Мешковци Еве ме на работа, глава од комплименти не можам да кренам, колку ми пријала бременоста, па никогаш поубава не сум била итн Па и беба реагира на убави зборови, се перчи и таа, цела е на мама @danichap Скринингот на срце е уште едно од испитувањата кај нас сега наменети за заплашување на пациентките и правење екстра пари (со секоја чест на исклучоците каде мора да се прави). Не велам дека не е потребен, но сепак по мое мислење е дека треба да го прават оние кај кои докторот нешто се посомневал на обичен скрининг, или има генетски предиспозиции итн. Еве на пример на мојот втор скрининг во извештај е забележано дека срцето е во ред, јасно издвоени комори и предкомори, ама докторката кај која тогаш бев оти мојот др не беше тука, не ме ни праша и ми лупна термин за скрининг на срце другиот ден. Непотребно! Друго, од секој преглед добивам извештај за мерките на органите, дали одговараат на неделите со плус минус толеранција во проценти.
Site doktori od Sistina ti kazuvaat za toj pregled kaj Drashko za srcence, bez razlika imalo ili nemalo potreba inaku ke ostane bez rabota ako ne mu prakaat pacienti, nas ni vika spored americki studii se pravi uste eden pregled za 6 nedeli, ni potencirase da ne go zaboravime, a nie so maz mi se gledame i si vikame tolku ke ne vidis na vtoriot pregled, mnogu e bre skapo za nesto sto go gledaat i na skriningot.
Јас мислам дека посебно на втор скрининг мора извештај детален да се даде. @danichap јас од ремедика имам таква како црна сликичка со сите оние кратенки, мерки и на која недела одговараат. Од втор скрининг е цела листа а инаку и вака од секој преглед најважните ги пишува. Тоа е поентата на скринингот.
Ок, можда има грешка моја е. Искрено кога ќе ми кажат дека е се во ред не ги гледам сликичките. Јас мислев нешто како извештај посебен куцан, тоа нема,односно има 2 реченички
Има ли некоја над 40 да споделиме детали како побрзо да излезе детево? Секс ок! Не помага каков такив по 2 пати свршува! масажа со акупунктура јок, цимет и ѓумбир лажни контракции се препотувам и ништо. Шетам секоја вечер..
Потопол туш... јас се од ова правев и плус урми јадев, ама ништо влегов во 42ра и се породив малку може на психа ме мавна и се опуштив со тоа што бев во црква, мирно си се прошетав во преубавата црква во Автокоманда, дури со водичка од таа една чешма и стомачето си го измив, за 3 саати добив болки хахаха
Читав негде поназад во темава дека за испитување на скриен шекер треба да се закажува однапред. ЈАс ке правам во Авицена , и таму е со закажување ?
Jas na pocetok sakav carski sega neznam so sakam . So lesno da ti e se ke pomine kako sto treba jas samo od priroden poragjaj se plasam koja nedela ke si togas?
Сигурно не сакате царски.. Едно што е болно а друго е што и детето ке неможеш да си го држеш во раце првите две недели..природно си е природно..боли неколку минути додека излезе но кога ке ти го дадат во преграта забораваш на се.. Сум била и ке бидам најпротив царски..(освен ако е веќе морално) .. Инаку прекрасно е чувството кога излегува бебулето од тебе..тој луксуз го нема кај царски рез.. Пак вие си размислете најдобро си знаете
Go smeniv mestot na spienje i cela nok nesum spiela,nikako ne mi bese zgodno,glava boli ke mi pukne,a sinoka ko nesalam ajde uste ova,ajde uste ona koga go vidov 4h .Ama pa sega vremevo kakvo e samo za spienje,a odi legni spij da te vidam ,odmarajte i za mene devojki bar dodeka mozete
Тоа што има разгалени женчиња кои можат да се породат по природен пат но не сакат да се мачат и закажуват царски.. Ете тоа е неморално!!!!!!!!!!!!!!