Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    e duri da pomini e teskoto, :) inace vo 38ma zatoa so sum so visok pritisok a za da ne dojde do nekoi komplikacii po so vreme saka doktorot da si ja izvrsi rabotata,i onaka bebus e super super napreduva,e sea site sakame do kraj da gi iznosime ama STA SE MORA-MORA SE :)

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Нека е за многу години денот! Богородица нека не штити од секое зло и да биде со нас секој миг! Сабајлево бевме со мм на црква, па еве малце на шетка во природа близу Македонски Брод со другари... Другарки имајте убав неделен ден!:l:

На Lepaaa, Bebulleee, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  3. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Не сум кај Загорка кај Сузана сум инаку многу сакав кај Николов ама не ме приме исполнет му бил бројот ме понуди кај Иванов ама не прифатив сега за сега сум задоволна од Сузана за понатаму ке видиме.

На KoZee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Zensi jas sabajle pak prokrvarev obilno,polna uloska,me zabole od desna strana jajnikot i skros nakaj bubregot pozadi,odma pocna da tece idam vo wc polna uloska,odma na klinika i pak isto se vo red i bebe i plodova voda i postelka,pisuva postelka na zaden zid spustena nadole,kao vika doktorov sakas da lezis tuka so ista terapija inpod nadzor ili doma so ista terapija i stanuvanje samo za vo wc i za sekakvi promeni da odam na pregled,jas rekov normalno doma zs imam i malo dete koj nema koj da go cuva,rece ne e strasno idi si doma ama pod uslov da lezis,ete taka na moite maki im nema kraj

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Прoблемoт сo oвoј тест кaј пoвеќеплoдoвa бременoст е тoa штo aкo се пoкaже декa имa присуствo нa некoјa aнoмaлијa, не мoже дa се утврди преку негo кoј плoд јa имa тaa aнoмaлијa, пa нaјверoјaтнo пaк ќе требa дa се прaви aмниoцентезa.

Сoсемa нoрмaлнo е. Бебетo рaсте, дијaфрaгмaтa oди нaгoре и се смaлувa oбемoт нa грaдниoт кoш, oднoснo привременo се нaмaлувa кaпaцитетoт нa белите дрoбoви. Мoже дa е oд недoстaтoк нa хгб, т.е нискo железo вo крвтa, aмa мнoгу пoвеќе oд притисoкoт. Ќе си бaрaш нaјудoбнa пoлoжбa, a железoтo редoвнo ќе гo кoнтрoлирaш.

На ^angel^ и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Src jas utrogestan od 200 primam samo navecer pred legnuvanje i po ednas magnesium, zosto ti dale dupla doza ? Vcera ic ne mi bese dobro, sama bev doma, pritisokot mi se kaci 80/140, imav tahikardija, me fatija toplini, mnogu se isplasiv. Fala bogu otoci nemam ovie denovi i deneska sum podobra. Ajde mora da se izdrzi uste malku :)

7. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Za koj test prasuvas, jas go pravev toj preku krv 730 evra, so bliznacinja sum. Pisi ako nesto te interesira.

8. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali nekoja znae za upatot za ctg dali vazi istiot za sekoe ctg sto go pravime ili treba nov upat od maticen ginekolog za sekoe naredno ctg???

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Важи цел месец, за секоја наредна контрола во текот на тој месец.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Zavisi dali imaat isprateno termini,jas za prvoto ctg zedov eden upat koj mi vazese samo za toa,a za vtoroto imaa isprateno termini i zedov upat so termin koj mi vaze dodeka se porodam

11. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Za krvarenjevo ne prasav,ima nekoja polozba za lezenje?ili nema vrska?

12. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas koga lezev vo bolnica mi rekoa na grb zosto krvaram da ne lezam na strana za da ne ti tece.

На Delfina15 и Dabi34 им се допаѓа ова.
  13. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    I jas taka lezam,kolku vreme krvarese?sto primase tamu i kolku krvarese?i od sto krvarese?

14. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Mene mi kazaa samo deka vazi eden mesec i koga go odnesov vo bolnica mi napravija pregled i ctg a upatot go zadrzaa so tri listovi koi gi potpisav...e sega neznam...

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mi se stvrdnuva stomakot i kako grcevi imam, a utrogestan jas primav do 13-ta nedela, sega ke go primam do kraj. Tebe ti se stvrdnuva li stomakot? I koga ke stvrdne tocno gledam kako se namesteni bebusi. Inace eve denes cel den lezam, mn malku mi se stvrdna stomakot, stanav da napraam jadenje i op ete go. Ili se kontrakcii ili e od tezina, neznam.

16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I kaj mene go zadrzaa no ne mi dadoa nis za da potpisam

17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenski zdravisimo, eve me I mene tuka sum uste sum trudna, ja terame 37 nedela, ama nekako ovie poslednite nedeli mn bavno mi minuvaat. Mm ne e doma, jas moram da odtanam doma ne se znae koga bebo ke saka nadvor a sakam da se porodam vo mojot grad, se nadevam bebo ke go ceka tato da e tuka pa togas da se rodi, mada rano ni e seuste za ragjanje ;) ama nikogas ne se znae. Kupatiloto mi e gotovo, srekjna sum, udte nekoi raboti da zavrsam I bebuska edvaj cekam da ja vidam, dodusa neka si posedi bar do 39 nedela :)
    Pozdravv do site vas!

На kavadar4anka, BO>DA и butterfly* им се допаѓа ова.
  18. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I jas odvaj cekam,moevo aber nema ne mu se brza :D,aj so gospod napred ke izdrzime

На BO>DA и Saraa им се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Do kade si ti?

20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @eleni27 нешто сум пропуштила изгледа, дали е се во ред кај тебе?
    Тоа стврднување, нели се бракстон контракции? Јас ги имам од 5ти месец, после 7ми станаа појаки,а сега во 9ти да не зборам, скроз ме парализираат, ама не се опасни нели....
    За што станува збор што си на дупла терапија? :(