Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас од денес официјално во 9ти месец. 36 полни недели :)

Дијареа овие 2 дена имам и јас. :tmi:
    Мислам цела бременост не сум ја имала. Дополнително половината, крстот ме убива. Неможам подолго да седам, одам, стојам. :drunk:

Јас сум 15 кг поправена.
    Носам добар дел отоци на нозе.

Повеќе ме загрижува што ми отекува устата. И над усни е цело црвено.
    Притисокот е ист, главоболките се тука.

Ќе помине и ќе се заборави.
    Важно ми е на крај се да биде во ред.

На Saraa, Надежна, Freyja и 8 други им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @zeka bravo mama, uspea!!! Sega veke te cekam vo majcinski muabeti :l:

На vitamina и zeka им се допаѓа ова.
  3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво женски, денес поспано на работа :doh: синоќа спиев на рати, не можев да си најдам позиција погодна за спиење, цела вечер се вртев лево десно :( од сабајлето нешто се чувствувам чудно, само се препотувам, се напив парацатамол ама еве нема ефект... ми се спие ми се плаче, главата ми паѓа едвај чекам да дојде 16 часот да си одам дома и да се легнам |-)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zdravo zenski :hai:
    Go uspav sinko i eve sega ke stanam koskite pocnaa da me bolat veke. Ke pravam leka za rucek, koj e za neka poveli :D
    Drugo nema sto da pisam, uste malku da polezam i ke pocnam garant turski serii da gledam (facepalm) Kako izdrzaa site ovde sto lezea cela bremenost, neznam. Jas :sweat:

На Jagoda123, kavadar4anka и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво и од мене женички ...
    И јас денес мнг уморно се чуствува, имам и малку втоглавици и главата ме боли . Последниве неколку дена почнав да се будам секоја вечер во исто време околу 3:20 од прилика и одвај заспивам ... Ми рекоа дека има и такви периоди во бrеменоста па си одмарам со отворени очи навечер :):) слатки маки :)
    Се мислам што денес за ручек, и никако да смислам. До 4 сум на работа и после факам магла накај дома и лежење цело попладне ..

Имајте убав ден :f:

Последна измена: 29 август 2016
    На Jagoda123, LadyC, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден жени.
    Ќе ми кажете ли во која недела почнавте да го чуствувате бебето?!

7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас во 16 недела прв пат го осетив бебето ама со рацете на стомак а веке после една-две недели почнав да го осекам и без да ги ставам рацете на стомак ... Ако убаво објаснив .Сакам кажам незнам речам работава :D:D:D

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас сум 17 та неколку пати нешто осетив но не знам дали беше тоа тоа. Време си врви денови течат а јас почнувам да станувам загрижена бидејки не го чуствувам.:(

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    не се секирај ке го осетиш, нема кај да оди :)Не осекаме сите во иста недела . јас првиот пат го осетив како бранови низ стомак како рипче да ми се движи во стомак .Мене ми кажаа дека ако постелката е на заден ѕид порано ке се осека бебето ,ако е на преден покасно . Кај мене е на заден ѕид

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    @vitamina и јас исто 16+2 сум моментално, имам почувствувано како да плива нешто :) тоа ми се случува навечер или кога седнувам :l:

На Delfina15, vitamina и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Хелоу мешиња!
    Мене денес ми завршува одморот :(, си ја испеглав униформата и со тешко срце вечер стартувам 3та. Што убаво ми беше овие 2-3 дена откако се вративме од одмор, по дома, си легачев, си уживав, сега пак турбо. :whew:
    Ама си велам ситно е, уште 3 месеци, ете ги кај и да е, брзо ќе поминат. :?:
    Болки во половина имам и јас, посебно кога лежам на грб подолго време, потоа не можам да станам, исто и кога седам на стол. Но, најмногу ме боли под градниот кош, како расте мешко, се повеќе и повеќе.:doh:

@vitamina и јас многу доцна почнав да го осеќам бебето, може беше после 20та, постелката ми е на преден ѕид. И мене ме загрижуваше и нон стоп прашував на прегледи, но сите ми велеа нормално е прворотките покасно да ги осеќаат движењата. Дури и сега движењата се толку нежни и ретки, права скапоценост. :sun:Едвај чекам кога ќе почне да клоца силно и да се превртува низ стомак :l:
    Така да, немој да се секираш, рано ти е уште, сигурно и тебе ти е прво, за постелката ти кажаа ли како е поставена?

На Jagoda123, vitamina, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Jas pocnav so kleksani da se bockam...sama, doma. Da mi kazese nekoj deka jas ke bidam sposobna sama da se bocnam, deka ke drzam igla, ke go napravev nenormalen. Ama ete, se e edno iskustvo plus. Prviot den mi bese loso. Sega veke e ok.
    Razmisluvav pred nekoj den, se mi se cini deka po poteskiot pat odam niz zivotov. Moze nekoj ke misli deka sum ligushka...ama stvarno. Za bebevo se namacivme epten. Bremenosta do 5 mesec mi bese se, osven blazena sostojba. Koga malku zdivnav, eve sto ispadna. Koga samo ke pomislam deka ima sansi da se rodi bebevo pred vreme, srcevo me boli. Za mene ic ne se sekiram, samo ono neka e dobro.
    Kako da ne bese ova dovolno, pa poliklinikata kaj sto vodev bremenost se zatvori. I sega na kraj treba da mislam i kaj koj doktor da odam i dali voopsto nekoj ke saka sega vo sred 8mi mesec da me primi...

На Jagoda123 и LadyC им се допаѓа ова.
  13. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Lele tek sea se uplasiv mn e rano samo sto vlegov vo osmi :(

14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Во тој случај не важи тоа за тебе, далеку си уште од порагај, олабави се :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    има и некој стомачен вирус периодов може и тоа да е ..

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.236
    Јaс пoбудaлев дoмa, aкo ми верувaш. Дури oдвaј чекaв дa oдaм нa oдмoр и дa oтвoрaм пoрoдилнo, a сегa умoт сaмo вo шетaње ми е, иaкo ми препoрaчaa мирување. Уште не пoчнaв турски серии дa гледaм, aмa и тoa мoже дa бидне, oд штo не знaм штo сo себе.

Рaнo ти е. Мoже oд нештo штo си јaделa дa ти е. Истo и мaгнезиумoт приличнo ги рaзрaбoтувa цревaтa, мoже и oд негo ти е. Не знaев кoјa неделa си, зaтoa тaкa пишaв. Јaс целa бременoст сум сo течнa стoлицa, пoследниoв месец имaм прoблеми сo зaпек, декa не се движaм тoлку.

@Kristula, без грижи. Секoј чoвечен гинекoлoг би те примил вo тaa ситуaцијa. Привaтниве клиники секaкo немa дa те oдбијaт. Ајде уште мaлку!

На Kristula и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Душо, за пари сите ќе те примат. И за матичен да земеш некој ќе те прими зашто и така заработува. Немој да се секираш воопшто, уште малку јуначки издржи. Не се секирај, трнливото си го поминала, уште малку од патот останува и ќе се гушкате со бебчо. :*

На Kristula и DigY им се допаѓа ова.
  18. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Src jas do sega nekolku pati taka sum osetila steganje na stomakot ama navecer, no mislam deka ne e toa toa sto go procitav kaj tebe, ajde ke isterame ostana uste malku. Jas sum edna od tie bremeni sto lezat, sedat doma poluduvacka e ama si vikas ajde uste malku ostana :)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Kade se bockas vo race li? Jas veke nemam mesto ni vo race, cela sum do modrici i hematomi, tecnosta mi izleguva, prasuvav za vo noga site razlicno mi kazuvaat kade da se bockam i skroz me zbunija.

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @VedaG10 @kavadar4anka @Lolipop23 ви благодарам малку ме смиривте.
    Сум подзамислена малку па решив да пишам се со цел да слушнам различни искуства.
    Јас го имам осетено но не секој ден и не често па прашањето ми е дали сеуште не се сеќава интензивно?
    Еве вчера денес не сум сетила..
    Постелката не знам на која страна ми е треба да прашам сега во септември.
    Малку ме збуни еден лист што ми даде докторката. Пишува од 16 та до 24 треба да сетам нели а ако не сетам или сетам малку да се јавам. Ама се си мислам оти ми рекоа од 20 до 24 да завележувам, тоа е тоа кога почнува интензивното клоцање или?
    Ако сакате објаснете :).
    Може и преку пп да ми пишете, јас гледав низ гугл ама вакви статии не најдов.
    Би ви била благодарна.

На Lolipop23, kavadar4anka и VedaG10 им се допаѓа ова.