Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaгoтче дa те пoпрaвaм сaмo епидурaлoт гo стaвaaт нa пoчетoк пред дa пoчне oтвoрaњетo, јaс пoштo се oтвoрив брзo немaше мoжнoст зa епидурaл пa ми стaвијa спинaлнa, oсвен штo ми ги смири бoлките вo кичмaтa и штo си дoбив oтпoсле бoлки вo грбoт другo aир не видoв, нaпoни oсеќaв, шиење oсеќaв, тaкa дa aкo се решaм зa втoрo би oделa без никaквa aнестезијa.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Напоните секако мораш да ги осеќаш, за да знаеш кога да туркаш. Само болка не се осеќа со епидуралната. Другото се чувствува.

На Jagoda123, Smizzy и joy1 им се допаѓа ова.
  3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Честитки да сте живи и здрави, само насмевки да споделувате! Биди храбра, како што беше до сега :f:! Поздрав :l:

Последна измена: 31 август 2016
    На KoZee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Нaпoните кoгa дoaѓaa ми беa бoлни нa тoa мислев, декa aнестезијaтa не ми беше некoе oлеснувaње.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро. Вчера рано се куферосав, премореност осеќав некаква,а и мали од вчера попладнето активност нула. Спанко мајкин најубав.
    Знам дека ептен паничам и пред време и за глупост, ама па подобро да ме искарате и да се окуражам малку пошо вака па секој сон ми беше од лош полош.
    @Kristula срцка, се пријавив, а за пица Коста Рика не ни бега, јас сум тотално забегана по пица. :D
    Убав ден девојчиња, мн ви благодарам на одговорите, ми значат ептен. :l: :* :hug:

На eleni27, thebabylover и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    @LadyC i ja da se umesam i da te iskaram:)jas kako tebe od 7mi mesec pocnav da panicam za poragajot(deka 1god.pred toa dve drugarki se porodia na GAK i mi raskazaa se do detal i me preplasija:(:() i samo citav,prasuvav tuka.i site mi vikaa da ne se plasam ama jas ne mozev ni da spijam od strav.koga imav bolki i idev na CTG deckoto tamu so raboti vika ima guzva tuka ako ragjas denes-utre ke mora da odis vo Cair.i ja vikam dobro.a trebase so vrski na GAK ama "vrskata nasa" otisla na sluzben pat i ne kreva tel.I da ti kazam-od sam priem dolu ,pa vo predrodilna sala pa na boks jas sum mnogu zadovolna od site.znaci sestri/akuserki/doktorki site bea fini i nikoj ne mi ni podvikna(kako so citav prethodno).
    Za soba si imas pricini sto ne sakas so drugi ok e toa,jas bev so uste edna rodilka so bliznaci i ona stvarno mi pomogna.ke mi kazese kako da go drzam,da go presoblecam....
    Mm ne go vidov i iskreno ne ni osetiv maka za toa.Bitno mi bese da se oporavam i da go gledam bebeto.posle koga go vidov ne mozevme da se izguskame:).Vo sobite imas i Tv taka da stvarno e dobro.
    I veruvaj lesno ke pomines i ti.I ne misli od sega epidural ili ne.Ete imalo rodilki i so ne stasale da ja dobijat od sto se porodile brzo.Samo misli si pozitivno i uzivaj sega.Ke ti treba sila za posle koga ke pristigne mali decko:inlove:

На pink95, Smizzy, Верче4 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Многу ти фала :*
    Јас се притресувам ама буквално мислев нема да ми е страв се до сега. Како проаѓа време се повеќе се тресам. Смотаница.
    Искрено најважно од се ми е да е бебето добро и јас.
    Ти благодарам од срце, секое карање плус и позитивен совет се повеќе ме смируваат. :hug: :* :f:

На Верче4 и flower30 им се допаѓа ова.
  8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Dobro utro jas stanav eve kafe pijam povelete :coffee::coffee::coffee:.Pos zaminuvam na ctg pa da vidime sto ke ispadne imajte ubav den :hug:

На Верче4, Saraa и LadyC им се допаѓа ова.
  9. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo na site, @LadyC te citam mn si se isplasila za poragjaj, Daj opustise, imas creme do poragjaj, jas teram 37 nedela I be sum ispanicena za poragjaj, jas samo sakam koga ke dobijam bolki mm da e doma, zaradi toa so moze da se sluci da ne e vo istiot grad, yoa mn poveke ne plasi. Denes mi se najavija gosti, zensko drustvo, nrmam idea so sto da gi posluzam, dajte nekoja idea. A I bekoja nrza kako me fatila od krevet ne mi se stanuva, a ne da zabrsiam prasina ili pa da otidam do prodavnica besto da ispazaram. Bebo si klocka vnatre, sega kafe pie ;)

На Верче4 и LadyC им се допаѓа ова.
  10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ми фали темава, ми фали мешето. Бебчо на меше ми спие па скоро исто ми е :D да ве поздравам само со лесно на сите и без страв @LadyC те читам немој ич да се плашиш да читаш или хорор искуства да слушаш да ти раскажуваат јас толку бев опуштена без страв не ни мислев што ме очекува а и така лесно си поминав немаш потреба да се паничиш непотребно лесно ќе поминиш :)

На LadyC и Bebulleee им се допаѓа ова.
  11. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Falaaaa mila, ti blagodaram na odgovorot mnooogu :*

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво девојки
    Ве читам и си викам да не нешто со мене не е во ред? Јас нит' читам породилни приказни, нит' прашувам кој - како поминал на пораѓај...абе ништо. Не размислувам на таа тема. Кога некој ќе ме праша како ќе се пораѓам викам - како ќе каже моментот дека треба. Мене ме мачат моменталните состојби, дали е се во ред, да истуркам супер до крај , да е бебуш добар, јас да сум добра, а самиот чин уопште не го ставам на дневен ред. Како е Господ - никој.

туку, си правите муабет за предавањата...Си одите заедно све то аубаво, ама јас досега нма ниту едно не сум била. Што мислите, можат да помогнат? Ова денешново со скрининзите не ми се свиѓа баш ама понатаму можда и јас ќе ви се придружам.....Споделете искуство како сте поминале тие што ќе одите.

ЈАс од сабајле бев на трансфузиологија, општ хаос. Бев за се и за димери и основи на хемостаза и кумбсов, појма немам што прегледував. После по резултати и така, забавно да е :)

На thebabylover, Надежна, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @Saraa @Верче4 ви благодарам и ве гушкам. Миле Паника сум знам. Ама ете среќа па што ве имам тука да ме искарате, утешите, да ми дадете сила.Јас у принцип паничам пред „чинот“ или по „чинот“ а за време у принцип сум мн јака и соземена ( за се буквално во животот).
    Само да сме добри со мали палавко . Исто и сите вие да сте добри и бебчињата ваши! :l: :hug: :inlove:

Последна измена: 31 август 2016
    На Верче4, Smizzy, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    @LadyC читајќи те почнав да мислам и јас на пораѓај... а има време ехеххеееее... важно е да е се во ред и да нема компликации до тогаш... иначе кога ќе помислам на пораѓајот веднаш го замислувам како бебето изглегува и го гушкам и тоа ме теши.... така да нема болка што нема да ја издржам за моето мало човече... :inlove: едвај чекам да го/ја запознаам... Со добра мисла нека е на сите, па да си пишуваме после во Мајчински муабети искуства :hug::l:

На Bebulleee, LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Се е до карактерот и каков човек си. Ете на пример јас сум спротивно од тебе @LadyC , јас сега не паничам не се трескам од земја, ама сето тоа може да ми се случи за време на самиот чин - што е уштеее полошо :sweat: Затоа нека не води позитивната мисла, па сега мајке му, цел свет родил, ќе родиме и ние :)

На Bebulleee, Saraa, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да у право си, секад сум викала „ееее ко само она да родила“ ама види ме сега трт! Ме фаќа паника. :rofl:
    Ќе биде се во ред сигурно, ама понекогаш убавиот збор значи повеќе од било која гушка, макар виртуелно пишан (кажан) :) .
    Ти имаш размислувано каде би се пораѓала? Ич не сум те прашала. :)

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ѕверче си ми. Не мислете бе не се оптеретувајте ко мене, јас сум си прича за себе. Петарда невидена. :rofl:
    Ама затоа сме тука бе сите, да си помогнеме и да си се утешиме. Дај ма да видиме што си купила за бебе ако имаш земено нешто, стави во соодветна тема од вчера те чекам. :rofl:
    И @eleni27 мешето молам , многу сакам да те видам згодночо! :D

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    сеуште немам купено ништо.. чекам да ми кажат прво пол :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Иии ти добра си. Јас ни пол ни бутур знаев купив креветче. :rofl: (сите нешто ситно ја крупно се опнав)
    Пусти мерак душо, тоа ти е. :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Поздрав и од мене
    Ништо ново, цтг мирно, бебуш плива и ужива, јас терам 38ма+.
    Постелка зрела ама протоци одлични така што бебе уште расте и ручка па нема најава за во брзо време. Дури и онаа 41ва недела ми ја предвидуваат, се надевам нема да сум таков баксуз.
    Од порагај џабе се плашите, ништо неможете да смените, кога ќе тргне тоа е тоа мора да се помине. Јас бар вака размислувам, таму кај што не можам да сменам не ни придавам значење, не размислувам.
    Повеќе размислувам ппстелнината на бебе дали да ја наместам пред да тргнам во болница или кога ќе се вратам?

На Bebulleee, Mayyya, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.