Blagodaram na grizata i sovetot. Isti pritisok sme imle i so isto sme se lekuvale. go merev i sabajle i sega pritiaokot i bas 90 so 60 mi bese i sabajle i sega. Malku mi pomina glavata pa sega ke gledam da odmaram denea pa da vidime. A gala bogu bolkata dolu se namali.
За цена не прашав , ама некоја членка сигурно ќе ти одговори бидејќи голем дел споделија искуство со него и систина. Со првата бременост ме советуваа најдобро 20-22 недела, но и недела плус е сосема прифатливо.
Не се грижи може токму сега му е време за одмор. Јас сум 28+3 и моето бебе е најактивно навечер, денски кога го има кога не... јади нешто благо или напиј се кока кола... јас и на грб кога ке легнам одма се јавува
Мeшиња да ве прашам приската на клиника ја прават и попладне односно дали земаат крв попладне,бидејќи јас имам закажано за четврток попладне па сега малце ми е чудно зошто попладне и дали земаат крв и попладне?Поздрав
Ве молам некоја што се пораѓала веќе на ГАК или Чаир нека ми пише дали епидурал се добива само со врски, не знаете каква паника ме фати сега, може и сама не би одбрала со анестезија, ама сакам да знам дека ако идам државно ќе имам опција да бирам.
Можеби тоа е тоа баш што почнав да го чуствувам чат пат, некое вибрирање, како мускул, некое клокотење . Само што слабо се чуствува па имав дилеми. Јас сум добра да речеме, чекам термин за на ехо .. само тоа ми е преокупацијата што ја чекам со душа. Запек имав и си имам драстичен, лек не најдов па и престанав на тоа да мислам иако душава ќе ми пукне ми се чини од напнатост. Уживаме .. Поздрав мами, жени..
@LadyC zaso se potresuvas pred vreme? Aj da ne te karam sega! Znaci znaes kako odi toa kaj nas. Sansite se mn mali da se desi na srekja, bez vrski. Moja koleska pred 2 meseci na gak denta koga ja odnele vo bolnica, si prasala otvoreno kolku ke ja koshta? Mi vika, prvo se neckale, pa vaka pa taka i na kraj maz i ponudil 50 evra i ona si dobila epidural. Vika barem bile korektni i mu rekle da poceka dali ke najdat anasteziolog Na misla mi e slicno da postam zdravje boze. Sega mi e prioritet bebo da sedi barem do pocetok na 9ti mesec vnatre...na drugo ne mislam. A ti odma da prestanes da panicis! Eeee kolku raboti moze da se desat, a ne moze da znaeme neli? Primer, se spremas psihicki za prirodno, a ispagja carski, ili se premislis i odis na privatno ajde odma da se opustis da galis mese. P.s utre si na predavanje? Ke se vidime?
Pa ne mi kazaa,tie liniite sto se od ctg se do 150 mi kazaa utre se da odnesam cela istorija od bremenosta,eve sega baram pa i tie nez kade se staveni
Карај ме, ама ако треба да се тресам дали ќе добијам апартман бидејќи се едвај два (Чаир е еден) , дали ќе има анестезиолог да го потплатам, дали ќе има сестри наоколу, жими се па си викам ќе фукнам пари за приватно. Психички се уништив жими се. Не вреди очигледно да се потресувам, ама у психа ми е и го сањам тоа. Значи сањам пораѓај, сањам дали е се во ред. Уште сега се тресам замисли, што ќе биде во 9ти? Ќе прснам од страв. И да не ми дадат посета? Омг ќе се превртам психички. Нема шанса . Не сакам. Карај ме, критикувај ме слободно, ама тоа е посилно од мене. Од дете ми вика мајка ми дека мн боли. Толку многу болело што немало да се решам на второ. Нека ми е здрав и жив мали и јас, ама стварно до последно изгледа врска ќе немам кај да одам у пм...
Гoрниoт грaфикoн е зa срцетo нa бебетo, требa дa oди oд 140-160, штo знaчи декa е oк кaј твoетo. А дoлниoт грaфикoн се кoнтрaкциите, е сегa тaму не знaм кaкo идaт вреднoстите зa тoa дaли имa или немa кoнтрaкции. Кaкo и дa е, aкo срцетo нa бебетo иде дo кaј 150 oтчукувaњa, мислaм декa е вo ред. Кoлку пaти дoсегa прaвеше цтг и кaде? Јaс еднaш прaвев, вo четвртoк пaк ќе идaм. Ми рекoa пoлa сaaт претхoднo дa пијaм кoкa кoлa или дa јaдaм блaгo, зa дa се рaзмрдa бебетo.
Samo ova e,ovaa nedela me matkaat utre 3 pat ke mi bide sto ke odam,inaku 2 pati bev prethodno ednas nedelno odev,a ovde kaj nas vo drzavna pravev
@butterfly* oвa е зa срцетo нa бебетo, тaмaн си е. И кaј мене е сличнo. Инaку мoјa грешкa штo рекoв oд 140-160, oд 120-160 требa, тaмaн си е. А штo ти велaт демек не е вo ред?
Мила, опушти се малку... Некако ми се чини предвреме се нервираш, што ќе правиш до крај? Јас лично повеќе се плашам од самото мајчинство, како ќе се снаоѓам со бебето, што ќе му правам ако се разболи, ако не сака да јаде итн итн... Болката ќе трае сат/два, може и пократко или подолго, но тоа се заборава... Па и да нема апартман, нема да седиш во болница еден месец, за неколку дена ќе си дома... Ама те утешив хахаха
Vcera bese ritce dolce bidejki mi se slosilo,denes prvoto ctg ne bese celosno celoto bese isprekinato,pa ajde kupiv blago i sok i pos pola h e praveno ova vtorovo sto go postirav,e sega vtorovo izgledalo dobro pa me prasuvaa kolku sum popravena,dali sum imala pritisok itn.Mu javija na doktorot koj rece utre pak da odam i uspat da ja odnesam istorijata od bremenosta,no bidejki renoviravme nemozam da gi najdam uspeav samo poslednite mikrobioloski i poslednite ispituvanja od krvta i urina da najdam,i od klamidia msm bese i toa go najdov so se pap test,i normalno od exoto tie gi cuvam