Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Ke bidr sve vo red odma ke pomine :) a zosto tolku rano zakazan carski vo 38 nedela?

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Уживај де :) Синко е многу подобар, ама јас ептен кашлам, а носов чешма.

LadyC likes this.
  3. Twins02

Twins02 Активен член

Jas jadam meso i plus pijam kozja surutka koja e bogata so proteini. Sega sum 28 plus 3 prvpat vcera mi se pojavija otoci. Cela vecer spiev so krenati noze i mi se izgubija, eve sega stanav 10 min.edni przeni lepcinja si napraviv odma mi se pohavija otoci na nozete.

4. zeka

zeka Популарен член

Ме интересира влошки за гради какви да барам? Ги гледав на Чико, 40 во паковање околу 340 денари.
    Некој предлог,сугестија.

5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Не купувaј пред време или евентуално земи еднo пaкувaње oд зегин или дм билo oд кaде најобични нaјефтини

6. Freyja

Freyja Истакнат член

Вo DM ти се убaви a и нaјисплaтливи, нештo кo 95 денaри пaкувaње.

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас си купував Тото влошки за гради. Околу 100 денари во Зегин се.

8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Devojki dobar vi den
    Koga nemozev da spijam nemozev,sega pak se vrtam od edna na dr strana ama vednas zaspivam za razlika od prethodno,ubavo naspana 8 9h no koga ke stanam mn sum omalaksana i pak mi se spie,nekogas ko stavam i glava me boli,na site li vi e vaka ili mene mi e fali nekoja zicka
    Imajte ubav den :hug:

kavadar4anka and vitamina like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Babylove od DM, jas 80den gi kupuvav pred 1godina... Inaku imav chicco pumpa i vo nea gratis duri dve vloski imav i bea znaci skroz isti kako i ovie od DM, moze i polosi da bea. Ubavi se od DM imaat i lepenka pozadi za da si gi zalepis na prsluce :)

mimidjon and LadyC like this.
  10. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Jas iskreno sakam samo da spijam za pobrzo da dojde denot da se porodam, strav mi e no nikako ne mi se ceka povekje pobudalev skroz:D:D

11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Mamicki edno prasanje? vo pocetok na bremenosta sum.Ovie denovi imam tegobi imam tvrda stolics, nemozam da si odam normalno vo wc.dali se ima sluceno na nekoj i nekoe care pobrzo da mi se regulira, znaci epten mi e :(

12. QueenP

QueenP Популарен член

Срцки помагајте од памет сум извадена пред малку на бришење забележав кафено скроз малку што да правам не можам да ја добијам докторката леле ке полудам и утре на работи до понеделник треба да чекам.:worried::worried:

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас само да ве поздравам :D
    FB_IMG_1472323732009.jpg

julia87, Lepaaa, pepapa and 18 others like this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ако е кафенко не би требало да прај проблем. Одмарај станување само за во вц и пробај да ја добиеш докторката во меѓу време. И смирено :*

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мислам на сите тоа ни се случува во почетокот. Од зголеменото ниво на прогестерон е. Јас до 16-та недела тешка мака мачев со столицата, после сама се среди, Ако не можеш да одиш неколку дена, побарај во аптека чепчиња безбедни за трудници има на фитофарм.
    @QueenP не можеш да одиш во приватна болница некаде блиску? Или обична каде што има гинеколог. Знам дека се паничиш, ама додека е слабо и кафеаво не би требало опасност да има. Ако имашутрогестан ставај. Сепак јас сум за веднаш на доктор, оти таму мислата ќе ти биди

LanaDelR and Bebulleee like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Не паничи, одмарај, ако можеш обрати се на доктор, ако не можеш да ја добиеш твојата и имаш можност најубаво е приватно. Не се плаши, поубаво е само да не се паничиш, ама треба со доктор консултација.

17. QueenP

QueenP Популарен член

Кафено е и ептен ептен слабо ама незнам што да правам женава жива ја нема и звонев 100 пати недостапна е а кај да одам вака доцна во струмица а дали можам на своја рака утрогестан да ставам.

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Не се вознемирувај иако е тешко... И јас на почетокот мислам 7 недела имав кафеав исцедок .Од памет бев извадена , отидов одма во ремедика. Таму имаш во секое време дежурен др. Се додека е кафеаво не е страшно . Одмарај .

19. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Миличка и јас го имав тој проблем и кога го прашав док ми кажа сега си во друго стање ништо нема да биде исто ☺☺☺повеќе течна храна...лесна бременост ти посакувам :inlove:

LanaDelR likes this.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Мила да те утешам и мене 2 пати во текот на бременоста ми се појави кафеав исцедок. Првиот пат беше некаде помеѓу 8 и 10 недела не се сеќавам убаво, ама истражив нешто по нет и видов дека е нормално и дека не е страшно, па не му придадов значење и ми помина за ден, два. Не ни отидов на доктор тогаш.
    Вториот пат беше во 4ти месец, тогаш малку испаничив, ама излезе дека било од брисевите кои ми ги земаа еден ден претходно. А и мене пустото се ми се дешаваше за време на викенд кога немав кому да се обратам, среќа не беше ништо страшно. :doh:
    Така да, не се вознемирувај, во понеделник ќе појдеш до кај матичната и ќе те погледне, ако има потреба ќе ти даде хормонска терапија и се ќе биде во ред. :*