Zdravo meshkovci! Jas bev denes na ctg bebeto mirno bese... No bo volnica me gledaja na eho i mi kaza deka bebeto e 300 gr potesko otkolku sto mi kaza maticnata pred dva dena...i rece nesto imalo izmeni vo postelkata bogami nisto ne ja razbrav ,mi dade upat za krvna slika no dve raboti ne mi se jasni eve podolu na slikata sto ke ja stavam pisuva pa ako nekoja znae neka mi objasni
https://m.facebook.com/Pernici-za-trudnici-i-deca-Перници-за-трудници-и-деца-406402796203686/ Еве Ви контакт. Продавничката е мала, негде позади универзална. Има бројче, ќе се јавите да ве упатат. Ја купив 1700ден, ја користам и за доење, се исплати ептен
Odbegnuvaj soleno,gazirano,proveri pritisok i proteini vo mokravata,so aciti borici zamotaj gi vo krpi i ma povisoka pernica navecer da gi stavas i taka da spies,mene so prvoto od peti mesec taka mi otekuvaa i so ova malku mi pominuvase,pozdrav i so lesno
Здраво мешковци. Јас супер,беба мртка ,стомачето иде лево десно и уживам.Вчера се пожалив дека слабо ја чувствувам ама кога не пијам магнезиум е многу поактивна..Тоа денес го приметив.. Инаку пијам магнезиум 400+б6 комплекс... Друго ,во понеделник ке отворам трудничко.Ке ја видам бебушка и се радувам... Се ближи крајот
Jas veke zavcera otvoriv porodilno kaj maticnata (28 dena pred terminot) i istata ja odnesov na rabota. Dali sega tie od rabota treba da ja prijavat vo fzom ili nema potreba se dodeka ne se porodam,pa togas da prijavat so se izvodot na bebeto i potrebnite drugi dokumenti?
Срцка, бев денес и завршив работа. Не беше истата докторка, на распоред ја пишеше Лазарева, а ме прегледа пак сосем трета. Не чекав многу, имав закажано од 12и30, а влегов околу 13 часот меѓутоа прегледот траеше едвај 5мин. Не се замараше многу да мери и да гледа, со еден збор џабе одев. Секако убаво беше чувството пак да си го видиме синко, среќа моја, пак си го цицаше палчето, кога и да одиме на преглед е со палчето во уста. Но ажурност од докторката - никаква, 2ипол саати патував до Скопје, барем да се потрудеше малку повеќе. Среќа си бев јас на приватно кај Органџиски во 22 недела, па оттаму ми е спокојноста дека со бебо е се во ред.
Na klinika taka e,mene ic ne mi se prai tamu,nj 5 min ne te gedaat,ama.ajde bidna,baska i ne te ni recka koga prasyvas nesto
So lesnooooo ! Kako mene ne mi pukne sega,skoro isto sme so terminite, jas 13ti sept. Pisi update od bolnica
Пробај масирај ги нозете со таа коњската крема што лади, на неа пишува дека е и за отоци. Јас ја користам кога сум укочена, десното рамо ми е катастрофа кога се менува време особено и поради него си трпам главоболки, некоја коска веројатно ми е изместена, и ми помага кога ќе се измасирам повеќе пати, или ставам од кремата и врз неа ставам влажна марамица што подолго да држи ладно. Не е скапа ја има во аптеки.
Добро утро девојки. Луксуз е да се замараш, да се тресеш уште од 4-5 месец за пораѓај. Тие што имате нормална бременост уживајте во бременоста, галкајте меше, разгледувајте, планирајте што, како, кога ќе купувате за бебенцето. За 2 дена влегувам во 9ти месец. Освен што сум размислувала дали е подобро и читала искуства и разговарала со доктор е -царски/природно. 38ма недела со висок притисок/или чекање термин. Истото не го поврзувам со - леле како ќе биде, ме страв итд... Не сакам да навредам никого. Но, навистина тие што имате нормална бременост уживајте -галкајте меше. Од прв ден како останав бремена се борам со високиот притисок, високо ризична бременост пропатена со безбројни испитувања, одења по доктори, во мојот град, во Скопје, различни лекарства, јаки терапии. На сам крај се разви и прееклампсија. Најмногу ми е страв да не се развие еклампсија. За пораѓај, болки, или страв и предходно имам кажано ќе издржам, т.е издржеме. Нема да се жалам од болките, бидејќи тоа го гледам како нешто нормално. Секоја жена е приказна за себе. Колку бремености, толку приказни. До сега не сум изгледала ниту едно видео од самиот чин, или да собирам од околината како беше на пораѓај. Не требаат тие стресови. Слушајте доктор/бабица нивни совети и се ќе биде во ред. Ноќеска не спиев, имав јака тахикардија, висок притисок, јака главоболка, од уста, очи, чело глава, се боли. Ситно бројам, и се ќе биде. Соба за бебе е комплетно уредена. На енци менци најдов апликации за на зид со вини пу. Интересни ми стојат, во понеделник ќе уплатам, среда-четврток ке стигнат.
се извинувам вака оф топик ама нз како можете да сте задоволни од органџиски. во февруари бев кај него значи бев останала бремена ама вонматерично, а тој ништо не ми кажа ми вика се е во ред. ми зеде 5000 ден за ехо и крв, а зошто за после 2 дена да лежам на гак. исто така и од мои блиски сум слушнала дека гледа само пари да земе. се извинувам за постот ама веќе некое време гледам дека го фалите и морав да го искажам и моето искуство со него. Инаку добар ви ден мешковци, вчера вев на првиот скриниг, и кај мене прегледот траеше 5-10 мин. докторката ми рече дека се е во ред, резултати во среда. позз
Не знам, јас прв пат бев кај него. Немам слушнато негативни искуства и затоа се одлучив за таму, а и блиску ми е. Многу професионално делуваше човекот, ептен убаво зборува и објаснува, ти влева сигурност и спокој. Зборам за младиот доктор, Стојан, ти кај кој беше кај таткото или кај синот на преглед? Не ми се верува дека искусен доктор нема да препознае вонматерична бременост и тоа после 30 мин гледање на 5Д ехо Факт е дека некогаш нечија елоквентност и харизма, може да ја прекрие нестручноста, ама ние пациентите повеќе се “палиме“ на тоа. Докторите на ГАК што не гледаат за 10тина мин и притоа не коментираат ни збор, може се постручни, ама пак секогаш од таму излегувам полна со прашалници. Така да, дај Боже се да е во ред со бебушите и со нас, зашто при вакво здравство како нашето, веќе не можеш во ништо да бидеш сигурен.