Никој немаше спомнато такво нешто кај мене, но тоа сепак не ја исклучува потребата од истите во друг случај...
Најважно да имаш доверба во докторите и целиот пристап, советување, ординација...да оставаат професионален и компетентен впечаток. Без страв, се е за добро.
Kazete mi od kolku meseci unazad se premestuva prosekot na plata za visinata na trudnickoto, primer do sega zemav pomala plata a sega do dekemvri ke zimam poveke pa otprilika da si znam
Se boli mila kaj mene so denovi e taka,karlica,preponi,jajnici,polovina,ko sto odam znaat nozete da mi omalaksaat,e sega kako rekol gospot taka neka bide,so lesno neka ni e na site
Сите се жалите по нешто не ви е како што треба. Јас сум што се вика на прагот на 9-ти и се чувствувам како да не сум бремена. Дури чудно ми е. Многу чудно. Со син ми кога бев бремена фраксипарини примав, па модри и отечени рацете ми беа. Од 7-ми месец проблеми со кичма, притиснат нерв поради кој не можев да се движам. Едвај на нога стапнував. Киселини ме гореа, не можев да се завртам ниту од една на друга страна за време на спиење, дури без помош ни од кревет не можев да станам. Сега освен проблем со киселини (и тоа не се случува многу често) ништо не ми е. Често се пипкам за стомак да се осигурам дека е тука. Во постојано движење сум, син ми од 15 кг. секој ден во раце го кревам, морам јас кога нема кој друг. Непречено и без некои поголеми потешкотии сите домашни обврски си ги завршувам. Често како да заборавам дека сум бремена. Да не мрда беба и стварно ќе заборавам. Дај Боже до крај да ми е вака. Со син ми имав многу потешкотии од почеток до крај. Женскиве се фини и нежнички изгледа, а машките прави ѕверчиња.
Леле тешко мене вака, до 42ра ќе го носам Мене у 9ти престана се да ме боли, ни кичма ни карлица ни нозе, без отоци без тешкотии, енергија на ниво. Дури почнав пак на работа да одам зошто добро се осеќам. У 39та недела Чудна работа е бременоста жими се, нека ни е со лесно па која кога - тогаш
Нетрпелива си знам, ама терминот нели уште не е дојден. Убаво му е на дечкото кај мама. За кратко ќе излезе кај и да е Иначе си го видов папокот и се згрозив. Се зголемил и како валкан е? Како го чистите вие?
Nemora da otvori ako nesaka Jas odev do posleden den Na denot koga se porodiv otvoriv boleduvanje porodilno
Не го отворив, кога ќе се породам тогаш, јас одмор си користев ама веќе не ми се седи дома и го прекинав одморот се вратив уште некој ден (недела) на работа
Јас од Леа сега си купив хеланки за 500 и црни панталони ми ги намали од 1800 на 1500, за 2000 се опремив. А фустани јас ди купив од Сити Мол ама обични што се пресечени кај градите. Планирам да си ги носам и по пораѓај. Мада тие се летни. Во Леа не видов конкретно фустани ама имаше нешто по закачалките, но да не ти ветувам. Има два за труднички доле кај Кам у Буњаковец и еден горе на спрат знам. Да провериш, сигурно имаат.
Jas vo 38ma sum. Do pred nedela ne osekav deka sum bremena isto. Sega denovite kako minuvaat edvaj stojam, se dvizam od polovinata, krstot. Imam pisano veke. I pred bremenost go imav problemot so polovinata. Do pred nedela pesacev koga bese poladno, 2-3 casa vo tekot na denot. Sega edvaj izleguvam na pregled, na 10 min i toa. Vo sreda zakazav vo plodnost na pregled. Se popraviv 15 kg , od koi golem del otoci. Nozete mi se topki celite, oteceni. Ama toa nikoj ne gleda. Vazno e mnogu, i do nareden pregled minus 2 kg.