Лелее, и кај нас е истото. Јас отварам се тој ќебиња вади, чорапи облекува за спиење, мене с'клет ме фаќа. Абе тераме....
Dobro utro mesinja eve ne i nas konecno doma baby Mateo bese hrabar i vcera bev za Atina da si go zemam...fala vi mnogu za se se citame vo drugi temi papaa se najubavoo
Добро утро! Јас убаво расположена јер имаме уште едно бебе кое ни пристигна на овој свет! @Saraa да ти е здрава и жива малецката, да те исполнува и почитува и тебе и тато, горди да ве прави цел живот! Едно само не сфаќам, беше обележана во термини со плаво, а имаш девојчица? @KoZee многу ми е мило што се прибравте дома, сега ви останува само да се гушкате и сакате! Јас се пакувам и одам на гости на кафе, не ми се седи дома. И вчера божем дома ќе спремав, ме уби некоја мрза ( ко по обичај) па цел ден излезена. Не идам не знам кај, на гости кај сестра ми и остала фамилија. Али дома сама не се седи. Убав ден и пишете, растресете ја темава малку.
Добро утро и од мене. Вчера цтг то 100 а отворена исто веќе 3 недели, докторот не ме задржа бидејќи ќе си одеше дежурен беше ми рече :Ако треба да останиш те оставам на друга екипа јас си одам. Утре сум пак па ќе видиме.
Добро утро Ве прашав еднаш, никој ништо не кажа....ај пак: Поради вагинален исцедок, ве фаќа незгодно на депилирање или јас праам филмови?
Мене ме фаќа да. А се случувало и пред да бидам бремена да имам исцедок, па и тогаш ми беше ужасно срам Решив со секојдневна влошка дури да стигнам до „главниот“ дел и после 10 минути повеќе сум преокупирана со болката. Патем и јас да закажам депилација, месец и пол не сум била, не можам да се трпам веќе. Додуша помалку ми растат сега во бремеост, порано максимум 3-4 недели издржував. Инаку оваа недела ужасно ми е, кичма се повеќе ме боли, лошење исто како во првите месеци, киселини и подуеност.....Единствено убаво ми е што беба се почесто сака да се гали со мама. Од понеделник некој ден одиме на контрола, цел месец не сме се виделе. А време е и скриен шеќер да се прави, 27+ сум од денес
Добро утро и од нас... Денес работно до 14 часот, па после ќе се спремаме за на свадба ќе одиме во Струмица кај колега од факултет на мм денес полниме 4 месеци Иначе временцето е супер.... поздрав женски имајте убав викенд!
Јас искрено не се замарам со тоа. Не ни имам додуша многу исцедок, битно ми е да сум туширана пред да одам него дали ќе имам фрка со тоа. Ич не се замарај. Тоа не е нешто што можеш да го контролираш. Тоа е нормално поготово во бременост. Гледај бебушот да ти се развива здраво право, др ништо не е важно.
@ssweety како си ти? Те мислев а не те обележав во пост. Беше кај докторката и од што е тоа крварење од што се создало во матката знаеш? Зема ли утрогестан?
i mene mi rece da gi prekinam utrogestanot 16ned sum,ama navecer po edno ke prodolzam da stavam od pusti strav.
Како сте мешиња Мене само невољи ме снаогаат.Вчера си ја шинав половината и сега од кревет едвај станувам.Втор пат ми се случува откако останав бремена.Чаре ако знае некој нека каже.Туку друго ми беше муабетот.Матичната ми ги даде пре мама витамините и еве веке ја допивам првата кутија но некако скапички се 812 денари.Кои витамини ги пиете вие тие што ке ви ги даде матичниот или си барате поефтина варијанта? Позз и имајте убав ден односно викенд
Мила чекам да ми се јави сестрата од прилика кај 1ке одам . Не ми кажа од што е крварењето сами ме праша дали сум кревала,пешачела, а од тоа ништо неправев...па ми даде инекциа прогестерон и ми рече денеска нема потреба од утрогестан да видиме утре како ќе биди ... па си мислам дека денеска ќе ми пиши утрогестан ...или пак инекција. Јас повеќе немам крв ,се надевам дека и во матката ќе биди намалено ....па вчерашниот ден да го оставам во минатото...
ако немаш никаков проблем и ако ти рекла прекиниги ... и јас на почетокот така мислев за секој случај и и реков на матичната ... таа ми рече сега нема потреба никаква да ги примаш ... да недај госпо да има пак ќе продолжиш . А и нз до која недела можеше да се стават вагинално ...потоа се пијат. Јас ги ставав 2пати во денот од по 200мл ипосле во одредени недели ми кажа дека треба да почнам да ги пијам 2пати на ден од по100мг.Најубаво да си ја прашаш да не несмеј повеќе да ги ставаш.
Од каде ги купуваш пре мама? Во Зегин знам дека се поскапи, ама последно во Еурофарм за 690 ги зедов.
Незнам од која аптека беше ама не беше зегин.Незнам дали Ресен има еурофарм ке побарам баш да видам ако има од таму да ги купам.Фала ти
Abe aj ne se filmaj mn ,taa kojznae kolku trudnici mustriki ima znae sto kako,i jas bev pa nikomu nisto,ne se sekiraj ako se zamarame taka i za na gin treba da ja mislime
Здраво мешиња еве и јас да ве поздравам, настината сум енергија нила... Бев денес за крвна слика и на депилација одвај си дојдов. Понеделник нестрпливо го чекам... Убав ден на сите!
Згодно, незгодно, закажав. Па сега ваљда секој има разбирање, башка еден страв ме фатил, ќе се препотам, чувствувам