Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Прочитав дека одделно прават скрининг на срце, дека не е вклучен во скринингот на органи.
    Најголемиот дел од коментарите беа во смисол ради правење пари...но дали го правел некој?
    Ништо ли не кажуваат за срценцето при обичниот орган скрининг?
    Јас би ги правела двата во исти термин доколку е возможно-потребно, барем да не се акам два пати по тие врати.

2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Јас кога се јавив во Систина ми рекоа дека повеќе доктори прават скриниг,си имале земено лиценца.
    Пред 2 години беа само овие двајца.

3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас во петокот бев кај Димчев и додека ме гледаше и срцето го провери. Баш ми објаснуваше го зумираше...Е сега можеби тој посебен скрининг за срце е нешто подетално незнам .

На lejla5 и danichap им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Ја има ли некоја од вас таа перницата за трудни и дали е задоволна?
    Мене почна да ми тежи стомаков ноќе, кога иде ноќ страв ме фаќа више. Значи преку денот функционирам одлично, и по дома си работам, готвам, средувам, чистам, мијам, одам на работа пешки по пола саат во еден правец, и таму 4 саата си работам, после работа обично прошетка низ град и пешки дома со мм, ама ноќе не се издржува. Или нозеве ми се ВРЕЛИ, или стомак ми тежи. Што е најтрагично мачорот ми спие кај нозете и ми ствара додатна нервоза, а неможам да го истерам зошто пак се враќа.

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас правев кај Петровска и сум ептен задоволна од детално објаснување до одговарање на секакви прашање. Професионално. Покрај сите органи го гледаше и срцето. И јас имам слушнато дека приватните клиники го насловуваат следниот како скрининг на срце само за пари. Мене тој матичната ќе ми го прај.

На VIKTORIJA 1 и danichap им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добивте ли лист на кој беа компјутерски забележани сите податоци, во смисол должина на коски и обем на органите со назнака кој за која недела одговара, или само усно се коментираше одделно за секој и одговараше на вашите прашања?

@Offspring јас ја имав. Во однос на спиењето мислам дека е индивидуално...зависно дали склет човек си и ќе успееш да најдеш удобна позиција со неа. Мене посебно корисна ми беше за доење, првите месеци додека се уходав како да ја држам малата.

Последна измена: 25 август 2016
    На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.435
    Skrining za srce go pravi kardiolog .Kumata moja go pravese i vo dvete bremenosti koi i bea rizicni poradi godinite

@danichap izvestaj na kraj ti davaat otkako ke platis
    No ne pisuva detalno mislam se
    Ako mozam ke gi najdam moite izvestai od Dimcev i ke ti pisam

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Усно
    Тоа е едино што не ми се допадна ама ваљда тоа е до самата болница не до докторот. Ми дадоа само извештај со 2 реченички во кои пишуваше дека се е во ред. А и при коментирањето не кажуваат кои мерки се предвидени и колкав е обемот на секој, тулу само дека е во ред

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @kikin многу ми се свиѓа зборот "дебели" и од секогаш сум го сакала и не го употребив никад некоја членка да не се налути. Браво! Респекат!!! :D

На butterfly*, kikin и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хехехх, само за позитивизам. Се мисли на убаво дебели. :) се надевам дека не се налути некоја феминка ;)

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јасно е дека е од мило она кажано. :inlove:

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Одам денеска на закажан преглед кај Ќаев и кога што ќе видам, човекот не е на работа. Се изнервирав, ми ја знае цела историја и сега морав на една друга докторка да и кажувам се што е како е. Супер беше и оваа докторка, детално ме прегледа (преглед на ГАК ми траеше 45минути), но ете си добив терапија - утрогестан 2 пати по едно, магнезиум 2 пати по 250мг и совет за мирување и лежење. Ми измери и цервикс, не е скратен, но рече дека сега е најдобро повеќе да лежам.
    Бебуши пораснале, едното 1072гр, а другото 1052гр, соодветно за неделите. Главчиња надолу, нозете кај мене во ребра :lol:
    И викам на докторката левото е помалку активно, ми вика, а неееееееееее, тоа вика е поактивно, само постелката е пред него, па ти така си мислиш. И она се намачи да ги измери, па каналот ми го мереше, па килажа ме прашуваше, буквално се. Задоволна сум. На следен преглед, за 14 дена и одма си закажав, пак кај Ќаев, со надеж дека тогаш ќе биде на работа, оти него најмногу му верувам.
    @Twins02 мене ми рекоа дека кај мене нема индикации за инекцијата, и не ми даваат да ја примам. Еве петти доктор по ред.
    Уште денес и утре на работа, па после ќе си лежам по дома, ќе си шопингуваме за бебуши, ќе си го гушкам синчето и ќе си го гала мешко. После ставам слика, да видите колку сме пораснати :P
    Убав ден женски :sun:

На thebabylover, Lolipop23, Jokiiniki и 4 други им се допаѓа ова.
  14. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Јас сум 39та недела на крај и исто главата му е помала ама ми рече да не се секирам. Демек ме гледа и мене вика и мојата глава била малечка.. Инаку целото бебе е малце помало така да тоа е тоа. Кога ќе излезе ќе си порасне :)

На butterfly*, LadyC и Еме 22 им се допаѓа ова.
  15. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    angrypepper фaлa ти ☺ сaмo пoзитивни мисли се спaс

На angrypepper му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas go pravev i skriningot za srcenca kaj Drasko, plativ 5400 den znaci istoto go gleda i Petrovska srcenceto sto e vazno za bebeto i koga izlegovme so maz mi se poglednavme i si rekovme za sto ni gi zemaa parite koga istoto go vide i Petrovska i ne otidovme na vtoriot pregled zosto dva pregledi bile, mnogu e skapo za istoto sto ke ti go vidat i na skrining, ne daj boze ako ima nekoj problem odma se konsultiraat, doagaat i drugite doktori da vidat odma, taka da razmislete si

17. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Kako ne kazuvaat obacezno go gledaat srcenceto, protokot na krv, se sto im e vazno gledaat zatoa so maz mi se iznacudivme zosto gi dadovme parite inaku od 22 do 24 nedela se pravi toj pregled kaj Drashko.

На LadyC и danichap им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ако има проблем скраја да е, ќе го види и матичниот на ехо и на државна или кај и да одиш , не мора во систина. Пример, Мое мислење

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Иначе @danichap јас на клиника добив таков извештај кога ми правеа скрининг со сите можни мерки и тоа за која недела одговара.
    И таму гледаат срце и прават доплер некаков.

На LadyC и danichap им се допаѓа ова.
  20. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Src ne si videla davaat so slikickite posebno na list pisuva dve recenici, a koga ti gi davaat crno belite slikicki ima edna samo so brojki, tuka pisuva se, na koja nedela odgovara, kolku e tesko se, jas ako ne zapamtam usno od tamu si gledam se.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.