Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Се пoрoдив јaс веќе. Имaв серклaж.

На Saraa и Dabi34 им се допаѓа ова.
  2. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Mesinja da ve prasam kivnav malce posilno sega i me presece bolka jaka od desnata strana kaj jajnikot,dole vo dolniot del od stomakot,me drzese kratko vreme i me pusti,moze li da bide opasno se plasam sega mnogu :(

3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Јас постојано кивам... и тоа наеднаш повеќе пати... и тоа ептен јако мм постојано ме опоменува, мислам дека бебето внатре колук напред прави :worried::doh:

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Сосем нормално е тоа, јас обично се подвиткував да ублажам болка инаку ко со нож да ме сечел некој...
    :)

На kavadar4anka и Надежна им се допаѓа ова.
  5. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Ако нема некој предиспозиции уживај си.И јас бев шашма,па побарав и второ и трето мислење па ми се разбистри мозокот и се решив.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Мене матичниот досега не ми зел пари ниту за ехо ниту за земање на брис.
    Освен ако сакам да ме види на 4д е тогаш наплаќа 500ден.
    Инаку последниве недели вистина се најтешки. Досега ептен брзо ми помина времето, како вчера да беше кога ги видов двете црти.:inlove:

На ^angel^ и LadyC им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Епа мене секое гледање на 4д ме гледа и ваљда затоа плаќам 500 -че.

8. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Колку што сум информирана нетреба ни денар да зема.Проблемот е тоа што нејќеш да се замараш и пријавуваш во Фонд,ама тоа си го бараат

9. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сигурно, мојава матична има 2 еха за обичното како што го вика не наплаќа, а за 4д 500-че :D

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мислам (ама мислам не сум сигурна) дека смеат нешто као тарифи да ставаат, пошо јас за секој преглед уредно си добивам фискална така да ништо не е нелегално. Крај краева, докторот ми е ѕвер, се бунев и јас за парите од прва, па си реков боље кај него да ги дадам а му верувам тотално, него кај некој др (пошо 90% наплаќаат) и да нема врска од работата.
    Задоволна сум фала богу и не планирам ни понатаму да го менувам. :)

Инаку женски како сте? Ние наредна недела сме на преглед у Систина и да се видиме. А па после тој преглед замислете и тато ќе биде присутен да си го види синко на ултразвук (таман ќе биде цело маже големо) :inlove: .
    Инаку да ве прашам, ве клоцаат ли кај куковите и вашите бебиња? Моево се си мислам дека е подолго зашто јас висока и си праам филм дека затоа ме клоца странично бајаги (не знам дали објаснив убаво, баш е онака странично) . А легнам на страна ме боцка одма да му се мрднам ко да го стискам. Е ај сега .(facepalm)

На Bebulleee, Lolipop23, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.270
    Сегде клоца, и по колкови, и по ребра и по желудник и по бешика... нема место кај не удира... ама после ќе ти фалат тие движења :D

Што се однесува до плаќањето - сметам дека секое користење на апаратура треба да се наплаќа. Сигурно без пари не ги земаат апаратите, а не се баш ефтини. Само ФЗО нема издиференцирано убаво што и како треба да се наплаќа кај матичните. Ама, во бременост би требало да биде се бесплатно, оти сепак е краток период, со чести прегледи и контроли. За останатите прегледи и испитувања не би коментирала.

На Delfina15, eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И мојот дава фискална за ехо, ама ехо може да прави и жена која не е бремена нели?! На фискалната не пишува дека е ехо за трудница.
    Земаат пари од нас (а не треба) дури мислам дека и од фондот си земаат пари заради тоа што нас "не ни наплаќаат"
    Можеби грешам, но мислам дека е така.
    Не е во ред во секој случај.
    Еве и јас сум за ќотек, никаде не се бунам и покрај тоа што не ми е сеедно. Едноставно не сакам да си правам додатни стресови и нервози во ваква состојба. Ако се одјавам од таму на сред бременост, каде да одам? По завршено прво тромесечие трудниците никој не сака да ги прими. Овој податок ми го кажаа кога бев бремена со син ми и менував матичен гинеколог.

На Delfina15, Kristula, ^angel^ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Сите зимаат пари и самите си одредувааат по колку...
    Јас кај претходниот плаќав 400 ден преглед,кај овој сега 200.
    Претходниот ми зимаше 200 денари за брисеви кога ми зимаше, сегашниот 100 денари,..
    Тие сами си одредуваат тарифа ]:)]:)
    Док у болница ништо немам платено.Ниту ехо,ни крв и мокраќа ,ни на трансфузиологија.. Ништо

Девојки 37 недела сум. Точно 37 недели го носам дундето во мене :inlove::inlove:
    И до сега ми беше страв,шта че,како че ........(facepalm)(facepalm)
    Од 9ти месец само чекаш да излезе ,се повеќе си нестрпливв ( барем јас )
    Сега едвај чекам !!!!! Само да излезе да ја гушнам.... да ја слушнам како плаче...:lol::lol:
    Викаат жени пред породување чистат,прават генералки..
    Еве јас почнав избришав еден прозор и седнав ;) Да одморам малку :nod:
    До вечер има време ке исчистам :rofl:

:hug::hug::hug:

На Delfina15, savana, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Срцка не се мачи до вечер со прозорот ете јас можам ќе дојдам да ти го избришам. :rofl:

На pink95 и thebabylover им се допаѓа ова.
  15. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Абе жеља имам за чистење друго е небитно хахахаха и фала за понудена помош (mooning)(mooning)

На pink95 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas teram 37 nedela po nezzz koj pat vi kazuvam hihihih nemoj slucajno da ne ste procitale ;) I kaj mene se pojavu zelbata za cistenjr sreduvanje ama I za spienje :D

На Надежна, thebabylover, butterfly* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Здраво женски како сте?
    Јас денеска сум катастрофа...нз што ми се случува... нервозна сум,депресивна,ми се спија,мрза ме има фатено итн... се надевам денов ќе помини .
    иначе со синко си се галиме ;) ...еден месец се немаме видено ... утре ќе си закажам за во понеделник... уффф кој ќе чека до понеделник. :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    319
    Fala Vi na site bebco e super nema vekje aparati ama kje go ostavat uste 48h vo bolnica da vidat kako kje napreduva... :* backi i guski na site pa kje vi pisime koga kje sme zaedno :*

На Надежна, Miami1, Delfina15 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Jagoda123 problemot e opsto da se najde maticen. Site odma vikaat deka kvotata im e polna i moze samo na privatno. Gluposti! Nemaat pravo da go kazat toa bidejki ne se ograniceni kolku maticni pacienti moze da imaat. Mene me zadesi poliklinikava kaj sto odam da ja zatvorat. Doktorot mi zamina vo ordinacija korunovski. Da ne preteram ama ako nemam svrteno poveke od 80 pati se na se poslednive denovi za da zakzam i nikoj ne mi kreva. Zamisli deka trebalo licno da se odi tamu i toa samo vo ponedelnik davale spisok za da se zakaze. Jas primam kleksani, otecena sum ko srek, od toplovo mi e dopolnitelno tesko i sega da se maftam tamu za da zakzam licno kako da ne postoi telefon? Pa uste da mi zakzat i posle 4-5 nedeli a mene mi rekoa na transfuziologija deka ovoj mesec moram redovno odnosno pocesto na eho za da se pratat lakunite.
    Jas vo globala sum zadovolna od doktorot, ama eve moram da si odam. Ne mi e drago ic, ama se vrakam kaj nadica. Da gi isturkam ovie 9-10 nedeli do kraj.
    Za na privatno ne mozam. Mnogu mi e sakapo. Vaka 300,500 ke se dadat, ama 1000 i poveke na privatno, posebno ovoj mesec, posebno pred bebeto da stigne mi se stvarno mnogu. Toa e. Da mi e dobro bebeto samo! Da ne se iskomplicira nesto pred kraj... Ponatamu zdravje, ako treba ke se menuva pak maticen.

На kavadar4anka, Jagoda123 и thebabylover им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Девојки конечно дишам, 2 вечери не спиев од топло. Како се осеќате вие? П.с. @eleni27 Стокомак го отвориле кај нас :inlove: