Дишам и јас , што убаво ми дојде времево И средив се исчистив уште завеса да си ја закачам.. Немам сила повеќе. До сабајле ке си лежам, Мм донесе лубеница ,пола сама ја изедов ( претпоставете како ми е ) Бањана,средена се одјавувам од седечка положба , одам во лежечка поззззизиии
Не знам дали е психа, случајност или стварно Утрогестан може толку бргу да делува, но јас чуствувам мало подобрување. Во однос на цените, за прегледот, обично ехо и морам да признаам компетентна консултација и разговор, ми ги зеде 1500 на приватно. Демек и контролата по 2 недели ќе биде во таа цена, не даде ни фискална...ќе видам тогаш. Беше преполна со пациенти на кои им е матичен лекар. Со термин чекав повеќе од час. Кој како испаѓаше им земаше по 350, мислам беа или за ехо или за пап.
и јас конечно дишам, дождот супер ми дојде инаку од вчера сум строго со мирување и со утрогестан 2х1 пред тоа пиев добростон и ми смениа... сега сум 24 недела и со скратено грло на матката...бебушка е супер
@Kristula втора бременост ја водам кај Коруноски. Ништо не е како од пред две-три години во однос на закажувањето. Точно, закажуваш термин за две недели однапред, порано и да сакаш не можеш бидејќи е се зафатено. Премногу пациенти имаат. Закажувањата се само во понеделник, па ти прави си рачуници кога треба да се јавиш и за кој ден да закажеш. Јас секој понеделник од прва ги добивам, ама ги барам во 9 часот сабајле. Попладне шанси нема да ги добиеш. Мачно ми е и мене се ова, па дури и тоа што понекогаш чекам пола саат па и саат во чекална со закажан термин. Каде е подобро еве некоја нека каже? Секаде е ако не иста, слична приказна. Седам таму заради тоа што сум задоволна од третманот кој го добивам од докторката и докторот. Уредно ми ја водат бременоста, никогаш не брзаат за време на прегледите и секогаш се спремни да ми одговорат на секое прашање. Не се случило никогаш да треба јас да ги потсетам за некое испитување или преглед. Едноставно си ја знаат работата и 100% им верувам. Пак ќе кажам, не сум мутава и знам дека не треба да ми наплаќаат, но си молчам зошто немам нерви и не сакам да се изложувам на стресови и нервози во оваа состојба. По породување за еден пап годишно па ич нема да му се секирам. Само да ја истерам бременоста како што треба.
Немам матичен. Бев во обична амбуланта која истотака работи со ФЗО, но јас немам осигурување па си платив приватно.
Мешиња сакам да ве прашам дали кај вас се јавува болка ваква како кај мене,ме боли под левата града но градите ми се мали,и значи под неа но малце подоле од кај почнува стомакот малце на внатре незнам дали ме разбирате незнам како да ви обајснам,и ме боли кога вдишувам или сум свиткна некако кога седам но еве неколку дена нон стоп ме боли,кажете ако знаете
Добро што пред породување немале анален секс, јадното бебе, што глетка ќе било цело прекриено со гомца. Дали размислувате пред да треснете нешто? Тоа што им личело на сперма е верникс, бела сиреста материја која го штитела плодот во утробата. Ама кој си ја има мувата на капата...
Au luge dali sum se mrdnala ili i vas vi se slucuva istoto... Nemozam da izdrzam nerva me fakja sakam da se porodam 38ma ned sum i nemozam da izdrzam ne sakam vekje da sum.bremena sakam da go gushkam bebusko nemozam da docekam !!!
Нормално е да се чувствуваш така. И јас во 9-ти едвај чекав да се породам. Стомакот почнува да ти пречи при нормални активности, тоа создава нервоза, па желбата да се породиш станува се поголема.
Јас те разбирам, кај мене е исто...пред некој ден на цтг и ехо се беше во ред, докторот задоволен, бебето одлично па као рече нема брзо да биде. Искачаме од болница, маж ми среќен задоволен што се е во ред со бебето, јас-депресија и незадоволство, незнам како да го опишам и незнам дали толку погрешно размислувам...сега се опраив, реков до термин не го чекам, па дај боже да ме изненади порано. Незнаете дома колку се е спремно и убаво
I I kaj mene isto ,jas denes bev na ctg mirno bebeto sve vo red ,doma sve spremno ,isprano, namesteno,torba namestena ama potsvesno znam deka nema da bide pred termin(15 sept.) Tebe koga ti e termin?
Кај матичниот 14ти, кај докторот за порагање 13ти. А на 12ти сум полна 40та. И ај сеа? Не ми се поклапа нешто ама неважно, ете 13ти го земам, до тогаш треба да се породам
@Jagoda123 skroz si vo pravo. Ama eve konkretno mene mi treba eho pred vtornik za da se vidat lakunite i nema sansi da zakzam. Moram da se snaogam sto da pravam? Mene zaradi rabotnoto vreme moe mi e recisi nevozmozno da odam licno da zakzam, nit pa imam vreme da se nategam koga treba da mi bide sledniot pregled i da tempiram koga da odam. Da cekam 2-3 nedeli mi e isto sega nevozmozno. Sakam celosen uvid, razbiranje i da mi se izleze vo presret. Konkretno koga bev izvadena od pamet od d dimerite i od prepisanata terapija, mojot doktor bese na odmor, ne mozev da go dobijam na telefon, nemase koj da mi objasni za sto vsusnost stanuva zbor... Se javiv kaj nadica i kazav deka ne mi e maticna i zamoliv ako moze da se konsultiram so nea istiot den. Mi kaza da odam pred da otvori, odnosno pred prviot zakzan. Me primi, me pregleda, mi objasni i nisto ne mi naplati. Mi rece bidi smirena i ako treba nesto slobodno baraj me vo bili koe vreme. Nesto sto ne go dobivav ni so pari kaj maticniot... Iako ke kazam deka vo globala sum zadovolna od nego, no ete, organizacijata ne mi se dopaga. Mislam deka ne baram premnogu... Daj boze da ne zgresam so promenava na doktori sega pri kraj.