Од 20-24 сигурно ќе го осетиш. Можно е и порано, како затегање на стомакот на одредени места, не цел стомак. Особено кога лежиш на грб може да осетиш. Не се плаши, вообичаено е прворотки подоцна да го осетат, ама многу зависи и од самото бебе, има некои што се поактивни, други се помрзливи.
Бев на контрола и воедно го отворивме трудничко боледување.. Малку се загрижив ,бебуш го измери 2350.. Пред две недели кога бев беше 2100.. Малку напреднува ., а он вика па мало бебе полесно ке го родиш ,до крај би требало да биде 2800 отприлика... Зошто толку слабо ми напредува а он вика се е во ред... Да си кажам дека и јас сум 2.750 родена. И сеуште сум си малецко 1.57 висока Нека се роди само живо,здраво и право!!!!!!! Тоа најбитно ми е.. Го прашав и дали има индикации дека наскоро ке се породам..??? вика може и вечер да добиеш болки Плодова вода супер и така
И јас сум последниве денови со течна столица, ваљда е некој ворус, сигурно нема сите пред време да се породиме
Од почеток на бременост до сега сум со проблеми во бременоста па диарета не ми е ништо ново. Има денови со сташна дијареа со болки во половините и препоните до многу тврда столица (дури понекогаш со крв). Не се сеќирај многу работи се нормални...лошо е кога многу му ја мислиш.Има прекрасни теми овде за бебе жениве постираат слики од облека мислења за козметика за новороденче...ај почитај малку таму релаксирај се и мисли позитивно. Истово важи и за оние што чекаат да го осетат бебенцето, знам како ви е исто бев...Сега па кога многу мрда и клооца и ика и прете-зошто не е мирен немој да се заплетка во папчна врвца од што многу е активен бла бла бла(триста глупости си измислувам за да се нервирам. Или недајбоже па да го немам осетено 2 дена право милки и кока колки купувам демек да го размрдам(пред две вечери цела вечер не спиев од што чекав да го осетам). И многу силна се правам сега демек јас кулирам а до утре истите прашања и стравови ќе ги имам. Ма каков утре уште вечер ќе паничам за нешто
@Twins02 se bockam od strana na stomakov, kaj sto imam salo. Taka mi kazaa, a i taka mi e najpregledno. Mestoto treba da e stisnato, znaci so edna raka rabotam,zatoa i ne mozam da se bockam vo ramo. Moze vo but. Mene mi rekoa 4-5 prsti nad koleno. Bitno e da si pazis, da ne ja mrdas iglata i poleka da vbrizguvas. Potoa na mestoto stisni pamukce potopeno vo alkohol. Jas obavezno polezuvam edno desetina minuti potoa. Treba 14 inekcii da gi primam. Mi naglasija najizmenicno da se bockam. Sekoj den druga strana. E sega sekako ne e isto ako treba 50 i poveke kleksani da se primat. Vo toj slucaj po mene najdobro e da se bocka vo noga. Ako ne si sigurna neka ti pokaze nekoj kade treba da se bocnes. Jas se "educirav" na youtube. Nemase sansi da odam da me bockaat na doktor i da gledam sto mi pravat. Vaka sama. Sega mi e veke ok. Kako obvrska go imam. Se pomiriv deka se mora i toa e toa.
Јас се боцкам во рамо, нема шанса во стомак во бременост. Некако шубе ми е. Ке ги примам до крај најверојатно и рацете можда ми се лом, ама не мењам во стомак. Тоа за стегање на местото прв пат слушам. Мене ни на болница така не ми ги ставаа. Јас ги ставам обично без стегање на местото во текот на ставање туку после со памучето за да не омодри местото
Која недела(трисеместар си) и колку ти беа ддимерите?Втор трисеместар сум и се 776,докторката ми кажа дека се ок за овој период.Ќе ги проверам пак после некое време
Off znam se srcka jas se bockam uste pred da zabremenam i ke se bockam do kraj na bremenost, inaku jas vo stomak se bockav do 15 nedela, posle toa mi rekoa nikako, prejdov na race ama i racete mi stanaa partali, nema mesto kaj sto ne sum bocnata, cela so hematomi sum i podrici, e sega do kraj barem nozeve da gi fatam ama pa site razlicno mi kazuvaat, eden od strana, drug vo sredina krajot ne im se faka, jas tolku imam otrpnato od bockanjevo sto voopsto ne se zamaram, me bocka maz mi doma i tolku, odma trgam pamuceto eventualno ako ne krvaram mnogu, zosto sega i toa mi se slucuva zosto premnogu sum bockana.
Мене д димерите последно ми беа околу 690. Ама јас не се боцкам поради тоа туку превентивно ради генска мутација.
Zenski crp 29 mi e urea 1,6 sto znaci ova?doktorkata mi e na odmor nemozam da ja dobijam ova od krvna slika mi e
@kikin ne znam mila. Taka mi kazaa. I jas ne sum strucna ic. Prv pat ova. Znaes kako e, kako ni kazat, taka pravime. Jas pak mislam deka vo noga potesko ke mi e i vo ramo isto. Samo da bide se vo red, drugo nisto ne mislam. @Twins02 sto da ti kazam? Mene nikoj ne moze da me bocka. Sube im. I ne im se lutam da ti kazam. Razbiram.
Pa ne e iskreno lesno i netrpenieto si go pravi svoeto jas do sega sum 13 kg popravena cela potecena odvaj kleknuvam kolenata me bolat pa tie kontrakcii ,bebusko si mrda i me tepa so nodzinjata po rebra najmnogu ne e tolku strasno samo ne e lesno kako do pred nekoj mesec sekako i bebeto si tezi...mene iskreno najtezok mesec mi bese osmi
Denes gi zedov rezultatite od krvna slika i mokraca, krvta e sve super no vo mokracata mi pisuva deka ima dosta bakterii,pisuva kletki (valda tie epitelni neznam) za krv vo urina i proteini vo urina e oznaceno so 0, znaci nema... E sega kakvise ovie bakterii sum vo misla jas ja prasav maticnata minatata nedela dali ke povtorime brisevi taa rece nema potreba a sakam da gi povtorime... Iii mnogu se iznervirav trebase da mi ispitaat ddimeri.vo bolnica zamislite mi rekoa nemame tuka za toa nemoze da se ispita dali e mozno a upat mi dade doktorka od istata bolnica! Uste malce vleguvam vo 38ma ned i seuste nemam ispitano sega trebase prv pat...
Блазе тебе јас 12 кгсе поправив до сега, а наредна недела влагам во 7ми ( конечно)што значи има преку 20че да качам до крај. Башка без лифт сум до 4 ти спрат ама викаат лесно ќе се породам поради скалите( дсј боже). А зашто е најтежок 8ми? Нешто посебно се случува?
Povekje raste stomakot ,tezi, posilno e zdrvuvanjeto ,tesko e vrtenje sedenje stanuvanje...mene mi se pogodi mnogu toplo vreme...nemozev da disam ...a vo 9ti vekje po malce se spushta bebeto i e polesno dishenjeto
Мешиња кој чаеви се дозволени да се пијат во бременост,знам некои не смее како нане и сл а кој смееме да ги пиеме.Поздравче