Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ЈАс ќе праам крофни....И после ќе јадам и ќе лежам :)

На Delfina15, VIKTORIJA 1 и Kejtovska им се допаѓа ова.
  2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Сега ме тераш и јас да правам :D:D:D.
    Има да купам со прст не мрдам.
    Ме шекна времево час топло,час ладно.
    Додека сум трудна сакам ладно и точка.:sweat::sweat::sweat:

На LadyC и Kejtovska им се допаѓа ова.
  3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas lani ne bev zas sekoja god toa pa toa,ovaa god ubavo da si pominite voopsto ne planiram da odam so stomakov,jas ako pazam dr ne pazi taka da moze fino lepo da si go posetam kejot :D

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе за купување, ќе купам.. Ама ете денес ме стегна филм и морам да направам. Така ми е некако ќеф. (ќе видам дали ќеифот уште ќе ме држи кога ќе појдам дома од работа :) )

5. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    епа стварно последните години. една по една, се за никаде и позаникаде станува, ни атмосфера ни расположение... да те срам да си поканиш пријатели да дојдат, нема да му текне да се вратат... ама па Сања Барбика заштитно лице ни е во градот свако вече добро вече во сите локали е главна :)

На butterfly* и LadyC им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас така купив намирници за 3 вида колачи и еве ме само бомбици направив. Посен ролат уште праам и сникерс колачи ( да нагласам недела дена) :rofl:

На NanaMia, Jagoda123 и kikin им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ќе бидееее.....:rofl::rofl::rofl:

На Mari-Ja и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.405
    Допаѓања:
    17.656
    Иста бев, сакав да се породам што побрзо а ми беше и страв, сакав само побрзо да заврши и да си ги гушнам малечките. Се породив во 38 недела, тежината на двете им беше по 3,200. Се сликав во чекална на ГАК, стомакот ми бил огромен а јас не бев свесна, не го доживував како толку голем. После два дена на патолошка завршив на царски, и во Систина немаше да ми закажат толку бргу царски :) А болката си е таа без разлика дали си на приватно или државно. И многу боли со царски, на тој што му е прв пат, добро нека се подготви физички и психички. Имав среќа па завршив за два три дена, а планирав само контрола. И уште 4 дена после операцијата, јас си бев дома со малечките.

@Twins02 нема такви зборови што можат да те утешат сега. Се надевам дека другото малечко е добро и дека тоа ќе ти биде најголем мотив во животот. Извести не како сте.

На LadyIvvy и Annath им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zeni zdravo :) imam edna misla smotana... Vcera vlegov vo 8 ma nedela, i bas vcera imav takvi nervozi niz celiot den sto mislam deka ke ubiev nekogo... nemozev da se smiram cel den tolku bev ljuta i nervozna... Denes veke se pomina, neli nov den nova srekja, pa sum samo zagrizena poradi malite bolki vo dolniot del id stomakot (koi sto gi imav do pred edna nedela, sega eve gi pak) da ne se slucuva nesto sto ne treba. Do zavcera meshe imav nadueno, sega kako porano sto si bev ramen stomak... Prasav edna drugarka veke ima rodeno, mi vika poduenosta ti e od hranata ne od bebeto, a stom ne sum krvarela nema prostor za panika. Sto mislite vie? Vcera nemav nitu apetit voopsto, tek sega rucav normalno... I jas preteruvam so nerviranje za gluposti, strav mi e samo na kraj jas belja da ne napravam...

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Twins02 што да додадам? Во претходните коментари се е кажано.
    Ти посакувам многу трпение и сила. Мора да бидеш јака, има едно мало душиче на кое твојата позитивна енергија во моментив му е најпотребна.
    Очекувам следен пост од тебе со позитивна содржина. Ќе чекам да не известиш дека е се во најдобар ред со бебенцето.
    Биди силна, мораш, мајка си!

11. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Twins02 ;(;(
    Биди силна за другото душиче, сите ќе се молиме за неа
    :hug::hug::hug:

12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    @Twins02 Господ нека Ве чува двете :l:

13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.890
    @Abeja одлична родилна тежина за близнаци, мене во 38ма ми е 3200 едно бебче. Стави ја сликата во соодветната тема, баш да ти го видиме стомакот ;)

14. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Nikoj ne stavase klindamicin? Lele kako ke gi stavam vecer jas....epten mi e sube

15. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки јад денес го имав првиот преглед тука во Франција и ми олесна, се е супер со бебе, од Македонија последно го немав видено.
    Тука е многу поразлично од кај нас. Мене терминот од 22. Ноември ми се помести на 06. Декември.
    Не го земаат в предвид последниот циклус, туку гледаат кога е зачнато бебето и според тоа пресметуваат кога е предвидено да се породиш. Еве мене ми рекоа крајно до 06. Декември. Се чудам стварно, но се додека бебе е ок не ми значи ништо крајниот термин. :)

На Bebulleee, Jagoda123, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Примав :) се породив веке,
    Инаку утрогестан од 200 два пати , потоа ми намали на еднаш, А инекција на 7 дена една инекција.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Мила, како што се сеќавам ти имаше дилеми околу снимање на рендген... Што направи, ако може да споделиш искуство со нас? Поздрав

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @Twins02 Nemam zborovi so koi bi te utesila a se i ti kazaa pogore,samo bidi hrabra za drugoto sonce za da mu bides poddrska i da mu dades sila,kje se opravite nabrzo i kje se guskate dvete,silni ste vie dve <3

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Не ти е појќе шубе од бактериите?Шом ти ги дале сигурно е воред,слези до аптека прашај или прочитај упатство да бидеш поспокојна

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Малку офф другарки, ама на Фемина животот може да ти се продолжи скроз. Сеуште урлам на новава тема "Лафица" .
    На твитер се неам вака смеено откако се зачленив пред 8 години. :rofl: :rofl: :rofl:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.