e duri da pomini e teskoto, inace vo 38ma zatoa so sum so visok pritisok a za da ne dojde do nekoi komplikacii po so vreme saka doktorot da si ja izvrsi rabotata,i onaka bebus e super super napreduva,e sea site sakame do kraj da gi iznosime ama STA SE MORA-MORA SE
Нека е за многу години денот! Богородица нека не штити од секое зло и да биде со нас секој миг! Сабајлево бевме со мм на црква, па еве малце на шетка во природа близу Македонски Брод со другари... Другарки имајте убав неделен ден!
Не сум кај Загорка кај Сузана сум инаку многу сакав кај Николов ама не ме приме исполнет му бил бројот ме понуди кај Иванов ама не прифатив сега за сега сум задоволна од Сузана за понатаму ке видиме.
Zensi jas sabajle pak prokrvarev obilno,polna uloska,me zabole od desna strana jajnikot i skros nakaj bubregot pozadi,odma pocna da tece idam vo wc polna uloska,odma na klinika i pak isto se vo red i bebe i plodova voda i postelka,pisuva postelka na zaden zid spustena nadole,kao vika doktorov sakas da lezis tuka so ista terapija inpod nadzor ili doma so ista terapija i stanuvanje samo za vo wc i za sekakvi promeni da odam na pregled,jas rekov normalno doma zs imam i malo dete koj nema koj da go cuva,rece ne e strasno idi si doma ama pod uslov da lezis,ete taka na moite maki im nema kraj
Прoблемoт сo oвoј тест кaј пoвеќеплoдoвa бременoст е тoa штo aкo се пoкaже декa имa присуствo нa некoјa aнoмaлијa, не мoже дa се утврди преку негo кoј плoд јa имa тaa aнoмaлијa, пa нaјверoјaтнo пaк ќе требa дa се прaви aмниoцентезa. Сoсемa нoрмaлнo е. Бебетo рaсте, дијaфрaгмaтa oди нaгoре и се смaлувa oбемoт нa грaдниoт кoш, oднoснo привременo се нaмaлувa кaпaцитетoт нa белите дрoбoви. Мoже дa е oд недoстaтoк нa хгб, т.е нискo железo вo крвтa, aмa мнoгу пoвеќе oд притисoкoт. Ќе си бaрaш нaјудoбнa пoлoжбa, a железoтo редoвнo ќе гo кoнтрoлирaш.
Src jas utrogestan od 200 primam samo navecer pred legnuvanje i po ednas magnesium, zosto ti dale dupla doza ? Vcera ic ne mi bese dobro, sama bev doma, pritisokot mi se kaci 80/140, imav tahikardija, me fatija toplini, mnogu se isplasiv. Fala bogu otoci nemam ovie denovi i deneska sum podobra. Ajde mora da se izdrzi uste malku
Za koj test prasuvas, jas go pravev toj preku krv 730 evra, so bliznacinja sum. Pisi ako nesto te interesira.
Dali nekoja znae za upatot za ctg dali vazi istiot za sekoe ctg sto go pravime ili treba nov upat od maticen ginekolog za sekoe naredno ctg???
Zavisi dali imaat isprateno termini,jas za prvoto ctg zedov eden upat koj mi vazese samo za toa,a za vtoroto imaa isprateno termini i zedov upat so termin koj mi vaze dodeka se porodam
Mene mi kazaa samo deka vazi eden mesec i koga go odnesov vo bolnica mi napravija pregled i ctg a upatot go zadrzaa so tri listovi koi gi potpisav...e sega neznam...
Mi se stvrdnuva stomakot i kako grcevi imam, a utrogestan jas primav do 13-ta nedela, sega ke go primam do kraj. Tebe ti se stvrdnuva li stomakot? I koga ke stvrdne tocno gledam kako se namesteni bebusi. Inace eve denes cel den lezam, mn malku mi se stvrdna stomakot, stanav da napraam jadenje i op ete go. Ili se kontrakcii ili e od tezina, neznam.
Zenski zdravisimo, eve me I mene tuka sum uste sum trudna, ja terame 37 nedela, ama nekako ovie poslednite nedeli mn bavno mi minuvaat. Mm ne e doma, jas moram da odtanam doma ne se znae koga bebo ke saka nadvor a sakam da se porodam vo mojot grad, se nadevam bebo ke go ceka tato da e tuka pa togas da se rodi, mada rano ni e seuste za ragjanje ama nikogas ne se znae. Kupatiloto mi e gotovo, srekjna sum, udte nekoi raboti da zavrsam I bebuska edvaj cekam da ja vidam, dodusa neka si posedi bar do 39 nedela Pozdravv do site vas!
@eleni27 нешто сум пропуштила изгледа, дали е се во ред кај тебе? Тоа стврднување, нели се бракстон контракции? Јас ги имам од 5ти месец, после 7ми станаа појаки,а сега во 9ти да не зборам, скроз ме парализираат, ама не се опасни нели.... За што станува збор што си на дупла терапија?