Добро нека е и од мене, ма да веќе утрото поминува... Доручек, кафе муабет, се завршив и сега малку да ве читнам и поздравам, па да се фатам за работа. @LadyC цело време си викам не сум јас за боледување, не сум чоек што може по цел ден да седи дома без ништо да прави, ама кога те читам тебе ме фаќа ќеиф и јас дома да си поседам некое време да си правам благи, ручечиња и да ја очистам куќана асално после одмор...Офффф, само пуштам машини и трупам алишта, кој ќе ми ги пегла не знам, а на ова жешково.... Туку, да прашам, се депилирате бе? Последно кога се депилирав толку не сум се мачела во животов, се препотив жива вода, со таа на 3 пати пауза праевме како кој знае колку да има за депилирање, а немаше...Сег пак стасав за тоа чудо ама страв ме фаќа
Jas vo 6-7mi mesec go imav pobeke nego sega, samo si istekuvase cesto a sega samo ako stisnam maaalce se pojavuva neznam zasto taka, ama sigurno ne e povrzano so nesto posebno
Фала девојки Сега се вратив од кај матичната. И ги однесов резултатите, и пренесив што ми кажаа докторите во Скопје. Покачивме терапија. И објаснав како реагирав на новата терапија од вчера после 12 часот. Ме ислуша, праша кога ми беше последен термин и ми рече да одам за 2 недели да се договориме за пораѓај. Зреење на белите дробови кај бебенцето имаме направено пред месец дена. Јас не се брзам, цели 8 месеци, од самиот почеток се борам што подолго бебе да биде во стомаче, но, деновиве ескалира ситуацијата. Осеќам дека неможам повеќе. Уште 6 дена влегуваме во 9ти месец.
ох леле и ја имам закажано за депилација па ќе видиме како ќе биде... минатиот пат од тегнењето имав рана ме печеше на мочање ама за ден два ми помина... мм не ми дозволува да се депилирам, ама неможам да одам така или па да се бричам
@kavadar4anka Si imala rana od tegnenje? kako te tegnele be zence?? jas najbezbolnite depilacii sum gi imala vo bremenosta Sto znam, si odev kaj sto si odam redovno, istata kozmeticarka, top me sredi, a I voopsto ne me bolese @kikin samo opusteno I nemaj gajle, si se depilirav kako I obicno, nikakva posebna bolka ne osetiv, maksimalno opustena samo
па ваљда од жешкото + тегнењто, и кога видов дома има малку крв на гаќите ама знаев дека ми е од депилацијата пошто осетив болка и јас одам постојано кај иста козметичарка за се, ама сега изгледа помека и поосетлива е кожата, плус тоа и сува ми е
Се вратив од преглед сега во петок ми е краен термин, а бебето абер нема од искачање.. Ми препорача секс ахахахах како бе сегааа
Срцка откако го изедов стапот со хематомот не планирам да одам на работа. Прво поради мое и на бебето здравје, јас работам, али не секој ден и со одмори. Искрено ми е страв, сега па ставам Неопенотран вагиналети зашто имам жолт исцедок со мирис. Поарно е дома. Ем клима, ем одмор, ем ќе средам нешто мм додека си дојде. Затоа ако си размислиш, седи дома, не се напињај и одмори се сега, после одмор нема. А за депилација ич не се плаши, јас бар немам гајле, одам од почеток на депилација редовно секој месец.
Pred malku dojdov od Gak,bebeto e super,krvarenjeto e od postelkata istoto sto i maticnata mi go kaza,nema mesto za panika,ke prestane koga ke ja kaci bebeto nagore,mn mi olesna sto i vtorovo mislenje bese isto,skriningot mi go prezakazaa za kraj na septemvri zs sea sum 19 ned i rano e da se vidi,ne e se razvieno,najbitno mi bese ova so krvaeenjevo da cujam,pozz zenski se citame so novi informacii
Абе јас одам на депилација откако сум бремеа, бев пред 3 недели, ама затоа ве прашав дали мене ми е најболно во овој период, ама изгледа само мене ми е. Али шта се мора мора се. Инаку, за боледувањето како што рековме, здравје за некое време, не можам да седам дома сама сафри ме фаќаат, а и работата не ми е толку напорна за да се затворам дома, ниту пак има потреба, фала богу се е во ред. Ама се зезав дека како што те читам си праиш благо, колачиња ова - она, си средуваш, ме фаќа мерак и јас да си напраам нешто
Што знам бебуш слабо ми е активен вчера и денес. Вчера пред легнување почна да ми се пупчи стомак лево десно..денеска не го почувствував,дали дека на нозе сум и во движење па затоа ,....... Инаку блазеси ви на сите што си живеете сами,уживкајте .. Јас со свекрва и верувајте не ми дозволува ништо да работам.Се она трчи прави ....од страна како луда изгледа. Сега земав да правам ручек и она како седеше позади јас додека се свртев накај судопер она веќе застанала до шпорет и пржиии....ЛЕЛЕ!!!! Не се издржува ...а многу мрзам кога ке почнам нешто да ми се меша некој ............
@Annath @eleni27 mnogu vi blagodram za informaciite. Jas denes bev, cekav ramno 4 saati dodeka dojdov na red. Neviden haos bese. Vakvo nesto dosega prv pat gledam. Mi rekoa vcera porano da odam. Otidov vo 8. I sto deka? Pred mene imase 100 dusi mislam. Kniski ostaveni cel kup! Pa dobro majku mu, koga dosle tie??? Znaci doktorite uste ne bea dojdeni. Bas procitav deka pocnuvaat od 8.20 Aha da, mozebi! Pocnaa so delenje brojcinja, jas bev 9, i dojdov na red vo 11.30. N jadena, ni piena, ni do toalet,nisto. Koga zavrsiv, ne znaev kaj se naogjam. Dojdov na rabota, zanikade sum. Denes od mene nema fajde. Utre po rezultatite...ke vidime sto ke ispadne. Tolku sum premorena znaci me mozam da opisam... Samo se molam da e se vo red
@thebabylover @pepapa искористете додека ви се нудат, ич не ги штедете, после кога ќе дојде бебето ќе ги молите за помош. Него трудници има доста, гледајќи по темата Термини, ама овде ги нема да пишат, слабо.
Оф бе жени,мене таму долу ме чеша ме пече по малку и малце ми е црвено најверојатно кандидата не се излечила него посилна станала и да имам и бел исцедок,амн веќе првпат се справувам со ова ама некако слабо ми успева .Лажете некој совет што да правам.Утре да тркнам до кај док.да видам што ќе ми каже ке ми дае сигурно повтроно некои вагинилети,......амн...
Поздрав од патолошко од Чаир, со слаби болки, минимално отворена, ги одбројувам часовите до утре ова време кога конечно ќе се видиме со бејби. Ако не биде природно, тогаш царски, не ми е битно само да е се океј.