Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Честито!!! Имај убава бременост и со лесно нека ти е :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.209

оо мила па јас дури сега гледам за убавата вест , ајде честитки да си имаш најубава бременост :* :)

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Честитки Сноу, да имаш лесна бременост и секако лесен пораѓај, многу ми е мило :)

4. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Честиткиии :) имај лесна бременост исполнета со убави моменти :)

5. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    mamicki vi se slucilo li vo tekot na bremenosta da vi izmerat nekoj del od bebeskoto telo i toj da otstapuva od zadadenite merki ? mene tokmu toa mi se sluci pri zemanje merki od butnata koska na kerkickata koja e 20 nedeli :( Neznam koi dopolnitelni ispituvanja se praat za da se vidi od sto e taa otstapka. Da ne znae nekoj da mi kaze kade da odam?

6. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Мене нон стоп ми велеа дека има поглема главичка,на почетокот се плашев но после не,одев често на прегледи и секој преглед беше тоа муабетот и на крај прашав а значи тоа нешто,е демек не значи ама му била поголема и така без паника чим ништо не ти рекле дека е загрижувачки нема место за паника

7. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Честитки Сноу !!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    сноу честитки и од мене :inlove:

9. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    И од мене честитки, со лесно нека е :*

10. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    И мене ми го кажаа исто за главчето на бебушот ме испаничија за џабе на 100 места појдов за да ме уверат дека се е во ред

11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Snow cestitki srcka i od mene imaj lesna bremenost :)

12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    сноу честитки и од мене :* :hug:

13. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Може не треба овде да прашам... ама не знам каде...

Вака, имам проблем да го наречам со мојата матична. Скоро 12 недели не ме има викнато на контрола. Никогаш не ми се има јавено како што прават сите други и никогаш не ми има речено дојди наредниот месец на контрола. Кај нејзе сум бидена на контрола само два пати а веќе сум 7 месец бремена. Два пати бев кај нејзе, а два пати бев Битола ( да откријам пол во 14 недела и во 20 скрининг правев на 4д ). Дали да и речам што е работата што не ме викаш на контрола или да си одам кај некој друг доктор иако е малку касно за тоа? Не знам стварно што да правам. Сите ми се чудат кога ќе им речам дека не сум бидена на контрола толку долго време.... Значи грчеви ме фаќаат на нозете постојано и постојано и се јавив и и кажав ми вика тоа е нормално, трудници со кои правам муабет и на кои им кажувам дека имам грчеви ми викаат одма од прави крвна слика сигурно витамините ти се намалени под нормала.... Молам за мислење.. стварно не знам веќе кој пат да го фатам со мојата докторка!!!!

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Прв пат слушам дека треба докторката да те викне на контрола.
    По нормално е ти сама да си отидеш, мислам по логично, зошто ти си таа која треба да се грижи за себе и своето дете, гајле и е неа дали ќе отидеш или не.

15. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Trudnici preplasena sum,ne sum spiena cela nok. Bev vo kontakt so deca so sipanici, ne znaejki znaci neposredno i pred da dobijat a i posle toa...I sinoka na internet procitav strasni raboti. Majka mi ne pamti koja sipanica ja imam prelezano,a imam edna i plus imam primano vakcina mislam rubeola bese. Sto da pravam sega? Ima li nekoi ispituvanja sto mozam da gi napravam, da vidam dali imam antitela ili nedaj boze da ne sum ja prefatila? Kazuvajte sto da pravam, tolku sum isplasena, cela vecer placev ;(

16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ти си бремена? И сега ти е страв да не фатиш сипаница?

17. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Јас пак прв пат слушам нешто вакво.
    Сите трудници со кои се познавам кои родиле и кои ќе родат одат на контрола затоа што докторот им рекол дојди на контрола тогаш и тогаш. Од кај да знам јас, дали треба крв да проверам, мокрача, шеќер, притисок итн итн или што витамини да пијам!?!? Од кај да знам јас кога се даваат брисеви и кога се прави скрининг ако некој не ми кажи? А ПРВО ДЕТЕ МИ Е!?!?!

Последниот пат кога бев значи пред 12 недели сеуште пиев фолна киселина и прегназон комплит. Ми вика зошто ги пиеш уште овие?? Ти треба да пиеш фемибион 2, магнезиум и хаемовит плус.... од кај да знам јас!??! Да не треба да ми се сони мене???

18. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    честитки за новите мамички....добро ни дојдовте...ви посакувам најубави незаборавни моменти кои следат! :*

туку, сакав да прашам, малку сум загрижена.....вчера и денес бебушката ја чуствувам ретко, неколку пати во денот, но за разлика од предходните денови беше многу активна......има ли место за грижа? ви се случувало ви вам ова во овој период од бременоста...?? пишете ми, дали треба да го прашам и гин. ? :worried: :worried:
    ....убави мисли во овој тмурен ден... :hai:

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    148.744
    не знам кај одиш на контрола ама мислам дека нормално е секој месец да се оди на контрола.клку што знам повекето на форумов така прават.секој месец крв и урина резултати и на ехо еднаш месецот.смени си го матичниот ако не си задоволна.јас едвај издржувам да дојди наредна контрола незнам како си издржала од 20 та недела па досега да не го видиш бебушот.за грчевите земи калциум-магнезиум шумливи таблети ке ти се смират и јас го имам истиот проблем и ми помагаат.помагаат иза грчеви во матката и болки во јајниците кои знаат да ми се појават од време на време.

20. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не се нервирај :) Факт е дека треба ти да си водиш ред и да си прашуваш што е следното...Јас конкретно на фемина дознав кога е скрининг кога треба да се пие нешто или не и и потенцирав на матичната дека се разбирам и не дозволив да ме мафта мада жената е срце и за се си води ред. Ама јас штом завршев со контрола одма си прашував што е следно? Прегназонорт и јас го пијам по 1 на ден и ќе го продолжам додека дојам.Пиев и магнезиум до 36гн потоа прекинав а фолна не пијам многуу одамна.На крај краева ако не ти се свиѓа смени ја или дај и до знаење дека не си задоволна. Секак е дете во прашање.