Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Со лесноооо :*

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Со лесно :inlove:

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    На сам праг од 5 ти месец..
    :sun:
    Колку што велам дека времето врви толку велам и дека не врви :).
    Уште малку на ехо, а се до тогаш одмор и работа.
    Гураме и ние некако со мешко, де убаво, де не убаво. Впрочем и животот е таков.

Лесен пораѓај на црешата и на сите на повидок.
    Чекаме сите мекици и нови бебиња :inlove:.

На Lolipop23, Kukla994, kavadar4anka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    So lesno

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мамички ве молам за мислење и помош!

Дали некоја од вас се снимала на рентген за време на бременост?

Јас сум бремена 27 недела и заради мојата виза тука во Франција морам да ги снимам белите дробови. Им кажав таму дека сум бремена и кој месец тие ми рекоа дека слободно може да се снимам зошто органите на бебето биле оформени (демек штетно било во првите 3 месеци да се снимаш на рентген).
    Се консултирав со добар и искусен гинеколог од Македонија и тој рече слободно да се снимам. Се консултирав со доктор од друг град тука во Франција (тетка ми работи во друг град во болница) и тој рече слободно да се снимам со тоа што ставале некој заштитен елек, но во поодмината бременост не ни морало. Само мојата матична од МК рече да не се снимам. Сега сум во тотален хаос и бунило, незнам што да правам. Мора да се снимам за да се афирмира мојата виза и да добијам здравстено осигурување тука.

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    So lesno :hug:

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Нека ти е со лесно, Господ да е со вас! :*

8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Со лесно и брзо да си го гушнеш бебенцето!

9. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Да ви се пофалам IMG_20160824_224059.jpg IMG_20160824_224159.jpg

На Girl-Rabbit, Bebulleee, Lolipop23 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    Здрaвo нa сите.Првa бременoст ми е 35 неделa сум и нa пoследниoт преглед сите мерењa oдгoвaрaa зa 35 неделa oсвен oбемoт нa глaвaтa беше зa 32 иaкo рече дoктoркaтa мoже и генетски дa имa мaлa глaвa и немa местo зa пaникa мaлку сум исплaшенa.Некoј сo сличнo искуствo

11. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Мами ај ве молам кажете предлог колички и искуства...
    Да ви кажам @DigY фали во темава многу, а @LadyC ми е најзаслужна за одржување во живот на темава :)
    Големо добредојде за сите нови мамички :)
    Ние влеговме во 28 недела, малку сме поситнички ама ке надохнадиме... :inlove:

На kikin и LadyC им се допаѓа ова.
  12. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Vlegov vo 37 nedela utre sum na pregled i mnogu me fakja strav od poragjaj!! Nemozam da prestanam da mislam na toa! Strav mi e:sweat:

На KoZee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    Dobro utro mesinja i od mene, @LadyIvvy ajde da te ohrabram malku :lol:ne znam tebe kolku ti e strav,ama mene sigurno 3pati povekje od tebe so zakazan carski za vtornik,nema spienje nema nisto samo mislenje na toa kako kje bide oslabnav duri 2,5kg za edna nedela....(barem da znam od so slabeam da si prodolzam i posle poragjajot :) )

На LadyIvvy и LadyC им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да ме видиш ко паун надуена моментално. :emo: :rofl: :*
    Инаку мило ми е што не има уште тука што пишуваме, јас навистина мислам дека темава е мн опадната, али среќа па и нови труднички има полно. Дај боже уште да дојдат. :inlove:
    Колички срце имаш тема за колички посебна, можеш да ѕирнеш предлози има од сите нас што сме поставиле што сме купиле и има мн мамички што веќе испробале и кажуваат од искуство. ;)
    Диги опасно фали во темава, тука беше да не посоветува, да не насмее, да не дигне кога сме даун. Ѕвер женче без зборови. :)

Инаку добро утро џенцки, гушки и бацки од мене и фраеров у мешко, сум го сањала мајкин како пораснал голем, абе цел лепотан на мајка. :rofl: :* :hug:

На Bebulleee, Lolipop23, butterfly* и 9 други им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ај и од мене едно Хелоу :hai:

Инаку, и јас приметувам дека послабо се пишува отколку во периодот кога дојдов во темава, ама ајде да надохнадуваме и споделуваме искуства и како ги минуваме деновиве у „друго стање“. Имево некако по-погодено му е отколку „блажена состојба“ да ви кжам, барем за кај мене зборам се ми е друго стање сеа, се поинаку од обично.

За Диги се сложувам скроз, добра друшка беше. А не ми е јасно, со оглед на причината поради која е отстранета, ќе ја вратат назат? Како е процедурата? Појма немам од тие работи

Убав ден Дебелиии!!! (не се лутете, сите трудни така ги викам :) )

На butterfly*, mar_mar, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  16. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здравејте момички :) уште малце викенд :party: вчера нешто левата нога ми потече доле малку, па се масирав со алкохол 70% и еве сабајлето е како нова... изгледа пошто на работа сум во седечка позиција и ми висат нозете... Дебелки ама веселки @kikin :D ... Поздрав душички

На Bebulleee, vitamina, ssweety и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Dobro utro i od mene, deneska sme na kontrola da gi vidime bebushkite inaku ic ne sum spiena cela vecer vo dnevna na kozna garnitura se vrtev, maz mi se isporazbole vcera bese zanikade so 39 temperatura, isto i vecerta edvaj nekako so paracetamoli uspeavme da ja spusti, eve momentalno e podobar nema, jas se zastituvav so maska ama samo Gospod da ne cuva i nie da ne prefatime, nikogas vo zivot ne se razbolel ama ete toa ne bira, deneska rekoa ke ni kazat dali ke treba inekcija za zreenje da mi stavat, popladne sme na kontrola pa ke vi pisam kako ke pomineme.

На vitamina, butterfly*, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво :sun:
    Еве ме и мене ,на работа си пијам кафенце.Бебе клоца од сабајле неможам да се наместам на убава позиција ...Срекна , најсрека :l: Јас завршив периодов со сите испитувања и прегледи ке одмарам малку :)
    Имајте убав ден (poolparty):music:

На Bebulleee, vitamina, butterfly* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Жал ми е што си ставена во ваква ситуација...
    Немам никакво искуство на оваа тематика па зедов да читам медицински журнали од најразлични др. во Германија.
    Мислењата сее истотака поделени во смисол само ако се мора, иако преовладуваат оние дека не е опасно. Се нагласува дека е клучно да е помината фазата на развиток на органи и точното зрачење.
    Како податоци ги надов следниве бројки:
    При рентген на бели дробови зрачењето од 0,05 Gy било без ризик, како споредба е наведено рентген на заб каде зрачењето било 0,000001 Gy.

Веќе си се советувала со доктори, обиди се да дознаеш со каков апарат точно ќе биде изведено истото и за споменетово на зрачење, односни точната јачина.
    Ти посакувам се најдобро.

Јас го раситнив 5тиот месец.
    Слично како кај Витамина, посебно навечер, со натежнување кај јаjниците и некоја блага болка. Матката се шири а и одмор треба, во вечерните часеви веќе телото е исцрпено, па магнезиум и лежење. Вчера бев за прв пат и на масажа...и те како ме опушти. Иако не прв поглед не се приметува, дланките и нозете ми собирале вода па и тие болат, посебно навечер.
    Малата проодува, па како шатче шета од соба во соба, се пофаќа и мора да се пази. На минимум ми е сведено кревање и спуштање, околу 10кг е, не е малку.

Засега без невообичаености и нешто поразлично од првата бременост. Чекам да ги дознаам смените на мајка ми за да може дома да ја пази малата па да можам да закажам термин за орган скрининг во Систина. Се надевам кај Димчев, но неделиве си минат, не знам дали само неколку недели унапред би имало термин. Ако нема ми се чини од Петровска имаше задоволни.

На Lepaaa, vitamina и eleni27 им се допаѓа ова.
  20. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Vo Sistina samo Dimcev i Petrocska pravat skrining inaku i dvajcata se golemi profesionalci, mene Petrovska me vodi i se pravam kaj nea, mnogu bev zadovolna od skriningot pola saat gi gledase bebinjata, im broese prstinja na racinja, na nodzina, glavce, srcence, se sto treba da se vidi i mi objasnuvase, se sto ja prasav mi odgovori

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.