Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.919
    @NanaMia има една перница трудничка лудница ќе ви ја препорача кога ќе е во можност. :)

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Zdravo meshkovci! Jas bev denes na ctg bebeto mirno bese... No bo volnica me gledaja na eho i mi kaza deka bebeto e 300 gr potesko otkolku sto mi kaza maticnata pred dva dena...i rece nesto imalo izmeni vo postelkata bogami nisto ne ja razbrav ,mi dade upat za krvna slika no dve raboti ne mi se jasni eve podolu na slikata sto ke ja stavam pisuva pa ako nekoja znae neka mi objasni

Прикачени фајлови:

3. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    На mecolino, kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.581
    Допаѓања:
    289.905
    Мислам дека ккс е за комплетна крвна слика а втората кратенка е за тип2 дијабетис.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Ve molam pisete mi 28 plus 2 sum nozete mi otekoa dolu kaj gluzdovite sto da pravite koga otekuvate?

6. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Odbegnuvaj soleno,gazirano,proveri pritisok i proteini vo mokravata,so aciti borici zamotaj gi vo krpi i ma povisoka pernica navecer da gi stavas i taka da spies,mene so prvoto od peti mesec taka mi otekuvaa i so ova malku mi pominuvase,pozdrav i so lesno

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Pred dva dena pravev urinokultura ili treba obicna mokraca?

8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Здраво мешковци.:)
    Јас супер,беба мртка ,стомачето иде лево десно и уживам.Вчера се пожалив дека слабо ја чувствувам ама кога не пијам магнезиум е многу поактивна..Тоа денес го приметив..
    Инаку пијам магнезиум 400+б6 комплекс...

Друго ,во понеделник ке отворам трудничко.Ке ја видам бебушка и се радувам...
    Се ближи крајот :)

На butterfly.mk, Delfina15, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Jas veke zavcera otvoriv porodilno kaj maticnata (28 dena pred terminot) i istata ja odnesov na rabota. Dali sega tie od rabota treba da ja prijavat vo fzom ili nema potreba se dodeka ne se porodam,pa togas da prijavat so se izvodot na bebeto i potrebnite drugi dokumenti?

10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Срцка, бев денес и завршив работа. Не беше истата докторка, на распоред ја пишеше Лазарева, а ме прегледа пак сосем трета. :?: Не чекав многу, имав закажано од 12и30, а влегов околу 13 часот меѓутоа прегледот траеше едвај 5мин. Не се замараше многу да мери и да гледа, со еден збор џабе одев. :^)
    Секако убаво беше чувството пак да си го видиме синко, среќа моја, пак си го цицаше палчето, кога и да одиме на преглед е со палчето во уста. :inlove: Но ажурност од докторката - никаква, 2ипол саати патував до Скопје, барем да се потрудеше малку повеќе. Среќа си бев јас на приватно кај Органџиски во 22 недела, па оттаму ми е спокојноста дека со бебо е се во ред. :)

На Lepaaa и Dabi34 им се допаѓа ова.
  11. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Na klinika taka e,mene ic ne mi se prai tamu,nj 5 min ne te gedaat,ama.ajde bidna,baska i ne te ni recka koga prasyvas nesto

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Ја ве читам и ми пукна водењакот и еве одам во болница :$

На butterfly.mk, Lepaaa, angrypepper и 20 други им се допаѓа ова.
  13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.890
    So lesnooooo !
    Kako mene ne mi pukne sega,skoro isto sme so terminite, jas 13ti sept. Pisi update od bolnica :*

На natalinati и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  14. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Фала, ќе пишам. Веројатно ќе лежам до утре оти сум немала болки па да ме проверат и ќе кажат.

15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    So lesno :hug:

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Пробај масирај ги нозете со таа коњската крема што лади, на неа пишува дека е и за отоци.
    Јас ја користам кога сум укочена, десното рамо ми е катастрофа кога се менува време особено и поради него си трпам главоболки, некоја коска веројатно ми е изместена, и ми помага кога ќе се измасирам повеќе пати, или ставам од кремата и врз неа ставам влажна марамица што подолго да држи ладно.
    Не е скапа ја има во аптеки.

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.919
    Душо со лесно нека ти е! :*

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Добро утро девојки.

Луксуз е да се замараш, да се тресеш уште од 4-5 месец за пораѓај. Тие што имате нормална бременост уживајте во бременоста, галкајте меше, разгледувајте, планирајте што, како, кога ќе купувате за бебенцето.
    За 2 дена влегувам во 9ти месец.
    Освен што сум размислувала дали е подобро и читала искуства и разговарала со доктор е -царски/природно.
    38ма недела со висок притисок/или чекање термин.

Истото не го поврзувам со - леле како ќе биде, ме страв итд...
    Не сакам да навредам никого. Но, навистина тие што имате нормална бременост уживајте -галкајте меше.
    Од прв ден како останав бремена се борам со високиот притисок, високо ризична бременост пропатена со безбројни испитувања, одења по доктори, во мојот град, во Скопје, различни лекарства, јаки терапии.

На сам крај се разви и прееклампсија. Најмногу ми е страв да не се развие еклампсија.
    За пораѓај, болки, или страв и предходно имам кажано ќе издржам, т.е издржеме. Нема да се жалам од болките, бидејќи тоа го гледам како нешто нормално. Секоја жена е приказна за себе.
    Колку бремености, толку приказни. До сега не сум изгледала ниту едно видео од самиот чин, или да собирам од околината како беше на пораѓај. Не требаат тие стресови.
    Слушајте доктор/бабица нивни совети и се ќе биде во ред.

Ноќеска не спиев, имав јака тахикардија, висок притисок, јака главоболка, од уста, очи, чело глава, се боли.
    Ситно бројам, и се ќе биде.

Соба за бебе е комплетно уредена. На енци менци најдов апликации за на зид со вини пу. Интересни ми стојат, во понеделник ќе уплатам, среда-четврток ке стигнат.

На Annath, apple12, butterfly* и 14 други им се допаѓа ова.
  19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    се извинувам вака оф топик ама нз како можете да сте задоволни од органџиски. во февруари бев кај него значи бев останала бремена ама вонматерично, а тој ништо не ми кажа ми вика се е во ред. ми зеде 5000 ден за ехо и крв, а зошто за после 2 дена да лежам на гак. исто така и од мои блиски сум слушнала дека гледа само пари да земе. се извинувам за постот ама веќе некое време гледам дека го фалите и морав да го искажам и моето искуство со него. Инаку добар ви ден мешковци, вчера вев на првиот скриниг, и кај мене прегледот траеше 5-10 мин. докторката ми рече дека се е во ред, резултати во среда. позз :*

На ^angel^ и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Не знам, јас прв пат бев кај него. Немам слушнато негативни искуства и затоа се одлучив за таму, а и блиску ми е. Многу професионално делуваше човекот, ептен убаво зборува и објаснува, ти влева сигурност и спокој. Зборам за младиот доктор, Стојан, ти кај кој беше кај таткото или кај синот на преглед? Не ми се верува дека искусен доктор нема да препознае вонматерична бременост и тоа после 30 мин гледање на 5Д ехо :?:
    Факт е дека некогаш нечија елоквентност и харизма, може да ја прекрие нестручноста, ама ние пациентите повеќе се “палиме“ на тоа. Докторите на ГАК што не гледаат за 10тина мин и притоа не коментираат ни збор, може се постручни, ама пак секогаш од таму излегувам полна со прашалници.
    Така да, дај Боже се да е во ред со бебушите и со нас, зашто при вакво здравство како нашето, веќе не можеш во ништо да бидеш сигурен. ;)

На eleni27, podravka и kavadar4anka им се допаѓа ова.