Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    @Twins02 znam deka nema zborovi za uteha, soberi sila za ova malo dusice na koja sega si mu najpotrebna... gospod e golem i ke ja slusne tvojata molitva a i na site nas da bidete dobro

2. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Дали некоја од вас има ставено клиндамицин вагеналети. Ми ги дадоа, ама нема упатство внатре а на нет не најдов ништо за нив и неинформирана некако ми е страв да ги ставам

3. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    @Twins02 срцко биди силна и издржи за другото бебе кое се бори да живее.
    Тоа ке биде јуначе и ке изджи , малите имаат повеќе сила.
    Пиши ни како сте..

Уште малку ке одам со мајка ми да докупиме за бебе ... јас да си изберам :inlove::inlove:
    Не ве прашав за влошките со мрежичка дали треба да си ги стерилизираме дома или таму во болница ке ни ги стерилизираат.. Мислам да ги испеглам со марамче или ??
    И како луда цела гарнитура истуркав од еден на друг крај за да пребришам :nod: Свеки вика не сум била тачна.. Ама нели ништо нема да му е на бебето,па јас сум 37 недела и веќе сме силни ??!!!!:smirk:

На butterfly* и Delfina15 им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.922
    Допаѓања:
    77.493
    Ne treba da gi steriliziras, tie se vekje sterilizirani :)

На joy1 и thebabylover им се допаѓа ова.
  5. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Vajda nemu e nisto,i jas turkam,butkam,sturam,malovo dodeka rabotam me zali ne mrtka,e pos jas odmaram pa toa raboti i taka sekoj den

На Delfina15 и thebabylover им се допаѓа ова.
  6. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Моево во моментов ика,стомачето ми пулсира ..јас до сега се штедев и на работа и дома гледав да не дизам тешко, без чучни - стани,,дигни,помери..
    Опуштено ми беше, ама па сега од внатре ме тера да сум активна :rofl:

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    289.270
    Штеди се мајче и користи помош доколку имаш некој покрај тебе.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Lele zeni zbesnav (facepalm) puknav od dosada. Sveki ne me pusta da stanam (zenata lezela 9 meseci so mm koga bila trudna) sin mi mi go zema, go cuva ... Ne mozam da se pozalam, ama dosadno eeeee
    Gledam fox life, dobri serii ima, ama sin mi pozabaven e, sakam so nego;(
    @danichap ne e do psiha, utrogestanov stvarno deluva. Jas eve cela nedela go zemam 2x200 i stomakot ne mi se stvrdnuva.
    Vcera so mm ostanav doma, pa poveke go cuvav sin mi i od naporot mn me bolese kicmata i dolniot del od stomakot. Magnezium+ utrogestan i legnav, a be 100 pati se ispotiv, ama pomina. Ne bea opasni bolki, zatoa smireno ostanav doma.
    Bidete pozdraveni :hug:

На joy1, Jagoda123, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    De sega da prasam nes,ako znae nekoja da kaze.
    Sekogas koga lezam i na stavanje mn me boli karlicata i dole megu noze,ama ne otvorot megu noze nego koskite,od taa bolka ko potkovana stanuvam malku ke se razodam pos mi pominuva,otprvin mislev deka e od toa sto lezam na strana,no pa samo vo ovoj mesec mi se slucuva toa

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Морам да ви се пофалам, иако завршив факс пред 5 години, еве ме спремам документи ќе упишувам медицина за сестра у Работнички. Сите можат да го завршат, можам и јас и башка ми е тикет за надвор (па надвор ќе се дообразувам плус ) :) .
    Веќе дома кога сум бар ќе учам и нема да денгубам.
    Инаку бебо мој е добар, кога направив една листа што фали и што е купено, нас уште ситници ни фалат ама здравје ќе почекам да си дојде hubby :)
    Не знам зашто мешево ми стагнира не ми расте, а бебо си е активен ( некогаш повеќе некогаш помалку) . Можеби од 7ми натаму повеќе ќе порасне а? Леле значи само некои фикс идеи ми проаѓаат кроз глава. (facepalm)

На ^angel^, vitamina, ssweety и 7 други им се допаѓа ова.
  11. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne se plasi,kaj site e razlicno jas tek vo 5 mesec pocnav po malku da se poznavam deka sum bremena,posle veke pocna da si raste

На Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.280
    Срамната коска се шири, се спрема за отворање, затоа те боли. И мене последниве неколку дена навечер при лежење ме боли, дури и премногу, ама поминува, не е страшно.

13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    289.270
    Мене опавчето многу ме има болено, како парализирана останував и не мрдав. Се шириш, нормално е.

14. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Издржливи болки имам кога одам во вц,во долниот дел од стомакот.Пијам само магнезиум наутро и навечер пред спиење.Незнам дал да кревам паника или е нормално се шири мускулатурата?

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    .
    Ако се подносливи не се плаши. Која недела си? Јас па ни тоа не пијам, ама немам болки никакви (фала богу ама ако имам одма ќе се напијам мг) .
    Имам разбрано само да не се напрегаш при онаа големана у вц. :D
    И нормално, може е убаво и една консултација со матичен за ти да не се секираш . :)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    289.270
    При мала или голема нужда:tmi:?
    При првата бременост редовно ми се случуваа појаки болки кога одев по голема нужда, странично. Тогаш знаев дека бебето е на другата страна од стомакот и бев поопуштена.
    Сега повторно ми се случува со оваа бременост, на исто место, па си поврзав дека е со дебелото црево.
    За долниов дел немам искуство...подобро прашај си гинекологот при наредна консултација и преглед.
    А за болење боли, и мене ме боли доле, посебно навечер. Се шири матка, притиска.

17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Петок... кај нас овој викенд почнува Манифетација Тиквешки Гроздобер, бујрум на црно тиквешко :) Синоќа околку 3 часот после полноќ имав силни грчеви на двете нозе во исто време и на исто место доле на мускулите, си реков толку е со мене, се исплашив, останав без здив, врескав, плачев, цела се препотив... мм веднаш рипна се исплаши и тој кутриот не знаеше што да ми прави, само ми вика не врескај цела зграда ќе ја разбудиш... цела вечер не можев око да склопам, ставав на саатот да мочам изгледа од упла... нозете сеуште ме болат и ме стегаат на местото кај што ми беа грчевите... Сабајле и се јавив на матичната ми рече да пијам магнезиум два пати насабајле и навечер и да внесувам повеќе млечни производи за калциум да има во организмот. Се надевам дека нема да се повтори вакво нешто :sweat: уште две недели сум на контрола...

На Freyja, Jagoda123, Mayyya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Ја полнам 22недела,поточно 21+5..Краткотрајно е само дур се испружам на кревет

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се секирај нормално е. Мене па почнаа да ме болат куковите од време на време на спиење. Кога ќе се здрвам не можам да се свртам после 5 мин. :)
    Не се секирај, ќе растеме тек допрва и ќе си се жалиме од болки тука , само да е за убаво, оние слатки болки. :inlove:

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Уште саат време и два дена одмор,има да лежам по цел ден.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.