Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Да ве прашам само дали плаќате кај матичните за ехо и колку?

2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Да,јас 200 денари

3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас 500 (facepalm)

4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Jas koga bev so sin mi trudna plakav 500, sega so bliznacive plakam 1000.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Имам континуирани болки во долниот дел. Превентивно поради болките а и бидејќи со мало дете сум. Колку и да одбегнувам да ја кревам, некогаш ми е неизводливо без физички напор да се справам со неа кога сме сами.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @danichap сега ти го прочитав прашањето за утрогестан а и одлуката да го ставаш.
    Во втората бременосѕ многу ми беше тешко. Исто така имав болки во долниот дел, воопшто не можев да шетам на долги релации, понекогаш дури ни на кратки.
    Матичната моја ми има дадено утрогестан само на почетокот од бременоста, една недела дали ги ставав, и тоа беше ко превентивно нешто, знам дека и јас се мислев што да правам. Нејзината забелешка беше дека утрогестан својата функција ја врши токму во тие првите месеци, а ти си веќе пети ако не се варам.
    Сакам да кажам немаш штета од нив (барем не слушнав), ама дали ти е и навистина потребно е прашањето.

На danichap и Annath им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    .
    500 тче ама никад не било само ехо, обавезно и уринокултура и крвна у најмала рака најефтино 1200.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Koja ti bese maticna?
    A inaku ova za aparative greota e za trudnicite a toa e

9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мене матичната не ми зема пари за ништо,ни за ехо ни за брисеви ништо,само за сликичка ако сакам тогаш си ја плаќам 50 ден.А јас се осеќам тешко едвај одам,брзо се задишувам и болки во долниот дел на стомакот имам секој ден и кај препоните,а уште 3 месеци незнам како ке издржам едвај чекам да поминат уф..и од малце што апнам се прејадувам....а вода кога пијам се иступанувам....наредната недела влегувам во 7 или по наредната веќе незнам ни во која сум.....само трчам по синко од тоа да ке ме боли....

На kavadar4anka и ^angel^ им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kiselini ne sretanav,ako gi nemas togas bidi blagodarna :D

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Ве читам и навистина не ми е јасно ова со плаќањето иако знам дека во македонија се се плаќа, пак се чудам пак ми е чудно.
    Сум била во многу држави, сум разменувала искуства со многу жени низ други држави и ниту еднаш никој не кажал дека плаќа за се и сешто во бременост.
    Конкретно јас ништо не сум платила до сега. Ниту прегледи, ниту испитувања, ниту лекови за бременост. Тотално се ми е бесплатно од целокупно здраство дури и посета на забар цели 2 години ми е бесплатно тотално.
    Како бе не им е срам за се да земаат пари, дури и за прегледи и испитувања?!
    Каква е нашата држава всушност.

На eleni27, Annath, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    и немам фала богу :D многу ретко и тоа од некое јадење само ... ќе се издржи.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Тоа сакав да чујам дали барем на некоја од нас не и наплаќаат пошто ко шточитав ехо, пап и микробиолошките треба да се бесплатни или максимум 150ден со партиципација. Сите не поткрадуваат значи, мене ехо ми нсплаќа 300ден.

Иначе бев до вчера на боледување поради константна болка во препонот и потешкотии при движење или подолго стоење и одмарав лежев и не ми се смири воопшто. Дури се испаничив да не имам предвремен порагај. На матичната коментарот и беше дека до крај ќе си ја имам болката поради тоа што ми тежел бебуш. Само проблем ми е на работа како ќе издржувам ама тоа е ќе се истрпи.

14. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Lele luge ne izgorea ova maticnive,eve nekolki pati idam na klinika nisto ne plakam,ova maticnive se napolnija so pari,koj vi e maticen ginekolog?sekoe idenje bez iljadarce ne pominuvam,aman veke...

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс утрoгестaн плус прoгестерoнскa инекцијa стaвaв oд 22рa дo 34 неделa, пoмaгa и делувa . Сo нив и сo лежењетo си јa зaдржaв бременoстa.

На Delfina15, Sky-butterfly и danichap им се допаѓа ова.
  16. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    A so kakov problem si?i jas istata terapija ja teram od 17 nedela

17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas teram 37 nedela, do sega mi se cini na nilion pregledi sum bila, kaj maticniot ne mi zemale nitu denar, milion pati sum bila za krv, mokrakja, urinokultura, transfuziologija I nikade ama bas nikade ne mi zrmale nitu denar. Edinstveno so sum platila e koga mi go prakjale brisot vo avicena za klamidija dr nisto.
    Ne minuva vremeto zeni, kazete so da pravam pobrzo da pomine ovoj devetti mi se cini cela vecnost e...

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Секое ехо мене ми го наплаќаат по 200 ден кај матичната, а крвната слика со упат одам кај нас во Здраствен дом и е бесплатно за трудниците

19. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Не само што наплаќаат ехо, мене матичната и 400 денари плус ми наплати за 4 те стапчиња брисеви што ми зема ама ај си викаш нека биде се како треба ке ги дадам.

20. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Значи срамота е ова што го прават! Мене матичниот ми наплаќа 400 ден за ехо, понекогаш 200 ден онака рандом ако отидам за упат или рецепт и 400 ден за земање брисеви. И воопшто не сум задоволна од неговите прегледи и совети... Следен пат ќе му побарам фискална сметка :rofl:
    (Инаку бременоста ја водам кај приватен гинеколог кој е супер... Сите резултати,сите прегледи и слично ги има архивирано...и многу е посветен за разлика од матичниот кој не се замара ама баш ич.)