Фала за советите околу сисина девојки. Ќе спремам паричките . Во однос на соновите. Со двете цури релативно рано, 10-11 недела дознав дека се девојчиња и експресно решивме за имињата. Мажето ги даде двата предлози, и за првата ќерка и за оваа. Со тоа што првиот пат јас го прашав кои женски имиња ги има во неговата фамилија и кога дојде до баба му....двајцата знаевме дека тоа е тоа. Долго, класично, прифатливо и за македонско поднебје и за во германија. За вторава мома даде еден единствен предлог кој истотака веднаш беше прифатен. Истотака долго и класично име. Во однос на соновите, на почетокот на првата бременост ја сонував еднаш. Бевме во дворот од старата куќа каде живеев како дете. Иако таму веќе не живее никој, и на жалост сите се веќе починати, беше се расцветано, зелено и полно со живот. До мене имаше мало девојченце, штотуку проодено, како го гали мешето во кое веќе растеше втор бебуш. Знаев дека тоа е она, дека мојата мала еден ден ќе биде голема дада.
Леле исто и јас, само тоа си викам, дали ќе бидам јас во ред, дали ќе биде бебето, страв ми е уште, божем се смирувам и исто си викам дека не сум ни прва ни последна, ама некогаш е толку јако што е посилно од мене... Искрено мислам ( не ме сфаќајте погрешно ве молам) ама влијаат и муабетите која некоја ќе пише лоша случка. Мене пример многу ми влијае тоа. И затоа и си најдов други окупации за да не бидам тука мн активна.
Влијае се, секој муабет и од форумов ама и во живо што го правиш со луѓето околу тебе. Затоа јас почнав да си бојам боенки за возрасни, да не мислам.
Јас немам смислувано имиња, незнам што да смислувам кога уште незнам кој пол се. Туку жени, вчера приметив, почна да ми се цеди млеко не е ли рано? не се цеди многу, само по една капка
Јас па воопшто не се плашам сега за сега од порагај. Незнам едноставно како сите така и јас . Па сега секој со својата срека како што викаат Форумот а и околината не ми влијаат мнг околу тоа , но кога ке прочитам за некоја неубава работа ,спонтан или на твинс тоа што и се случува од памет се вадам и мислам дека ради тоа сонувам после глупости...
Неколку пати имам пишано на темава за соновите. Кога бев бремена со син ми сонував дека носам и сум родила машко. Испадна дека машко носам. Во оваа бременост сонував девојче и девојче носам. Кај мене соновите се покажаа како точна мајчинска интуиција, иако во вторава бременост ги занемарував, па некако бев убедена дека и ова е машко.
за пораѓај барем до сега не се плашам кога ќе помислам, само си велам се да биде во ред до тогаш и да дојде до тој чин... и веднаш помислувам дека прв пат ќе го видам моето бебенце и не ми е страв... здравје ќе видиме понатаму
Добро утро и од мене,јас сеа се освестувам, ноќеска у пет ме разбудија грчеви во стомак па ко менструални болки малце се спрпав тие два саатидека е рано мн јас сум 33гн ама ми се смирија среќа и сум заспала. Сабајлево грлово неможам да голтам дијареа се чудам од каде ме фати. У понеделник закажав средба со бебуш едвај чекам да си го видам. За име бевме договорени со мм на одмор двајцата со смислени имиња и да преговараме, јас со цел список од десетина имиња а мм со три именца и замислете првото што ми го кажа ми влезе во увце и тоа го избравме хахахах. Иначе на гак брисевите од колку најрано може да се остават?
За соништата... јас околу празник го сонував сонот, уште пред да останам трудна. Значи се обидувавме, ама онака, без форсирање. А сонив дека сум родила машко дете, и името што сме го ставиле. Кога останав трудна после месец дена и повеќе од сонот, бев убедена дека носам женско, оти вторава бременост ми е различна од првата. Во првата бев поопуштена, смирена, без проблеми и симптоми, вторава ми почна со мачнини, гадење и повраќање, со нафрлање на кожата, со појава на лишаи и што ли уште не... ама кон крај на второ тромесечие ми беше исто како во првата, со тоа што сега не повраќав во трето тромесечие, за разлика од првата бременост. А нервози и стресови имам еден куп, што не беше случај со првото. Како и да е, името ми се допаѓа, и мене и на мм, тоа ќе си го ставиме, така веќе решивме. Ако беше девојче, не знам какво име ќе ставевме, има женска верзија, ама многу е долга.
Како сте мешиња? Убава тема сте начнале, за соновите и мајчината интуиција... Јас одсекогаш си замислував и посакував првото дете да ми е девојче, но набргу штом дознав дека сум бремена сонив сон во кој раѓам машко бебе и веќе знаев дека тоа е тоа, дека носам момче. Иако сите околу мене ми велеа дека носам женско, дури и мм, јас си знаев дека е машко уште многу пред да ми потврдат на лекар. Продолжив да си го сонувам како машко и секогаш кога си го замислував ми идеше дека е машко и тоа го потврдија на вториот скрининг. За именца имав повеќе смислено, но бидејќи терминот ми е околу еден убав верски празник, ќе си го крстиме така, здравје.
Zenski zdravejte, jas si cekam za dokumentacija vo policija, inaku @butterfly* za krvnata grupa, mene pred nekoj den od kartonceto mi go prezapisaa vo novata kniska, deka neli menuvav prezime I adresa. @LadyC da znaes za zelezoto mene mi bese mn padnato go opraviv bez tableti bez nisto, jadev mn mesavina od med, taan, orevi I seme od kopriva, kako I dr hrana bogata so zelezo, koga ima alternativa zosto da se trujam so lekarstva pa kolku I da se na prirodna baza. Moj sovet ti e da si probas so ovaa mesavina, vo tekot na denot po 5-6 lazicki I sigurna sum deka ke se opravi. Nie sme dobri, bebe ne saka nadvor pa I pogore se kacilo, ali sta je tu je. Vo momentot kloca rastura. Za ime si znaeme uste od koga ostanav bremena, za pol isto z aevme deka ke e masko, sega cekame da se rodi za da sme sigurni Pozdravi trudnici!!!
Mesinja denes bev na pregled bebeto bese mirno no doktorot mi kaza deka mi e omeknato malce grloto na matkata i mi rece dojdi vtornik ... Dali toa znaci deka se otvaram ili pa e samo mal znak...
Нема правила, мене од 37ма ми е омекнато и уложиво за еден прст. Тоа не било исто што и отворена рече док и уште тогаш ми кажа ќе тераш до крај. Епа еве го крај скоро 39+4 се изначекав
Denes bev na ctg. Bebenceto tahikardicno. Do 200 odi srcevata reakcija. Predhodno veke pominati cas i polovina ispieni site tableti za pritisok, diazepami i b6.. napravivme edno ctg. Mi rekoa da se vratam za 40tina min.. da kasnam nesto blago i voda i da povtorime. Povtorno isto. Vecer ke odam na uste edno ctg.
Здраво мешиња , јас 13 + недела и имам некоја тапа болка во пределот на препоните , дали е за подзамислување или се шири матката , некое ваше искуство ?