Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.305
    Фала за советите околу сисина девојки. Ќе спремам паричките :lol:.

Во однос на соновите. Со двете цури релативно рано, 10-11 недела дознав дека се девојчиња и експресно решивме за имињата.
    Мажето ги даде двата предлози, и за првата ќерка и за оваа.

Со тоа што првиот пат јас го прашав кои женски имиња ги има во неговата фамилија и кога дојде до баба му....двајцата знаевме дека тоа е тоа. Долго, класично, прифатливо и за македонско поднебје и за во германија.
    За вторава мома даде еден единствен предлог кој истотака веднаш беше прифатен. Истотака долго и класично име.

Во однос на соновите, на почетокот на првата бременост ја сонував еднаш. Бевме во дворот од старата куќа каде живеев како дете. Иако таму веќе не живее никој, и на жалост сите се веќе починати, беше се расцветано, зелено и полно со живот.
    До мене имаше мало девојченце, штотуку проодено, како го гали мешето во кое веќе растеше втор бебуш.
    Знаев дека тоа е она, дека мојата мала еден ден ќе биде голема дада.:l:

На Lepaaa, Bebulleee, eleni27 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Леле исто и јас, само тоа си викам, дали ќе бидам јас во ред, дали ќе биде бебето, страв ми е уште, божем се смирувам и исто си викам дека не сум ни прва ни последна, ама некогаш е толку јако што е посилно од мене... Искрено мислам ( не ме сфаќајте погрешно ве молам) ама влијаат и муабетите која некоја ќе пише лоша случка. Мене пример многу ми влијае тоа. И затоа и си најдов други окупации за да не бидам тука мн активна.

На Bebulleee, eleni27, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Влијае се, секој муабет и од форумов ама и во живо што го правиш со луѓето околу тебе. Затоа јас почнав да си бојам боенки за возрасни, да не мислам. :)

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Јас немам смислувано имиња, незнам што да смислувам кога уште незнам кој пол се.
    Туку жени, вчера приметив, почна да ми се цеди млеко :^) не е ли рано?:^) не се цеди многу, само по една капка:?:

5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас па воопшто не се плашам сега за сега од порагај. Незнам едноставно како сите така и јас :). Па сега секој со својата срека како што викаат:$ Форумот а и околината не ми влијаат мнг околу тоа , но кога ке прочитам за некоја неубава работа ,спонтан или на твинс тоа што и се случува од памет се вадам и мислам дека ради тоа сонувам после глупости...:sweat:(lalala)

На Bebulleee, eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Неколку пати имам пишано на темава за соновите.
    Кога бев бремена со син ми сонував дека носам и сум родила машко. Испадна дека машко носам. :)

Во оваа бременост сонував девојче и девојче носам. :)
    Кај мене соновите се покажаа како точна мајчинска интуиција, иако во вторава бременост ги занемарував, па некако бев убедена дека и ова е машко. :)

На Bebulleee, eleni27, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    за пораѓај барем до сега не се плашам кога ќе помислам, само си велам се да биде во ред до тогаш и да дојде до тој чин... и веднаш помислувам дека прв пат ќе го видам моето бебенце и не ми е страв... здравје ќе видиме понатаму :)

На 24.07, Bebulleee, eleni27 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Добро утро и од мене,јас сеа се освестувам, ноќеска у пет ме разбудија грчеви во стомак па ко менструални болки малце се спрпав тие два саатидека е рано мн јас сум 33гн ама ми се смирија среќа и сум заспала. Сабајлево грлово неможам да голтам дијареа се чудам од каде ме фати.
    У понеделник закажав средба со бебуш едвај чекам да си го видам.

За име бевме договорени со мм на одмор двајцата со смислени имиња и да преговараме, јас со цел список од десетина имиња а мм со три именца и замислете првото што ми го кажа ми влезе во увце и тоа го избравме хахахах.

Иначе на гак брисевите од колку најрано може да се остават?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.281
    За соништата... јас околу празник го сонував сонот, уште пред да останам трудна. Значи се обидувавме, ама онака, без форсирање. А сонив дека сум родила машко дете, и името што сме го ставиле.
    Кога останав трудна после месец дена и повеќе од сонот, бев убедена дека носам женско, оти вторава бременост ми е различна од првата. Во првата бев поопуштена, смирена, без проблеми и симптоми, вторава ми почна со мачнини, гадење и повраќање, со нафрлање на кожата, со појава на лишаи и што ли уште не... ама кон крај на второ тромесечие ми беше исто како во првата, со тоа што сега не повраќав во трето тромесечие, за разлика од првата бременост. А нервози и стресови имам еден куп, што не беше случај со првото.
    Како и да е, името ми се допаѓа, и мене и на мм, тоа ќе си го ставиме, така веќе решивме. Ако беше девојче, не знам какво име ќе ставевме, има женска верзија, ама многу е долга.

На Bebulleee, eleni27, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Како сте мешиња? Убава тема сте начнале, за соновите и мајчината интуиција...
    Јас одсекогаш си замислував и посакував првото дете да ми е девојче, но набргу штом дознав дека сум бремена сонив сон во кој раѓам машко бебе и веќе знаев дека тоа е тоа, дека носам момче. Иако сите околу мене ми велеа дека носам женско, дури и мм, јас си знаев дека е машко уште многу пред да ми потврдат на лекар. Продолжив да си го сонувам како машко и секогаш кога си го замислував ми идеше дека е машко и тоа го потврдија на вториот скрининг. :inlove: :l: :l:
    За именца имав повеќе смислено, но бидејќи терминот ми е околу еден убав верски празник, ќе си го крстиме така, здравје. :)

На Bebulleee, vitamina, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Мене никој не ме изрегистрира со моето прашање :D

12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас немам искуство околу тоа затоа и не одговорив :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.305
    Нормално е.
    Некој помалку, некој повеќе, некој порано, некој покасно, некој има, друг нема воопшто.

На Bebulleee, LadyC и Offspring им се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mene ne mi kape. Mi tece.

На kikin и LadyC им се допаѓа ова.
  15. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenski zdravejte, jas si cekam za dokumentacija vo policija, inaku @butterfly* za krvnata grupa, mene pred nekoj den od kartonceto mi go prezapisaa vo novata kniska, deka neli menuvav prezime I adresa.
    @LadyC da znaes za zelezoto mene mi bese mn padnato go opraviv bez tableti bez nisto, jadev mn mesavina od med, taan, orevi I seme od kopriva, kako I dr hrana bogata so zelezo, koga ima alternativa zosto da se trujam so lekarstva pa kolku I da se na prirodna baza. Moj sovet ti e da si probas so ovaa mesavina, vo tekot na denot po 5-6 lazicki I sigurna sum deka ke se opravi.
    Nie sme dobri, bebe ne saka nadvor pa I pogore se kacilo, ali sta je tu je. Vo momentot kloca rastura. Za ime si znaeme uste od koga ostanav bremena, za pol isto z aevme deka ke e masko, sega cekame da se rodi za da sme sigurni :D Pozdravi trudnici!!!

На butterfly*, LadyC, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Mesinja denes bev na pregled bebeto bese mirno no doktorot mi kaza deka mi e omeknato malce grloto na matkata i mi rece dojdi vtornik ... Dali toa znaci deka se otvaram ili pa e samo mal znak...

На Bebulleee и eleni27 им се допаѓа ова.
  17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.890
    Нема правила, мене од 37ма ми е омекнато и уложиво за еден прст. Тоа не било исто што и отворена рече док и уште тогаш ми кажа ќе тераш до крај.
    Епа еве го крај скоро 39+4 се изначекав |(

На Bebulleee и ^angel^ им се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Denes bev na ctg.

Bebenceto tahikardicno. Do 200 odi srcevata reakcija.
    Predhodno veke pominati cas i polovina ispieni site tableti za pritisok, diazepami i b6.. napravivme edno ctg.
    Mi rekoa da se vratam za 40tina min.. da kasnam nesto blago i voda i da povtorime. Povtorno isto.

Vecer ke odam na uste edno ctg.

19. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Здраво мешиња , јас 13 + недела и имам некоја тапа болка во пределот на препоните , дали е за подзамислување или се шири матката , некое ваше искуство ?

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    se siri matkata,jas sum 16gn,uste imam mali bolki