Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Abe stom se porodila za 3 casa znaci imala efekt spermata :D:D a nekoja ne znae da mi odgovori mene na prasanjeto uste sum vo dvoumenje

На Abeja и LadyC им се допаѓа ова.
  2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Сите кажуваат дека е пожелно секс во 9ти со свршување внатре.Полесно се отвара жената..

Мене стомакот ми се стврднува и тоа трае минутка можеби и помалку и се враќа во нормала.
    И немам што да кажам ке спијам уште малку ,исцрпена сум..........

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    I kaj mene e taka duri i osekjam kako boli tezi nemozam da se mrdnam ,odvaj...

4. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @LadyIvvy во 9ти смееш да правиш што сакаш, мене во 8ми ми рекоа односи без свршување а кога ќе влезам 9ти може и внатре слободно, не му ја мисли удрете на активност искористете го времето до порагај.8)
    За она поназад со спермата и бебето, не е возможно никако, таа од гинекологија пропуштила некој семестар предавања дефинитивно.
    Инаку јас сум 37+1 а ппстелката со калцификати и зрелост 2-3 степен. Нормално било во оваа доба ама мене ми е фрка некако дали го храни бебето сеуште?

На vitamina, thebabylover, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. natalinati

natalinati Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    butterfly - i jas samo sto zavrsiv so generalkata...
    37 +4 :) iskreno ne mozam poveke da izdrzam :) ...odvaj cekam da si go vidam bebusot iako malku me plasi poragajot.. ti kako se drzis... :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    @wings imam uste nesto da prasham ... Ja osekjam kako da mi e potecena okolu otvorot i poosetliva sto moze da znaci toa? :^)

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ако мислиш на вагината, мене ми е како крофна, отечена и зголемена безвезе...ама од тежината и притисокот на бебето е тоа, оптеретувањето и на гениталии е сепак, така бар мислам :wasntme:

На kavadar4anka и VIKTORIJA 1 им се допаѓа ова.
  8. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Aha da ne se sekiram znaci:D:D dali imas sekoj den po malce kolostrum od gradite ili ne se pojavuva tolku cesto? Zosto jas zaprimetivam denes nema nisto ....

9. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    I jas sum 37+3 znaci tuka sme zenski :) samo so lesno.oti ne mozam da spijam samo si mislam sesto mi se vrti kako ke bidi koga ke bidi

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas se drzam ko slon :D,sala nastrana malku zaladi pa podobro e utre tuto kompelto ke e,pa zdravje ni ostanuva da si cekame so lesno neka ti e :hug:

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Секaкo ќе си прaвиш кoнтрoли нa ехo, дoплер и aкo имa пoтребa, хемoстaзa и д-димери. Јaс првпaт прaвев вo 28 неделa, ми беше зaкaжaнo еден месец претхoднo, декa мaтичнaтa инсистирa нa сите испитувaњa. Ден двa пред испитувaњетo првпaт видoвме декa имa лaкуни, a дoплерoт и резултaтите oд лaбoрaтoријa беa вo ред. Пoсле две недели бев нa ГАК нa ехo, ми спoмнaa пaк дa испитaм д-димери, испитaв вo 32, плус ехo кaј мaтичнaтa, се беше вo ред, и прoтoк нa крв, и рaзвoј нa бебетo. Сегa вo 36 бебетo излезе пoмaлo вo тежинa сaмo, иaкo другите мерки беa тaмaн зa 36. Амa нa ГАК Лaзaрoвa вo сaбoтaтa ми рече декa тaa тежинa си oдгoвaрa тaмaн зa неделите (2700г), a мене плус првoтo ми е тoлкaвo рoденo двa денa пред термин. Тaкa штo, лaкуните не знaчaт секoгaш лoшo.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Според мене,а гледам и според другите ова е НЕВОЗМОЖНО.
    И да свршил во нејзе кога станала 70% истекло.Плус сперма не е можно да влегла во водењакот,тој покасно пукнал автоматски и цела течност излегла од водењакот спермата можела само побрзо да истече надвор но никако да се враати горе.
    Како и да е по народов само глупости,не мислам на тебе.

На butterfly*, Annath и kallias им се допаѓа ова.
  13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Добро утро девојки :)

Слабо ве читам, слабо пишувам...

Бев во мојот град во болница 2-3 дена од притисокот. Во Понеделникот си дојдов и вчера одма за Скопје.
    Матичната се подналуте зошто со тој притисок не ме транспортираа одма за Скопје, туку кај нас.
    Во Понеделникот на свое барање си заминав, бидејќи воопшто не им верувам на нашите.

Вчера бев за Скопје, направивме комплет лабораторија крв, урина.
    Бебето одлично се развива. 2700 гр, 35+1 сме сега. Лабораторијата е добра. Ме загрижива тоа што докторот на Лабораторија напишал Прееклампсија.
    Мене ништо не ми спомена околу тоа. :?:

Неможам периодот посебно да го контролирам притисокот. Најчесто е 160/100 .. Се договоривме терапијата на Метил допа да ја покачеме, 3 пати по 500 мг и 1 навечер 1- 750 мг ..
    Диазепам исто, 3х1 дневно.

Пред да си тргнам од Скопје се напив од таблетите како што се договоривме, за 2 часа си дојдов..
    Глава ми експлодира. Го мереме, 175/105 .. Успешна терапија.
    Вчера пред да си легнам, се напив исто така, станувам, завлечувам на збор. Ми го мери мајка ми 150/100 од старт...

Почнува и уста да ми отекува и ужасна главоболка која не намалува со ништо...
    Срцето на 200 ми чука, тахикардија.

Прв пат се чуствувам слаба, и незнам што да превземам. ;(;(

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.892
    За породување не ти спомнале? Не е мало бебето, а твојата состојба е доста сериозна и долго време се бориш. Ќе му треба здрава мајка на тоа дете.

На pink95, Kukla994, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    За породување ми викаат само - да не брзаме, секој ден на бебето му е плус и да биде поздраво.

Од Скопје велат да чекаме термин.. да пробаме прво природен пораѓај, да се отворам и ако не бива, тек тогаш- царски.

16. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Како со овој притисок ќе чекаш термин :|:|:|.
    Бебето е супер влагаш во 9-ти од 36 е нормално да се породиш.
    Нека ти стават инекции за зреење на плуќа и за недела две со провокации нека те породат.
    Работата е двајцата да бидете добри.
    Зашто не тркнеш и до некоја приватна клиника да се консултираш

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @zeka држи се, уште многу малку и стигна до целта. Лежи, гали го мешко...
    @Kristula јас имам една постелка од која се хранат двете сонциња, и на неа имам два лакуни. Матичната веднаш ме прати на трансфузиологија, се беше во ред и димери и хемостаза и не добив буквално никаква терапија. Бебињата одлично напредуваа, дотокот беше добар. Потоа бев на клиника и Ќаев ми рече постелката е добра. Има лакуни вика, ама тие ништо не значат. Од тогаш бев уште еднаш кај матичната, лакуние гии има, ама само ги следиме. Битно е бебињата да напредуваат. Јас затоа воопшто не се грижам. Ама на трансфузиологија одам на секои 3 недели :?:
    Утре е денот, едвај чекам да ги видам палавковци.
    Ноќеска успеав да спијам (fingers), не многу, ама сонот беше квалитетен |-)
    Сега пијам кафенце на работа и си бројам денови до 1ви септември. Се разбира и кројам планови колку вкусно ќе си готвам и ќе си јадам дома по цели денови. На први веќе ми е испланирано, ќе си направам една огромна пица:pizza:
    Убав ден жени :sun:

На vitamina, zeka, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.892
    Офффф, тешка ситуација ептен. Ама и притисокот и симптомите ти се доста лоши. Бебулето си напредува добро, 36та веќе, па и 37ма можеш, зашто би чекала до термин, премногу е тоа веќе.
    Јас 37ма и некој ден се породив. Веќе бебчето ќе нема гајле. Види што како, ама може треба да ги притиснеш малку. Ќе издржиш ти, толку истурка, ќе помине и ова.:)

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утроооо! Јас од сабајле на нозе ве читам, ама сум се фатила со правење список за пазарење, планирам да правам благи две врсти и да испозамрзнам да има да се најдат, плус една чистка планирам низ куќи и да преуредам дел па еве ме док сркам какао да ви пишам малце. Како сте другарки? Што си правите и дали сте добри?
    Денов е само за неседење. Мора да се сработи нешто.
    Убав ден на сите! :*

На pink95, vitamina, zeka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Хај и од нас... Исто како и секој работен ден... Вчера попладне испаднав да прошетам да видам за фармерки и панталони со ластика за трудници, ама тука ништо тапа е :) треба у Скопје да видам кога ќе одам на контрола за тероидна... Еве буречето стигна, одам да папам.. Поздрав женски (heidy)

На Lolipop23, pink95, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.