Ako si kupuvas postelnina,msm stranici za krevetceto ima i so niv jorgance samo toa ti e potenko,za sega za ova vreme ma da denes ladnicko e
Pozdrav znam deka odis plodnost kaj tase.I jas planiram tamu ds se porodam sakav da pradam dali znajs davat pari na dr na sestri koga se poragas ili ne ili nesto drugo neznam kogo da prasam da znam da se spremam
А зошто да даваш, кога веќе плаќаш за породувањето? Колку што знам, Плодност е приватна клиника. И на државно не би требало да се даваат пари за некој што си ја врши работата, ама така си ги научивме, да мора да се плаќа. Ако сакате да ги почестите, земи бонбониера и пијалок да се почестат тие што ќе бидат на смена, друго нема потреба.
Pa I.jas to si velam privatno e ne bi trebalo da davas aj pijacki blago nesto ok ama pari neznam tolku pari se plaka plus da davas vaka gavol I pol.neznam zato rekov da se rasprasam
Искрено досега не знам некој да дал пари таму. Мислам доволно се почастени со сумата што ја оставаш на каса. Така и рече Таше на другарка кога ја породи пред 2 години. Не треба ништо екстра доволно сум почастен и рече. Речиси 99% сум сигурна дека ништо не се дава и ништо и нема да дадам, за пари мислам. Единствено ако планирам да го викнам докторот на повик ако не е на работа и ме фатат болки - тогаш регуларно на каса си доплаќаш 3000 (ако не сте претходно договорени и закажани за пораѓај). Јас планирам здравје боже кога ќе се породам на заминување од болница да почастам благо ќе нарачам некое интересно мафини или торта со бебешки мотиви и толку.
Jas kaj obednikovski odam na kontroli I so nego ke poragam ama nema spomnato ako eventualno ne e na rabota da go viknam a I ne znaev deka se plaka plus pa cim e..taka zosto pak da mu davas pari aj nekoe viski ke mu zemime ok I blago nesto a drugo I jas ne planiram no mm vika sramota mozwbi ke cekat da.mu dam
Јас пет фустани купив од таму и ги изнаносив. И тоа два секојдневни, два за на работа и еден за свадба. Модерни се, баш како што барав, интересни и погодни за носење и по пораѓање. Значи има, не е точно дека нема. Плус продавачките беа многу љубезни и попуст ми даваа секогаш. Имаше и убави фармерки и пантолони, купив по еден пар, но се преценив, мислев ќе се здебелам многу а јас ослабнав, па не ми се најдоа многу, ќе морам да ги теснам.
27+4 sum nekako kako poretko da go custvuva bebuso deka mrda ... toa e deka pojke spija ili kako ? ako go zadevnam mrda nekogas samo ama poretko mrda .. ? so mislite spija pojke vreme ili ima nekoj problem .. ?
Dali moze da e cepot denes nesto epten ligavo mi protece ,skroz prozirno kako mrsulce inace si imam iscedok bel ova bese poinakvo
Бевме кај Ана. Машала две недели сме понапредни, во 26та сме веќе 1 кг . Инаку не дава да се слика, па рачето на главче го ставашеМ .Нека е здрав и жив синко, ама кога и кажав дека јас сум поправена 12 кг. ( не изгледам поправена пошо нели висока) се фати за глава и ми рече да се контролирам колку јадам бидејќи можам проблеми со притисокот да си направам. Што ќе правам до 9ти побогу. Инаку @LadyIvvy се ближиш кон целта мислам. Нека е само со лесно А @24.07 до кај е?
Zenski fala vi za soveti za se,inace imav spontan sabajle go izgubiv bebeto vo 21 nedela,me fatija bolki mn jaki sabajle otidov na klinika skros otvorena bebeto si nese dojdeno veke vo vagina,sum mozela doma da go rodam,od sto kako se desilo nikoj nisto ne kazuva.pozz devojki ve napustam
Жал ми е што прочитав вакво нешто. Зеди си време за тагување и опоравување...да закрепнеш и ментално и физички.
Zenski dali periodov imate nekoj bolki od vremevo ili mene mi se slucuva samo kako nekoi bolki dole vo vaginata taka osekjam non stop, neznam sto da pravam me fakja strav, dali e od vremeto sto e promenlivo ili nesto drugo neznam, ve molam za sovet
Значи леле колку се потресувам ваква работа кога ќе прочитам неописливо е. Од што? Како е можно во 21ва недела ако е се во ред да се деси тоа? Како? Како може да не кажуваат од што? Леле колку се вадам од кожа вака... Многу ми е жал, многу... Не можам да се носам со вакви постови жими се...
Можеби си нашла за себе, јас не најдов ништо. Си трефнала можда тазе роба. Ја бев август, скоро. Нема врска. Ствар укус башка
Mila jas 2 sabajlini se budam so bolki vo jajnici nez dali e od vremeto,samo da nesum naladena toa mi e strav
Ne se grizi kaj mene se slucuvase i 2 dena da go nema,no potoa mi naplatuvase za tie 2 dena,a i zavisi od deteto