Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Mnogu mi e tesko vo vtornikot na spienje mi pukna vodenkakot na 28 plus 6, me stavija da lezam so puknat vodenjak, pocnav da krvaram, pocna ednoto bebe da mi izleguva, me porodija itno carski, deneska dojdoa da mi kazat deka ednoto mi pocina, a drugoto se bori na aparati, mnogu mi e tesko, premnogu, lezam vo bolnica i premnogu mi e tesko.

2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Oh mila neznam dali postoi momentalno uteha za ova a situacija mnogu mi e zal probaj bidi silna za bebenceto moras da izdrzis poradi nego se nadevam se ke bide vo red gospod da e so vas :hug: sto kazuvaat doktorite ? Kako doslo.do toa?

3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Znam deka nisto na svetot ne bi te utesilo,no moras da bides hrabra.Gospod neka e so tebe i tvoeto bebence :hug:

4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dusa zlatna, samo ti si znaes kako ti e, nema zbor za uteha vo ovoj moment ama moras da najdes sila zaradi drugoto bebence. Bidete silni I ne gubete volja Gospod beka e so vas...

Jas se razbudiv nemozam da zaspijam, sakam da e tuka mm, sakam da sme zaedno ama ke treba da pocekam da sme si zaedno celo vreme... dusicko mi falis edvaj te cekam...

5. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Мила ни случајно немој да ја изгубиш надешта и силата те молам. Мораш да останеш исправена заради другото бебенце. Мојата роднина помина низ истата ситуација пред неколку недели, еве ја сега се гушка со бебенцето што и преживеа, го остави минатото позади себе и остана силна до крај:hug::hug::hug::hug::hug:

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Mila, nema zborovi za uteha. ;(;(;( Bidi silna, Gospod neka e so tebe i so maloto, ke se izborite, veruvam. Gospod e golem, toj ke ve cuva.
    Mnogu se rastaziv, ti prakam guska najsilna :hug:

7. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Mila jas te razbiram potpolno znam kako e da izgubis dete ama imas i drugo tie se mali ama jaki ce izdrzi i ce si go guskas

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    ;(;(;(:hug:

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.280
    Душо, мораш да бидеш силна за другото бебе... со Господ напред, ќе биде добро, мора да биде. Нема зборови што ќе ти ја олеснат болката, ама не си сама, слободно исплачи се тука.

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И кај Коруноски одат на незакажано. Чекаат прва прилика да се ослободи докторот и влегуваат.
    Често пати завршуваат работа и пред оние кои си имаат закажано, во зависност од тоа кај кој доктор бараат преглед.
    Јас на почеток на бременоста имав крварење, отидов на незакажано и веднаш ме прими.
    Не прават проблем.
    Каде и да одлучуш да одиш 100% задоволна никогаш нема да си. Ако ништо друго ќе се погоди докторот да има лош ден. :)

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да кажам се ќе биде во ред нема да помогнам. ;(;(;(
    Во тие моменти си скршена и е претешко... Но тоа едно срценце што чука, тоа едно кое се бори моментално е она на кое му требаш цврста. Те молам биди јака и пиши ни како сте. Господ да ви е на помош и да ве чува. :l:

Последна измена: 2 септември 2016
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.280
    @LadyIvvy @wings и моево ко вашите... вчера на цтг и преглед, високо е поставено (и јас го осеќам дека ми е горе во желудник, не мораа да ми кажат), абер нема за спуштање, цтг мирно без контракции, и вагинално ме прегледаа, не сум отворена иако ми омекнува грлото на матката. Скоро и да не ме болеше вагиналниот преглед на почетокот, ама кога проба докторката малку посилно, ѕвезди видов.
    Инаку мене ми е 14 термин, ама одвај издржувам, се потешко и потешко ми е, особено оваа трета недела што сум дома. Ми се чини побудалувам. Од една страна, одвај чекам да се породам, од друга страна, страв ме фаќа (а второ ми е).

На Jagoda123, vitamina, wings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    @Twins02 :hug: Господ нека е со вас и да биде се во ред, нека ви даде сила и храброст! :l:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Twins02 знам дека нема збор за утеха :(
    Жално е што човек на ваков начин на своја кожа ќе осети колку е немоќен и беспомошен и колку е животот суров.
    Од срце ти посакувам твоето мало борче да те радува цел живот, овие мигови да ви останат само блед спомен за еден прерано згаснат живот и за едно храбро силно јуначе!!
    Барај да те однесат до него, ќе ја осети мајчината близина, мајчината љубов, биди силна за двајцата, молитвите не остануваат нечуени никогаш!
    :hug:

На pink95, Lolipop23, butterfly* и 6 други им се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Twins02 што да кажам,како да те утешам..... ;( Ти ја пракам цела сила на овој свет за да го издржиш се ова што ти се случува....:| Се надевам дека се ке биде во ред со јуначето мало :hug: Биди храбра:l:

16. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    За крвната слика со упат во секоја лабораторија е бесплатно за трудници со соодветна шифра на упатот и наведено која гестациска недела си , а кај мојата матична ехото не се наплаќа , брисеви ,пап , да

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    289.270
    @Twins02 секоја од нас тука почуствува дел од твојата болка само со читање на она низ што минуваш...
    Нема утеха, нема збор со кој би се ублажила тагата и болката во твоето срце за твојата загуба и борбата со која во моментов се соочуваш.

Се молиме за ангелчето кое прерано не напушти и за јуначето кое иако штотуку родено се соочува со најголемата битка со која еден човек може да се соочи.

Тука сме за да се исплачеш, да се олесниш, да се искажеш....

Макар виртуелно, стотици срциња во моментов го мислат твоето детенце и му праќаат сила и енергија.

:hug:

На sanjaeva, pink95, Jagoda123 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @Twins02 како што кажаа сите, нема зборови кои би те утешиле, ама ова е да знаеш дека сите сочуствуваме со тебе. Знај дека се е Господова работа, биди силна зашто ќе му требаш на јуначето, ние ќе се молиме се да биде se во ред, a времето ќе заврши работа. Силно верувам дека за брзо ќе се гушкаш со твоето Се.....

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Би сакала да пробам да ви го разубавам денот колку можам идни мамички... :*

На ssweety и VedaG10 им се допаѓа ова.
  20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Twins02 srcka ne bi mozel nikoj ama bas nikoj da te utesi. Se molam za junaceto, da dade bog cel zivot da bides gorda na nejze! Bidi silna izdrzivradi bebenceto, mu trebas :hug::hug:

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.