Уринокултура и микробиокошки тестови се чисти нема бактерија. Се пожалив на матичниот за зголемен секрет па ми препиша клиндамицин. Во кутивчето нема упатство празно беше а ниемам сретнато некој да напише дека користел клиндамицин вагеналети( т.е немам никакви инфо за овие вагеналети) на нет има нешто по српскиве форуми но ништо за користење во бременост затоа малку сум досадна овде. Во секој случај матичниот сигурно повеќе знае од мене.Фала
Пиши на search лафица ќе ти ја извади. Темата е "лаФица или дама" ама ја затвориле. Мада нема врска зашто па можеш да читаш. Инаку девојки ме искараа што сум седела со скрстени нозе наводно сум го стискала мали. Мислите има врска или се се бабини деветини?
Прилично често се врши ваков вид на корекција. Од старт и мене ме водат три дена назад и со тоа ми го корегираат крајниот термин. Сепаксамо просек е дека секоја жена има овулација на 14-15 ден од менструација, кај многу настапила порано или пак покасно....па кога мислат дека ги надносиле уствари си било се таман. Важно не е ништо невообичаено. Како помина со визата и рентгенот?
Одамна не сум пишала ми се чини,се вратив на работа и стигам да ве прочитам само... Бебуш а легнам тогаш се активира највеќе и толку е убаво чувството што не ми смета што ме остава без сон. Денеска купував некои основни работи за мене влошки за гради на бејбикер, органско кокосово масло,за бебуш туфери бејбикњр, четче и чешелче, силиконска лажичка и влажнимарамици од истата марка, силиконака цуцла на мум, и детергент персил сензитив мада е рано,беше на попуст во дм А уште колку има лелее.. Купка се мислам да земам од еуцерин... Што миалите? Или има и подобра?
Lelee kako nenajadena sum! Kolku i da jadam pak mi se jade i toa sve mi se jade i samo voda pijam abe slon dali ke mi pomine ova posle poragaj koj znae daj boze da se namali apetitot ne sakam da jadam tolku
Поминав со минимално зрачење, нешто слично како снимање на заб , со заштитен појас, современа апаратура притоа и консултација со тројца француски доктори (вклучувајќи го и сегашниот матичен тука) и 2ца во Македонија. Сите ми кажаа дека кога се формирани органите нема гајле, да не е првите три месеци, но истотака и во поодмината бременост да не се снимаат органи во стомак (желудник, панкреас, црева и сл.). За визата имам разговор наскоро, веќе ја добив уште да се афирмира и да одам јазик да учам. Триста процедури, но кога сум веќе тука зошто да не. фала ти тебе најмногу многу ми беше од помош тоа што ми го пиша баш кога ми требаше најмногу поддршка!
Jas znam deka zgolemen sekret e normalna pojava osven ako ne e zolt ili zelen i ako nema pecenje. Ako e bel proziren si e normalno
Јас често седам вака, навика. Еднаш една жена ми рече така ќе му се замотала папочната околу врат. Значи не се прифаќа Има ли друго ама логично и медицинско објаснување, ме интересира и мене?
Не, не Мислам дека немаше врска со бебето. Нешто со циркулација на крвта во нозете, отоци и сл. Некој ми имаше спомнато во првата бременост, ама ете колку сум запамтила.
Кoгa требaше дa седaм нoнстoп седев сo скрстени, зaштo се нaвaлувaв нa еднaтa стрaнa дa не прaвaм директен притисoк нa цервиксoт. Вo кoлa , нa лекaр се сo скрстени седев. Дoктoрoв ме имaше виденo и ништo не ни спoмнa. Седете си кaкo ви oдгoвaрa oд тие бaбини деветини деф...пa уште кoгa ќе се пoрoдите штo се не ќе чуете
Sakam da prasam veke nekolku pati primetiv deka koga povrakam ima i malku krv dali mozebi znaete dali e nesto seriozno ?
@samonka го надразнуваш желудникот, можеби затоа повраќаш. Оди во понеделник на доктор, така е најдобро.
Нешто слично беше и кај мене само шо Панцеф ми препорача да земам.Во меѓувреме пробавме и некој промени да напрајме како шо е исфрлање од употреба на секојдневни влошки,намалување на шеќери во исхрана и сл.Засега без антибиотик поминав.
Tocno eve kas na primer sum ostanata so dvete na peti den posle menzis,nikako nemozat da mi go pogodat terminot,ali jas spored moi racunki sekoas mi ispaga tuka negde.