Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

37+5 jas da se sredam pa pos neka ispaga koga saka :) ,fala mila i tebe neka ti e so lesno :*

Ctete and BO>DA like this.
  2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Микробиолошки брисеви сами си ги носевте или матичниот и колку се плаќаат.

3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Jas sama,a msm ne se plakaat bar jas ne plativ,za privatno sig se plakaat kolku nez

4. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

мене ми земаа кај матичниот... и потоа ги носев во Здраствен дом во оддел за Микробиологија, за тоа пари не ми земаа... инаку за Кламидија немало реагенси па морало на приватно, и имав два избора во Авицена за 1.200,00 денари или во Систина + пап тест 1.300,00 денари резултат за 2 недели... па одбрав во Систина

5. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Значи ти земаа брис и кај матичната и беше и во Систина или ги носеше во систина.
    За кламидија не правев со претходна бременост.

6. kavadar4anka

матичната ги доставува во Систина, наеднаш ми ги земаа сите за да не се брца повеќе пати :D

VIKTORIJA 1 likes this.
  7. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Само да ве поздравам :*

Anetaoh, butterfly*, wings and 3 others like this.
  8. kavadar4anka

@VIKTORIJA 1 кога ти е краен термин... оди во Термини за породување да те означат на списокот...

9. Twins02

Twins02 Активен член

Vo bremenost ne se pravi pap test, ne treba da se grebe matkata, jas koga pravev mikrobioloski i rekov na doktorkata i za pap mi rece nikako toa ke pravime 6 meseci otkako ke se porodis.

10. kavadar4anka

Епа возот замина... :?: се надевам дека не е страшно :worried::|

11. ssweety

ssweety Популарен член

Мојата матична обавезно прави пап тест на сите.... баш таа рече мн е важен тој тест во бременоста да се направи . ... секоја матична различно :-\

lavica82 and LadyC like this.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Trudnicki:)da ve pozdravam pak:)ve citam za 8mi septemvri ,znam deka uste se po odmori i doktori i sestri i ima pomalku personal i moze zatoa sea e tesko za upati.inaku za Pap testot mojata doktorka mi imase kazano deka ne se cepka za pap test vo bremenost oti i da ima nesto nemoze da se prevzema nisto tie 9meseci.Jas ne pravev a i za ziv sram -5meseci sum porodena i nemam otideno na ginekolog.ama moram sega da odam.
    E taka :)so lesno neka vi e na site:inlove:
    @LadyC da ti kazam samo deka si nejvesela trudnica i najmuabetcika:D
    :D:Dtakov vpecatok dobiv:)pozz

13. LadyC

LadyC Форумски идол

и мене ми правеа во 8ма недела пап. Докторот ми е мн стручен и у Шутка работел со се и сешто порано пред да отвори своја . Значи сигурно нема да ми прави ако е толку ризично. Не се секирај :*
    @flower30 сум да ти кажам алапача и у живо, а да не ми е Фемина некад мислам ќе збеснам без мм пошо не е тука. Е кога ќе се врати за месец дена нема да сум тука мн мн... Нема да се изгубам скроз, ама нема да сум волку активна. Сега ова ми е замена за да не се нервирам што не е тука. :* :)

14. Kristula

Kristula Истакнат член

Imam lakuni na postelkata;( utre na transfuziologija za d dimeri i faktori na hemostaza. Znaci nemam mir! Se nesto ispagja...aman! Se ispoplasiv, se voznemiriv, pritisok mi se kaci...bebe kloca i toa e voznemireno epten. Od kade ispadna ova ne znam? Na klinika imav eho pred 4 nedeli se bese super, prethodno sekoj mesec kaj maticniov isto se bese ok...kako vaka sega? Znaci stvarno ne znam veke. Moram da se smiram malku inace ke mi prsne glavava:sweat:

15. Twins02

Twins02 Активен член

Jas odam privatno vo Sistina kaj dr.Petrovska, onaka taka mi rece, sto da kazam sekoj doktor razlicno, samo Gospod da ne cuva

kavadar4anka and ssweety like this.
  16. Twins02

Twins02 Активен член

Src koja nedela si?

17. menelele

menelele Популарен член

Здраво мешковци! Ете ме и мене бев кај Димчев вика добро е сега за сега се, терај така и се гледаме за 8 недели. На микробиологија т.е институт за јавно здравје не наплатуваат на трудници.
    За жежење нозе - незнам која феминка беше- пробај со вински оцет, ја вади температурата. Не мора на чорапи, истури у вц на плочки и постој. Пробај може ќе ти помогне.
    Јас душа немам само ми се спие и лежи. А и табаниве ме болат, дал од времево, дал од неудобни чевли.
    И не се нервирајте што нешто не е во ред. Тоа е тоа, не сте вие криви, а од друга страна па среќа што е откриено на време. Молете се се да биде како што треба, само здрави и живи да сме, се друго поминува вака или така. Поздрав, јас утре одам на одмор кај соседите, на подолгооооо па ќе ме нема.

18. Kristula

Kristula Истакнат член

31+2

19. Annath

Annath Форумски идол

Не се грижи, и јас имам лакуни, ама резултатите од хемостаза и д-димери ако се добри, не е страшно, Поради тие лакуни ме испаничија дека постелката ми е предвреме зрела, ама нема врска, втор степен ми е, а веќе сум 36+6. Кај мене порано се појавија, само ги следиме да не се зголемуваат, поради нив два пати испитав крв. Не се боцкам со ништо, само земам Омега 3 по препорака на трансфузиологот.

eleni27, Kristula and LadyC like this.
  20. Kristula

Kristula Истакнат член

@Annath daj boze i kaj mene da e se vo red. Ama eve uste sum mnogu ispanicena. Se dodeka ne gi vidam rezultatite znam deka nema da se smiram.