mamicki vi se slucilo li vo tekot na bremenosta da vi izmerat nekoj del od bebeskoto telo i toj da otstapuva od zadadenite merki ? mene tokmu toa mi se sluci pri zemanje merki od butnata koska na kerkickata koja e 20 nedeli Neznam koi dopolnitelni ispituvanja se praat za da se vidi od sto e taa otstapka. Da ne znae nekoj da mi kaze kade da odam?
Мене нон стоп ми велеа дека има поглема главичка,на почетокот се плашев но после не,одев често на прегледи и секој преглед беше тоа муабетот и на крај прашав а значи тоа нешто,е демек не значи ама му била поголема и така без паника чим ништо не ти рекле дека е загрижувачки нема место за паника
И мене ми го кажаа исто за главчето на бебушот ме испаничија за џабе на 100 места појдов за да ме уверат дека се е во ред
Може не треба овде да прашам... ама не знам каде... Вака, имам проблем да го наречам со мојата матична. Скоро 12 недели не ме има викнато на контрола. Никогаш не ми се има јавено како што прават сите други и никогаш не ми има речено дојди наредниот месец на контрола. Кај нејзе сум бидена на контрола само два пати а веќе сум 7 месец бремена. Два пати бев кај нејзе, а два пати бев Битола ( да откријам пол во 14 недела и во 20 скрининг правев на 4д ). Дали да и речам што е работата што не ме викаш на контрола или да си одам кај некој друг доктор иако е малку касно за тоа? Не знам стварно што да правам. Сите ми се чудат кога ќе им речам дека не сум бидена на контрола толку долго време.... Значи грчеви ме фаќаат на нозете постојано и постојано и се јавив и и кажав ми вика тоа е нормално, трудници со кои правам муабет и на кои им кажувам дека имам грчеви ми викаат одма од прави крвна слика сигурно витамините ти се намалени под нормала.... Молам за мислење.. стварно не знам веќе кој пат да го фатам со мојата докторка!!!!
Прв пат слушам дека треба докторката да те викне на контрола. По нормално е ти сама да си отидеш, мислам по логично, зошто ти си таа која треба да се грижи за себе и своето дете, гајле и е неа дали ќе отидеш или не.
Trudnici preplasena sum,ne sum spiena cela nok. Bev vo kontakt so deca so sipanici, ne znaejki znaci neposredno i pred da dobijat a i posle toa...I sinoka na internet procitav strasni raboti. Majka mi ne pamti koja sipanica ja imam prelezano,a imam edna i plus imam primano vakcina mislam rubeola bese. Sto da pravam sega? Ima li nekoi ispituvanja sto mozam da gi napravam, da vidam dali imam antitela ili nedaj boze da ne sum ja prefatila? Kazuvajte sto da pravam, tolku sum isplasena, cela vecer placev
Јас пак прв пат слушам нешто вакво. Сите трудници со кои се познавам кои родиле и кои ќе родат одат на контрола затоа што докторот им рекол дојди на контрола тогаш и тогаш. Од кај да знам јас, дали треба крв да проверам, мокрача, шеќер, притисок итн итн или што витамини да пијам!?!? Од кај да знам јас кога се даваат брисеви и кога се прави скрининг ако некој не ми кажи? А ПРВО ДЕТЕ МИ Е!?!?! Последниот пат кога бев значи пред 12 недели сеуште пиев фолна киселина и прегназон комплит. Ми вика зошто ги пиеш уште овие?? Ти треба да пиеш фемибион 2, магнезиум и хаемовит плус.... од кај да знам јас!??! Да не треба да ми се сони мене???
честитки за новите мамички....добро ни дојдовте...ви посакувам најубави незаборавни моменти кои следат! туку, сакав да прашам, малку сум загрижена.....вчера и денес бебушката ја чуствувам ретко, неколку пати во денот, но за разлика од предходните денови беше многу активна......има ли место за грижа? ви се случувало ви вам ова во овој период од бременоста...?? пишете ми, дали треба да го прашам и гин. ? ....убави мисли во овој тмурен ден...
не знам кај одиш на контрола ама мислам дека нормално е секој месец да се оди на контрола.клку што знам повекето на форумов така прават.секој месец крв и урина резултати и на ехо еднаш месецот.смени си го матичниот ако не си задоволна.јас едвај издржувам да дојди наредна контрола незнам како си издржала од 20 та недела па досега да не го видиш бебушот.за грчевите земи калциум-магнезиум шумливи таблети ке ти се смират и јас го имам истиот проблем и ми помагаат.помагаат иза грчеви во матката и болки во јајниците кои знаат да ми се појават од време на време.
Не се нервирај Факт е дека треба ти да си водиш ред и да си прашуваш што е следното...Јас конкретно на фемина дознав кога е скрининг кога треба да се пие нешто или не и и потенцирав на матичната дека се разбирам и не дозволив да ме мафта мада жената е срце и за се си води ред. Ама јас штом завршев со контрола одма си прашував што е следно? Прегназонорт и јас го пијам по 1 на ден и ќе го продолжам додека дојам.Пиев и магнезиум до 36гн потоа прекинав а фолна не пијам многуу одамна.На крај краева ако не ти се свиѓа смени ја или дај и до знаење дека не си задоволна. Секак е дете во прашање.