денес ми потврдија дека се близнаци.ама се двоумам за тестов, ако не дај боже нешто не е во ред ако пак се оди на амнио, нели е подобро само амнио?
Ух едвај чекам! Ти благодарам на објаснувањето. Инаку женски да ми се посмеете не знаев како да го склопам монтажното креветче денес, па ѕвонев во Bebe Home да ми објаснат, кога ми ја кажаа цаката се осетив како глуперда невидена. Наредно прашање ми беше дали има и други ко мене, ми кажа дека сум постапила паметно што сум се јавила, имало многу што ги носеле таму креветчињата ( и јас бев со намера ако не му најдам цака ама не и кажав ) . Тоа е, после 40 мин обиди за 2 сек го наместив откако се јавив. Е Ќе ставам и сликиче во соодветна тема да го видите.
Pa neznam sto da ti kazam, mene doktorkata mi rece jas kaj bliznaci amnio ne pravam, samo ne daj boze ako ima potreba, ako se si e vo red so ovoj test i si se dokaze deka dvete bebenca si se super, ke nemas potreba da pravis amnio i ke si bides mirna, sepak razmisli ubavo zosto treba da ti zimaat plodova voda od dvete, a ne od edno, a ako ispadne super testot ke si bides mirna.
Eve me I mene, malku focna vi pisuvam ama sega najdov vreme. Denes cel den dosreduvam kupatilo, malku setkav I taka. Inaku mene devetti mesec mi e najtezok, cela bremenost nisko go nosam ama ova veke epten e, ne mozam da sedam, vrtenjeto vo lezecka pozicija mi e mn tesko za stanuvanje muabet da nema. Pa na se odozgora I hemoroidi pocnaa da me macat, pa ova uzas bilo, nekoj sovet, care nekoe..... Utre rano na sabajle odam na ctg da vidime do kade sme I kako sme. Pozdrav zeni, znam site sme silni!!!
@LadyC Koja nedela pochnuva 7 mesec? doktorot moj bash me zbuni za 6 mi rece deka na 24 nedela pochnuva...
Јас два пати го имам правено овој тест, но не и со близначиња. Здравје боже при наредна бременост повторно би го правела. Штета што во Македонија цените не се паднати, од 750 евра пред 1.5 година кога беа и во Македонија и странство, таму се сега паднати на 450. Инаку јас закажав термин за утре на ехо. Мисла ми беше некако да чекам до скрининг за органи, па да ме видат колку. Баш да видам дали ќе ми речат уште тон други испитувања да правам...
Според табелата 7ми почнува од 26+ и јас така сметам, а според твојот доктор ако почнува 24та тогаш трае до 28 +. Има тука феминки и така што сметаат, ама јас не можам да преправам зашто ме буни само менување да правам, така да си се водам од почеток по табела.
Било кој да одбереш е ок. Препорака од мене е Петровска. И Петрова во Ремедика е солидна. А кај и да се одлучиш да одиш, да нагласиш што сакаш на лист да ти е запишано. Мерки, димензии, недели, се.
I jas sum si malecko,gin vika normalno e bebeto da e malecko zasto i ti si malecka nemoze od taa gradba da ispadne golemo bebe,pos toa ke si napreduva
Na ctg jas denes bev,katastrofalno pominav,me stavija i zaminaa izg na jadenje nez izg pauza im bese,pocnav da se gusam nemozev da disam,pocnav da se potam,zamagleno pocnav da gledam,sreka mm sto dojde ( mu imav poracano voda ) inaku doktor za lek nemase,pos po vtor pat koga mi se slosi dojde edna,sto mi bese nemam pojma,ctg utre moram pak da go povtoram,care nema toa si e ke se izdrzi nekakoa,jas nekogas stavam obicna pernica megu noze taka mi e polesno
Lelele zenicki daj pomagajte. Pred nekolku sati samo sto povrativ I bev nekolku pati vo WC so normalna stolica, glavata me boli nenormalno, mi se cini ke mi prsne od bolka.(cela bremenist sum nemala glavobolka) I kako kapak na se imam strasna bolka pod stomakot kaj jajnicite od levata strana. Image sum 38 + 2 gn. Neznam stop DA prama...neznam Dali e normalno ili DA odam na bolnica....
Pa vo 9 mesec si msm normalno e ako mozes do utre da izdrzis ok ako ne zaminuvaj ne cekaj mozno e da se kontrakcii,a za glavata nez sto da ti kazam,sto i da e so lesno neka e
Sega samo stop se istusirav so tools voda , DA GI opustam miuskulite. Ke probam DA zaspijam I ke pocekam do utre DA Vidam Dali ke mi pomine.... Imajte ubava vecer, pa se citame utre
Се нaдевaм декa oтиде нa дежурен, главоболка и пoврaќaње мoже дa знaчaт висoк притисoк, a тoa е ризичнo вo бременoст, oсoбенo пoрaди тoa штo си веќе при крaј.
Најпрвин честитки за близначињата,со лес да ти минува бременоста.Што се однесува до амниоцинтезата Не,(посебно кај инвитро)дури подобро е со тестот,само крв ти земаат и чекаш резултати.Ако си во можност направиго
Ne pojdpv na lekar bidejki jas imam maka samo od mal pritisok ili blisku da mi se dvata kako sto mi e sega... malku legnav no eve me budna od sabajle stansv od stradna glavobolka. Se masirav so tigrova mast i malku mi pomina pa ke vidam vo tekot na denot kako ke mi bide. Pozdravce i ubav den da imate
Mila, Annath e vo pravo, silna glavobolka propratena so povrakanje e simptom na visok pritisok. Ti spomnuvam bidejki i jas ko tebe cel zivot sum so nizok pritisok, 90/60 maksimum, megutoa sega vo bremenosta pocna da mi se kacuva. Eden den, taka i jas ko tebe strasna glavobolka, se ispovrativ (za prv pat vo bremenosta), se isplasiv mnogu pa go prativ mm da kupi aparat za merenje pritisok. Koga da izmeram, se zaprepastiv, 160/100 a jas zamisli celo vreme koga me boli glava se "lekuvam" so koka kola, so kafe, kako pred bremenosta, a taka samo sum ja vlosuvala glavobolkata. Taka da, izvini sto ti se mesam, mozebi veke imas provereno, no ako ne, pri glavobolka proveri si go pritisokot, mnogu e verojatno da ti e pokacen.