Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    A go piese panvefot i vo koja nedela,jas sum 20 eve sega mi gi dadoa da gi pijam,spored visoko crp i pokaceni dosta leukociti

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravejte gospozi, toa za sedenje so skrsteni noze mene mi kazaa deka na toj nacin se previtkuvala ili taka nesto nrkoja vena pa se namaluvala cirkulacijata I dotokot na krv do bebeto. Jas ne sedam so skrsteni noze, moze e vistina moze ne ama neli samo najdobroto za bebinjata. :)
    Sepa sekoj spored sopstvenite veruvanja I stavovi!

На Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  3. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Еве ме и мене и јас немам пишано одамна.39+1 сум уште 6 дена до термин,а 7 дена до мојот роденден,се надевам дека синко ќе се роди за 7 дена.
    Во средата бев на цтг и нема ништо се е во ред 2 прсти отворена и синко околу 3200 грама.Докторот ми рече ако се е во ред се гледаме за една недела,па чекам да дојди среда.:hug::sun::l:

На thebabylover, Ctete, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Aj добро утро, јас да ве поздравам додека го шмркам моето утринско кафе, па после ме чека генералка низ куќи . :)
    Инаку ме изедоа киселини вчера вечер до скоро 5 не сум спиена од 2, какви кризи ме фаќаат и несоници плус, па со мачката си играв ко блесава. :D
    Како сте вие? Убав викенд џенцки, искористете го макс! :D

На thebabylover, Bebulleee, eleni27 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хелоу и ид мене
    Крофните беа направени, утрово доручкано со млекце. Сега го шмркнувам кафенцето на тераса, и оооо колку работа имам низ дома, ама ова трудново стомаче многу ме изморува :sweat: Ќе почнам, ама до кај ќе стигнам не знам. :)

На thebabylover, LadyC и eleni27 им се допаѓа ова.
  6. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    37 неделa бевме нa кoнтрoлa 2600 грaмa тежи убaвo рaсте и нaпредувa a јaс немoжaм дa гo дoчекaм денoт Д имaјте убaв ден

На Delfina15, thebabylover, 24.07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Dali moze da se zemat canesten 3 vo 37+4? Pretstavuva li problem za bebeto vo ovoj period? Bidejki nikogas ne sum stavila vaginaleti,mozebi zvuci glupavo,ama moram da prasam, dali se stavat tamu kaj sto mocame,ili podolu tamu kaj sto izleguva bebeto,znaci tamu kaj sto proveruvat kolku sme otvoreni?

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Вагиналните се ставаат онаму каде што го правевте бебето :)

На ruruk, Delfina15, Abeja и 5 други им се допаѓа ова.
  9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Bebence so kosickaa :P mislite deka.navistina imaat vrska kiselinite so kosata na bebeto ili se babini devettini :D

На butterfly* и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мислам не, мајка ми пукнала од киселини со мене јас без коса се иам родено и сум немала до 2 години. Немала шнола на што да ми стави. (facepalm)
    Исто и мои две другарки прснаа од киселини и бебушите им се без коса. Мене ми е од доцно јадење тостови. Хит ми се деновиве и само си плескам по неколку на ден. Може од кашкавалот или неш. Врска неам. :/

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мене последно пред некој ден од тост ме фатија киселини. Офф, убави дур' јадам, ама после беше мачно....Од се во тостот е, не само од кашкавалот. :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Bas ke ti kazam :D,samo da dodadam komsivkata nemala kiselini a deteto i e rodeno so mn kosa

Последна измена: 3 септември 2016
    На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    I jas nemav voopsto kiselini pa sega ke vidime :D

На Delfina15, LadyC и butterfly* им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.282
    Бaбини деветини. Бебетo притискa нa желудникoт, тoј е смaлен, пa киселинaтa кoјa се лaчи рaбoти вo пoмaл прoстoр и зaтoa буквaлнo гo гoри и сaмиoт желудник, хрaнoпрoвoдoт, пa дури и грлoтo. Мoже дa е oд oдреденa хрaнa (мене oд тестo и скрoб ми се јaвувaaт киселини и вo нoрмaлнa сoстoјбa), aмa вo бременoст глaвнo е oд притисoкoт врз oргaните.
    Инaче и сo првoтo имaв мнoгу киселини, се рoди сo некoлку влaкнa нa глaвчетo. Истo и сегa имaм мнoгу, a дoктoркaтa (изгледa верувa вo бaбини деветини) ме прaшувaше дaли ги имaм oти гледaлa нa ехoтo декa бебетo имa кoсичкa, aмa јaс верувaм декa ќе биде истo кaкo првoтo, сo пo некoе влaкненце :D

Нoќескa ме убијa киселини инaче, oкo не склoпив.

@mami mami стaвaј слoбoднo, вaгинaлнo, ништo немa дa му биде нa бебетo. Сaмo рaчнo стaвaј ги, не сo aпликaтoрoт. И јaс стaвaв минaтaтa неделa, нa брисевите кaндидa излезе... пaк.

На LadyC, mami mami и joy1 им се допаѓа ова.
  15. mami mami

mami mami Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Sega go prasav doktorot,mi rece da stavam tri noki po edna,pa pauza 5 dena,pa pak 3 edna po edna...

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Завршив за денеска. Е многу се преморувам. Значи завршив ама ништо не завршив. Само усисав, прашина избришав и машината за тањири ја наредив. Ама се изморувам брзо. Мислам дека алиштата за пеглање ќе почекаат до вечер, а детално чистење на кујна утре. вецињата на мм му ги оставам, не ме пушта да мирисам сретства овој период па си ги чисти тој. :clap: .Многу ме пази беее, а јас некогаш безобразна, зборам се и сешто :x

На Smizzy, thebabylover, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мене па ноќта ми е резервирана за работа во последно време.
    Вчера си го успав син ми, го пратив мм на работа и јас чистев патос, прашина, вц и пружив алишта.
    Денеска раат. :)
    За појадок направив пица и не мислам веќе ништо да правам.
    Од понеделник на шопинг, треба да купам облека за бебушка, за излегување од болница.
    Потоа ме чека перење и пеглање. Да ми биде се спремно, штом влезам во 9-ти да си бидам раат.
    Во понеделник треба да си закажам термин за на гинеколог. Некаде 35 + некој ден за последен брис (за стрептокока) и да се договориме каде ќе се пораѓам. Тоа ќе биде последна контрола кај матичниот.
    Лета времето, ми летна бременоста.
    Штом влезам во 9-ти ќе одам да си се дотерам. Коса, нокти, депилации, чуда и ќе си го чекам денот. :)
    Се си мислам дека нема да го дочекам крајниот термин.

На kavadar4anka, letters, 24.07 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Mami pomosss malku sum vo panika!!! Malata mi e 14m a denes pravev test i pozitiven e!! E sega ne mi e problem bremenosta tuku toa sto bev porodena so carski rez. Na lekar uste nemam pojdeno bideki e rano, mi kasni samo cetiri dena. Mnogu se plasam deka kratko posle carski ostanav bremena neplanirano! Dali ima nekoja mamicka so slicno iskustvo da spodeli kako pominala bremenosta pa i poragjajot? Ve molam za sovet, mnogu se plasam.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Киселини немав цела бременост ама затоа сега неможам да спијам од нив..Абе ми гори желудникот ,дежурам по цел ноќ.
    Вие добри сте?? Се кексате ли во девети?? Сори за изразов ,јас голема желба имам :lol::whew: И немам што да кажам само да ве позз

На kavadar4anka, LadyC и Delfina15 им се допаѓа ова.
  20. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    18месеци треба да има разлика, така знам јас. Е сеа има случаеви како тебе што супер поминале, мада додека родиш ќе имаш веќе 18 поминато

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.