Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    lell @LadyC fala ti jas se izuplasiv, pa sea kako so minuvaat nedelite nekoja panika me fakja... ti si tuka vo sekoe vreme :l::hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ова Д.димери не ми се верува 1.42 да било. Ај провери. Над 500 е најчесто, мислам трицифрени и четирицифрени бројки се.

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Денес и мене ми правеа, ептен ми е пресно, затоа знам. Ама за урината ќе мора некоја друга феминка да ти каже. :* :hug:
    @kikin така ми кажаа, не сум видела, читав и во д димери темата, па се сомневам да не се 1420 па да не е над 2000 помината граница. Кај тебе колку беа? Ќе прочитам утре баш на резултатите кога ќе ми ги донесат... :)

На mar_mar му/ѝ се допаѓа ова.
  4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Мешиња дали имате болки во препони? Јас еве 2 дена чувствувам некоја чудна болка, а особено кога синко мрда. :(
    Ние официјално денес почнавме со подготовки и со купување. :)
    Количката веќе ја постирав се надевам ќе се погоди. Иначе подарок е од свекор ми и свеки, моите го купија креветчетo, и искрено многу е од помош ете барем за тоа не дадовме пари.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Кај мене цело време се околу 600 - 650, ама имало и некои мерни единици во децимали, можда таму кај што си проверувала такви им се референтните вредности. Во државна им се како што кажав.
    Инаку, еве ти како треба да бидат димерите по тромесечија, а на оваа страна има за се колку треба да е во бременост па може да проверите и леукоцити и железо и се друго. Ова од причини што нас во рез ни даваат кои се вредностите за обичен човек (мислам не у друго стање), па затоа се пореметено ни изгледа.
    http://perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мала дигресија :) :) :)
    Ми дале од систина едно мало сличе со мерки, ама што дека кога јас не знам што се тоа кратенките ;)
    Некиј ако знае ај нека каже.што значат пример : BPD, OFD, Hc, AC итн итн

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Мене матичната ми закажа и за првиот и за вториот скрининг. Кога бев на вториот скрининг, во 19та недела, докторката на ГАК што ме прегледа ми рече дека малку рано ми бил закажан скринингот па ми рече да дојдам пак на 26ти за пак да ми го направи скринингот.
    Не ми закажаа во систем туку на резултатите со пенкало ми запишаа датум и термин, па ќе видиме утре дали ќе ми го признаат тоа, се плашам ако е друг доктор дека нема да сака да ме прегледа па ќе ми биде за џабе одењето. :?:

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Редоследно:
    Мерка за главчето од едната до друга страна, мерка за главчето од напред на назад, обем на главче, обем на стомак.

9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A be ne pravam nisto posebno, kaj maticen si baram upat za kontrolno eho vo soba 36, i duri si odbiram doktor. Samo deneska cel den se nerviram zosto go nemase doktorot kaj koj si imav zakazano, nekako najmnogu mu veruvam. Sledno na 6ti zakazav, pa ke vidime dali kebide tamu, da mi ja olabavi psihata. Samo sto kaj mene e veke drug slucaj. Posle 28 ma nedela na 14 dena me kontroliraat na GAK, deka bliznacinjata mi se ednojajceni.

10. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Src deneska bev na eho, ednoto e 1022, a drugoto 1035, dobri se bebushkite unaku mene mi stavija inekcija, a utre treba uste ednas da me bocnat, 320 den e, najverojatno kaj mene deka sum so IVF zatoa, moze i deka dva pati krvarev neznam. Se izraduvav gi vidov, majka mi se zbuni ne znaese vo koj monitor da gleda hihi. Mene sledno na 12 septemvri mi zakazaa.

11. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Src aj bas vidi kolku ti e cervixot i jas sum bez serklaz ?

12. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Kaj koja doktorka bese?i ja s sega bev vo 19 ned,isto bilo rano pa mi zakaza na 26 septemvri vo 11:00 casot na pauza koga ke se,zs pred toa se site so moj termin pa vaka da me ubuta i vidi,zs dr uput nemozese da mi dade

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Кај др Слаѓана Симеонова Крстевска. Значи пракса им е тоа, може и да поминам... мене во 12и30 ми закажаа. Ќе отидам денес и ќе ти кажам како сум поминала.
    Ми е страв само да не треба да се испокарам таму со сите, па да се вратам непрегледана. Не ми е малку пат до Скопје. :(

14. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    I jas sum kaj nea,ajde vidi sto ke nalravis pa pisi

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Еден поздрав од мене голем и да споделам дека уште оваа недела во Букурешт ви е без закажување ако некоја оди за боледување а од наредна идат по буква. Мене ми продолжија до 09 септември пошо не сум имала конзилијарно, а самата комисија сега навела дека треба конзилијарно а на претходното немаа пишано и затоа и во Систина не ми потпишаа 3ца доктори. Аман значи како не им е срам вакви трчаници да прават, да ви кажам невидено малтретирање е за трудна жена да трча кај специјалист, матичен, комисија, матичен па сметководство. Јас сум со кола, плаќам и паркинг во центар и плус преглед што од кожа ме вади, се однесуваат со нас како да сме жени на Бил Гејтс. Тоа е. У државава леб нема.
    Исто и за породилното разбрав дека не е 100% од плата и тоа ме напна.
    Ме напна и тоа што сакам у апартман на државно а нема апартмани и се дели на " на некоја мајка некоја макеа" и за се, се буквално треба врски. Загреови сме само тоа ќе кажам. Затоа и фитиљ на време ќе фатам, тука аир неам.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Кај ќе одиш ма???? Седи си тука при мајка Македонија, ќе процветаш и ти и децата твои :rofl::rofl::rofl::rofl:

Денеска последен ден на работа и после одам дома и олабавувам. Одмор па боледување :party::party::party::party:
    @Twins02 не ме фаќај за 100% ама 2.67 мислам беше цервиксот или тука некаде. За серклаж требало под 2,45.
    @zeka , @Abeja , @Jokiiniki да се пријават ;)

На vitamina, Smizzy, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Не е 100% од плата? Како тоа? Нели у закон си пишува дека е, или пак нешто мачкаат? Срамота. Ова за сите или има нешто врска што си на боледување

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро од малерот над малерите. Цела ноќ се дружам со вц-то повторно. Дијареа тешка, пропратена со треска. Морав да облечам долги пижами и чорапи бе.Сега ја меркам оризовава вода, не знам како ќе ја пијам:puke: Од што ги закачувам вирусиве на толку пазење не знам јас. Имаше една колешка на работа оваа недела се жалеше на стомак, па погодете кој го префати? Мене:@
    Инаку надоместокот за бременост, раѓање и родитество изнесува 100% и е на товар на ФЗОМ.

На marijaaa20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Најмногу се плажам да не закачам некој вирус од работа, посебно кога ке дојде зимо.. обавезно има по некој болен.. седи дома и чувајте се <3

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    За тие што се на боледување важи... Е сега додека не отидам на породилно нема да знам 100% ама искрено е жива глупост некој плата да ти крати поготово ако ти е и од гинекологот препорачано дома да седиш зашто си имала или имаш некаков проблем.