Женчиња, како е? Јас работно денес Ама прво кафе да поминам и процедури па ќе почнам со работа. @LadyC и јас по таа табела си се водам, иако некои феминики ме искараа дека сум брзала за во седми
Знам, видов. Ама па кога дојдов тазе трудна и прашав како се смета ми беа во неколку наврати праќани тие табели и по нив сметам. Според тие табели се водам инаку 6ти месец ќе ми испадне дека трае 6 недели. Кој како сака нек се води, јас ти се приклучувам наредна недела во 3то тромесечие. @kavadar4anka да драга, таа табела.
I jas po taa tabela se vodam. Cisto za mesecite. Inace najbitni se nedelite. Eve denes 29 polni nedeli. So moite palavkovci pocnuvame da ja polnime 30ta Lezam i dobro se drzam. Stvrdnuvanjata na stomakot skoro i da gi nema, dali od lezenjeto, dali od utrogestanite, neznam, bitno gi nema. Iiiiii da vi se pofalam si kupivme vcera dva najubavi relaksatori, transporter, po dve kapcinja i po dva para rakavicki. Sliki ke stavam vo soodvetna tema. Aaaa da sinceto moe, prva sreka na mama ne go zaboravam, mu kupivme najsmesni spikozni so opavce Imajte ubav den
Јас повторно да се жалам. Бев на преглед сега. Бебенцето е супер, убаво напредува. Направивме и ЦТГ, срцева реакција 180. Развиена прееклампсија, притисок висок. Докторката се чуди што чекаат во Скопје, може да направме компликации со мене. И така.. Малку се плашам. дај боже да биде се во ред и со двете. Кај мене матичната за разлика од други е во секое време достапна, 24/7. Пред секое одење ми потенцира што не ми е јасно, што треба да ја барам одма, без разлика во која доба се работи. Неодамна си дојде од друг град за да ме виде, и се јавив. Заангажирана е задоволна сум од неа.
Не сум знаела за овие табели. Веројатно дека не сум налетала досега на нив. Јас па си рачунав по некоја логика, секој месец да ми е по 4 недели, и сега сум во збунка, по табелава излегува дека сум во 6ти, а јас мислев дека сум во 5ти. 22ра седмица
Според табелата 21+ е 6ти ( и трае бесконечно бар мене ми се чини така) и да ти кажам по неа си се водам инаку се изгубив.
Поздрав од мене мамички, вчера ми беше роденден, а денес официјално влегувам во 7ми месец- 3то тромесечие, па еве по едно парче торта да ве почастам: Имајте убав ден.
Нека ти е среќен роденденот, ама бар да можеше да пробаме од ваа тортата ама ај ќе си лизнам од раката... Поздрав и нека ти е добра мисла!
@Lepaaa najsrekjen rodenden ,site zelbi realnost. Jas si sedam doma i si citam za porodilni bolki,porodilni prikazni... uste dva dena i polna 37 nedela... Bebus aktiven,si se vrti, si se mesti ... Mene iako mi e strav od poroduvanje iskreno edvaj cekam da dojde denot.. Dosega nemam oseteno bolki ili nelagodnosti.. sve si e super .... Seuste nemam spremeno torbica za vo bolnica, nitu pak kupeno vloski i takvi raboti.. Se si vikam rano eee I demek tepisi ke peram so sveki .....vikam rano e uste malku,.. i zavesi i prekrivaci na garnitura... ama rano eee Ajde ajde uste nekoj den da si odmoram pa ke se podgotvam iako ne mi e verno deka se nablizuva denot
Neka idat u p.m i doktori i sestri,znae li nekoja da mi kaze do kolku treba da idat intervalite na ctg ( ako se vikaat taka )
Женче спреми си ја торбицата. Штом си 37 недела и си веќе во 9-ти време е да го направиш тоа. Породувањето може да настапи во секој момент. Биди си подготвена. За теписиве сакаш да те карам? Ти да переш теписи? Ај јави се во некој сервис нека ти ги земат од дома и нека ти ги вратат за ден-два супер испрани за жива бадијала. Кај ти падна на памет во 9-ти да переш теписи? Седи мирна! Завеси, прекривачи и се што може да се испере во машина ДА! За се друго остави или некој да ти среди или причекај подобри денови. Не си играј играчки!
Јас сум 14 недела, значи и јас влегов во второ тромесечие. Бев на скрининг, утре чекам резултати од приска и брисеви се надевам се е во ред. Го гледавме бебчо, како мрдаше уште од сега, викам ова да не ни наплати и за првото. Нели обично првото ако е мирно, второто е спротивност. Полот не ми го кажаа, докторката ми рече во овој стадиум и клиторисот и пенисот биле иста големина па лесно можело да се погреши. Убав ден.
srckaaa ne jas tuku sveki da gi pere ,zenata e bez rabota i samo ceka i misli sto da sraboti.. jas ionaka ne sum sposobna za perenje na tepisi ... za torba daaa ke ja spremam redno e znaaam
Ееее јас се надевам дека вистина е тоа! Првото ми е ѕверче, темперамент невиден, 300 на саат е. Искрено се надевам дека ова ќе биде мирничко.
@thebabylover и јас чекав уште малце, има време, па 37+5 се породив, ни торбица, ни ништо спремно. Во 02:00 по полноќ меѓу контракции вадев од шкафови и ставав во торба. Смешки бев како си подрипнував низ соба, а морав да бидам тивка да не го разбудам поголемиот син Затоа уште денес спакувај се, јас сакав во понеделник да средам се, ама бебето сакаше во недела наспроти понеделник да се роди Мешиња јас редовно ве читам, мило ми е што убаво растете и напредувате, се радувам со сите породени мамички. Моето бебенце веќе е 6 недели и полека поминува "кризниот" период.