тука на нас. Сеуште крвариш?
    Јас го откажав во Систина, ми кажа докторката дека е 3000 ден и и реков не можам да одам и на тој и она рече ок е, не мора, Димчев видел се на скрининг 2.

Инаку од кожа се вадам, оваа сестрава у Ложанковски за еден предлог ме држеше саат ипол и не и е прв пат, пет пати и побарав упати, пет пати ме почнува и пет пати никако да ме заврши и да запамти што ми треба. На крај ми се сврте и ми вика нема слободен термин ни за приоритетен ни за обичен во 8ми септември сега, ќе видиме др пат.
    Ова втор пат ми го прави со упативе и да ви кажам како што се карам на секаде арно не ја отерав у пм. Не знам што и е проблемот. Ќе ја кажам на докторот на нареден преглед.
    Срамотилаци.

Последна измена: 23 август 2016
  8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388

како се ориентираш со неделите... по гестациските одиш или како?

9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @kikin не е задолжителен тој скрининг за срценцето. Не лупај пари без везе. Мене на втор скрининг на клиника ми го направија и ова. На приватните ги двојат (за пари)
    @LadyC нема за 8-ми септември за на трансфузиологија не ја карај сестрата за џабе :lol:. Јас бев без упат во 8-ми септември, фино го замолив докторот и завршив работа за 10 минути.
    Ај сега, бидејќи веќе се влутив и решив ќе одам на боледување, матичен гинеколог колку дена може да ми даде?

На LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе нема шанси на приватно за тоа, си закажав ехо кај матичната и таа има супер опрема и топ си е се ќе си види како што впрочем поминувам и на секое ехо. :*

Инаку и јас одам на работа и како што читам си се мислам кога да лупнам и јас боледување, 2 недели, не мора поише, малку да им сожеже овде без мене :) Ама нека допомине летово не се сите уште вратени од одмори, здравје крај на септември ќе земамболедување, па октомври ќе поодам една недела, после ќе го доземам одморот и ќе си отворам породилното. Тоа ми е најсовршена комбинација, да ги цепкам на малку да доаѓам, да се зезам овде :)

Инаку да, за трансфузиологија е тешко со упати, мене ме влечат со секој преглед замиот трансфузиолог ми дава упат за контрола и така се шлепам инаку за жива глава не може да се најде термин ни во државна ни во 8-ми септември, нема ни приоритетни. Не знам зошто така, ама еве веќе 2-3 месеци трае.

На LadyC и eleni27 им се допаѓа ова.
  11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Да, гестациски недели.
    Имам поставено и табели во темава по кои се водам.

На LadyC и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  12. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Поздравче и од мене :*

Ние уште сме на болница, но добри сме, заедно сме 24 часа :inlove:
    Сакаш неќиш мора одма да се навикнуваш на улогата на мама, нема нз, нема боли, но и точно е дека си имаме некој вроден инстикт :)

На моменти кога лежам на грб си викам еј вака не чини, нема доток :D уште не сум скроз приземјена :)

Ве поздравувам мешиња и се сложувам потполно со постот од @Jagoda123 за нервирањето за споредни личности :*

Мн сум среќна што до мене сега си го имам ова душиче мало :inlove: ништо не е повредно.

П.С. Тоа со поврзаноста на киселините со растењето на косата нема врска. Јас немав ич киселини, а бебушка се роди со коса за прцлиња, сета разбушавена :D

Се читкаме пак:*:hug:

На Lolipop23, K.Mari4ka, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  13. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Devojki dva veceri po red imam nekakvi bolki vo stomakot i karlicata ..stomakot bas minatava vecer kako da me presece dolu odvaj se svrtiv i stanav se razdviziv i pomina , i sega se povekje mi se zdrvuva od desna strana i e se poneprijatno...dali se blizat vistinskite kontrakcii za brzo ili...?:|

14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Za kontrakcii nez ama i mene karlicata me boli.
    Inaku devojki sum se naspala ko covek KONECNO,denes sveza ko limon :D planiram generalka i pos ke pouzivam dodeka mozam imajte ubav den :*

На vitamina, eleni27, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Матичен ти дава 2 пати по 7 бар кај Нацка ако си.
    Инаку за 8ми септември имам моја блиска што работи и мора за крвна група потврда за бременост и упат. А за д димери ми рекоа ќе ме бутнат и така ако нема упат, за тоа не се секирам. :)

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Штом правиш генералка, мора прикрај да си :lol: Со лесно :*

На wings, butterfly* и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Моиве во последниве денови почнаа да икаат ко луди.Се гледа и преку маица како се мрда стомакот во еден ритам хахаха

На ^angel^, eleni27, ssweety и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Иначе дајте лек што да правам со нозеве, неможам да си ги поднесам ноќе. Не ми отекуваат, нормални се, ама се ВРЕЛИ стапалата, ми иде да си ги искорнам, по цели ноќи не спијам, некогаш облекувам мокри чарапи само да се оладат стапалава невидена нервоза ми ствараат, поготово затоа што отсекогаш имав ладни нозе и раце.

19. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    so kupivte za pocetok na bebuso ?

20. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на: