Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    108.775

сноу-мислиш за болка во јајниците , како да секој момент да ке треба да ти дојде? да ова е нормално на почетокот :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^во предниот дел доле лево(баш каде што е плодот), да баш како да треба да ми дојде (затоа и сум подзамислена вчера и денес), страв ми е ради болките.

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    СНОУ и јас имам болки како тебе , мене лекарот ми рече дека се е во ред, во понеделник сум на контрола , тогаш ке сум 11 недела и дај Боже да е се во ред,имав поголема нервоза деновиве, и страв ми е. А за тие болки што ги имаш ти јас мислам дека е најнормално,ама сепак кога ќе имаш можност разговарај со гинекологот. :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    108.775

нормално е , немој да се грижиш :) и јас таму на левата страна имав како болки,грчеви и мислев секој момент ке ми дојде ;)

На Cliona и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.371
    Допаѓања:
    259.808
    Јас мислев дека се нормални, но испадна дека имам хематом.
    Мој совет појди си на лекар и прашај си. Може кај тебе се нормални, не велам дека и кај тебе се работи за истото, но сепак консултација со лекарот, колку да си на сигурно.

Туку, од некни почнав да пијам прегназон и денес забележав дека имам кафеава речиси црна столица.
    Се сомневам дека е од нив бидејќи во составот имаат и железо, а јас ваква столица имав кога пиев ампули за покачување на серумското железо.
    Има некој со вакво искуство?

6. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Јас прегназон пијам веќе 3 месец и ништо слично ми се нема појавено,консултирај се со лекар а и добро е да испташ и железо во серум.

Snow-Queen јави се кај матичниот гинеколог или каде што одиш ќе ти кажат дали треба повторно ехо.
    Јас се пожалив на болка при контрола во 7 недела и веднаш ми кажа да пијам магнезиум и ми рече за почеток Магнесол, после 3 месец се префрлив на Магнезиум на Натурал Хелт.За 3 дена болки речиси скроз исчезнаа.

Сигурно се е ок ама јави се и прашај, речиси сите трудници имаат болки во рана бременост.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Женички јас бев на разговор кај докторката што ќе ме пораѓа во државна, ме виде на ехо, па на цтг и испадна дека имам контракции, и она ми вика абе зашто не ми кажуваш дека имаш болки? Викам па немам не ме боли ништо, и вика одма на бокс седнувај да те видам и ми кажа дека чепчето ми е паднато и ми рече ако ме фатат болки да се напијам дијазепам 2че.. сега сум цела исповозбудена незнам што значи тоа чепчето дека ми е паднато, знае некој?

8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Тоа значи дека почнало да се отвара грлото на матката и дека процесот на пораѓање се ближи.
    Само затоа што чепот е паднат може но не мора да значи дека ќе се породиш денес или утре..
    Јас се породив околу 3 недели одкако ми падна чепот, така да.... слушај си ја докторката и не се стресувај.

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Твојата докторка е луда и несовесна. Мојата докторка од моментот кога ми утврде бременост ме седна и ми даде датуми еднаш месечно на преглед да одам до 6ти месец а после ми даде упат за болничко следење каде исто така имав закажано прегледи секој месец плус ехо и цтг прегледи. Крвна слика, мокрача и притисок ми контролираа секој месец.
    Добрата вест е дека ти очигледно имаш лесна и нормална бременост така што ништо не си пропуштила освен што треба да си пиеш железо и евентуално магнезиум ама брисеви на мене ми земаа само во 32 недела така да не се секирај.
    Нормално е. Тоа е симптом на рана бременост, не се секирај ;)

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ceclia fala na odgovorot, a toa sto imam jaki kontrakcii a ne gi osekam isto ne znaci nisto koga bi pocnalo poraganjeto?

11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Болките кои се чуствуваат при пораѓај се како резултат на замор на матката од постојани и силни контракции. Значи матката е како и секој друг мускул кој кога се контрактира (без наша контрола) во почетокот не боли и не го чуствуваш но со текот на времето контракциите стануваат почести и посилни со цел комплетно отварање на матката и болката станува се посилна. Тоа што имаш контракции кои не болат е добра работа ;)

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    пораѓајот можеби е и почнат само ти не ги осекаш контракциите или пак имаш висок праг на издржливост на болките али верувај кога ке се зачестат ке знаеш дека дошло време на болница со лесно

13. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    E duri sega sfakam deka kaj da e tuka e :) me faka mala panika, ne mi se veruva deka konecno ke si go vidam bebuvceto :inlove:

На SimonaTino, anicka1anicka, HeidiDiWalt и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Спреми се да го сфатиш вистинското значење на солзи радосници :D

На SimonaTino, pepita82 и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Утре ми е последен ден од термин.Јас отворена 1 прст и тоа ме расчепкаа..Болки на појасот имам а контракции не покажува.Малата е спуштена стомакот тврд напнатост и мучнина не можам да се свиткам.Само мокрам и ме боли дури.Пола чепче паднало..А јас од отварање абер немам :worried:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Ова со дијазепамот го имам слушнато од уште една девојка. Па добро дали се нормални??? Извинете, ама сите знаеме зошто е дијазепамот! Ајде да рече напиј се кетонал ако те фатат болки ќе разберам повеќе отколку дијазепам!!!!??????

Девојката што ја знам и што и кажаа така се напие дијазепам ако ја фатат болки гадно се зезна, многу брзо се отвори а бебето беше заспано т.е. под дејство на дијазепам и не буткаше за да излезе па го виде господ додека да се породи со дијазепамот! (инаку сестрите почнале да ја караат за дијазепамот ама коа чуле дека докторката и рекла се повлекле за да не го рушат зборот). Ама логиката е таа!

17. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Ајде Форко спремај се и ти за гушкање на бебушката :inlove: :inlove: ке ти поминат сите мачнини за миг само кога ке си ја видиш кукличката :*

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Мислиш ќе биде?
    јас мислам нема да ме тераат уште една недела да ја носам :?:

19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    никој ништо нема да те тера :) сама бебушка ке напне кога ке биде подготвена да излезе ти само ке и помогнеш , ајде само со лесно тебе и на сите што сте во исчекување :*

20. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Фала пепуш :*