Mnogu mi e tesko vo vtornikot na spienje mi pukna vodenkakot na 28 plus 6, me stavija da lezam so puknat vodenjak, pocnav da krvaram, pocna ednoto bebe da mi izleguva, me porodija itno carski, deneska dojdoa da mi kazat deka ednoto mi pocina, a drugoto se bori na aparati, mnogu mi e tesko, premnogu, lezam vo bolnica i premnogu mi e tesko.
Oh mila neznam dali postoi momentalno uteha za ova a situacija mnogu mi e zal probaj bidi silna za bebenceto moras da izdrzis poradi nego se nadevam se ke bide vo red gospod da e so vas sto kazuvaat doktorite ? Kako doslo.do toa?
Znam deka nisto na svetot ne bi te utesilo,no moras da bides hrabra.Gospod neka e so tebe i tvoeto bebence
Dusa zlatna, samo ti si znaes kako ti e, nema zbor za uteha vo ovoj moment ama moras da najdes sila zaradi drugoto bebence. Bidete silni I ne gubete volja Gospod beka e so vas... Jas se razbudiv nemozam da zaspijam, sakam da e tuka mm, sakam da sme zaedno ama ke treba da pocekam da sme si zaedno celo vreme... dusicko mi falis edvaj te cekam...
Мила ни случајно немој да ја изгубиш надешта и силата те молам. Мораш да останеш исправена заради другото бебенце. Мојата роднина помина низ истата ситуација пред неколку недели, еве ја сега се гушка со бебенцето што и преживеа, го остави минатото позади себе и остана силна до крај
Mila, nema zborovi za uteha. Bidi silna, Gospod neka e so tebe i so maloto, ke se izborite, veruvam. Gospod e golem, toj ke ve cuva. Mnogu se rastaziv, ti prakam guska najsilna
Mila jas te razbiram potpolno znam kako e da izgubis dete ama imas i drugo tie se mali ama jaki ce izdrzi i ce si go guskas
Душо, мораш да бидеш силна за другото бебе... со Господ напред, ќе биде добро, мора да биде. Нема зборови што ќе ти ја олеснат болката, ама не си сама, слободно исплачи се тука.
И кај Коруноски одат на незакажано. Чекаат прва прилика да се ослободи докторот и влегуваат. Често пати завршуваат работа и пред оние кои си имаат закажано, во зависност од тоа кај кој доктор бараат преглед. Јас на почеток на бременоста имав крварење, отидов на незакажано и веднаш ме прими. Не прават проблем. Каде и да одлучуш да одиш 100% задоволна никогаш нема да си. Ако ништо друго ќе се погоди докторот да има лош ден.
Да кажам се ќе биде во ред нема да помогнам. Во тие моменти си скршена и е претешко... Но тоа едно срценце што чука, тоа едно кое се бори моментално е она на кое му требаш цврста. Те молам биди јака и пиши ни како сте. Господ да ви е на помош и да ве чува.
@LadyIvvy @wings и моево ко вашите... вчера на цтг и преглед, високо е поставено (и јас го осеќам дека ми е горе во желудник, не мораа да ми кажат), абер нема за спуштање, цтг мирно без контракции, и вагинално ме прегледаа, не сум отворена иако ми омекнува грлото на матката. Скоро и да не ме болеше вагиналниот преглед на почетокот, ама кога проба докторката малку посилно, ѕвезди видов. Инаку мене ми е 14 термин, ама одвај издржувам, се потешко и потешко ми е, особено оваа трета недела што сум дома. Ми се чини побудалувам. Од една страна, одвај чекам да се породам, од друга страна, страв ме фаќа (а второ ми е).
@Twins02 знам дека нема збор за утеха Жално е што човек на ваков начин на своја кожа ќе осети колку е немоќен и беспомошен и колку е животот суров. Од срце ти посакувам твоето мало борче да те радува цел живот, овие мигови да ви останат само блед спомен за еден прерано згаснат живот и за едно храбро силно јуначе!! Барај да те однесат до него, ќе ја осети мајчината близина, мајчината љубов, биди силна за двајцата, молитвите не остануваат нечуени никогаш!
@Twins02 што да кажам,како да те утешам..... Ти ја пракам цела сила на овој свет за да го издржиш се ова што ти се случува.... Се надевам дека се ке биде во ред со јуначето мало Биди храбра
За крвната слика со упат во секоја лабораторија е бесплатно за трудници со соодветна шифра на упатот и наведено која гестациска недела си , а кај мојата матична ехото не се наплаќа , брисеви ,пап , да
@Twins02 секоја од нас тука почуствува дел од твојата болка само со читање на она низ што минуваш... Нема утеха, нема збор со кој би се ублажила тагата и болката во твоето срце за твојата загуба и борбата со која во моментов се соочуваш. Се молиме за ангелчето кое прерано не напушти и за јуначето кое иако штотуку родено се соочува со најголемата битка со која еден човек може да се соочи. Тука сме за да се исплачеш, да се олесниш, да се искажеш.... Макар виртуелно, стотици срциња во моментов го мислат твоето детенце и му праќаат сила и енергија.
@Twins02 како што кажаа сите, нема зборови кои би те утешиле, ама ова е да знаеш дека сите сочуствуваме со тебе. Знај дека се е Господова работа, биди силна зашто ќе му требаш на јуначето, ние ќе се молиме се да биде se во ред, a времето ќе заврши работа. Силно верувам дека за брзо ќе се гушкаш со твоето Се.....
@Twins02 srcka ne bi mozel nikoj ama bas nikoj da te utesi. Se molam za junaceto, da dade bog cel zivot da bides gorda na nejze! Bidi silna izdrzivradi bebenceto, mu trebas