Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

хмм.....а како планираш да се породиш..спонтано/природно? или?

јас мислам дека ќе издржиш уште два дена најмногу...гледајќи по симптомите.... ;)

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    како ќе ми кажат така не ми игра некоја улога.него денес и благо и се бутнав и малово само чак- пат благо ке мрдне :?: а стомакот камен...

3. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    forko mila mene mi mirisa na mekici...ajde sto pobrzo i so lesno..ke se guskate so cuca nabrzo :)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Форко душо ти си најпородувана феминка :rofl: цело време сите те породуваат а не ти е ни терминот :?:
    Инаку чим не мрда малото, стомакот ти е камен, отворена си 1 прст кај и да е за ден, два, три :lol: стварно ќе се породиш, со лесно нека ти е :hug:

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Примети :rofl: абе а кажам ќе одам на цтг они ме пораѓаа :lol: Ај белким за ден два ќе се породам стварно :)

6. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Jaс навистина незнам сега од каде ми излезе овој проблем со `малку повеќе плодова вода` ;(
    4 доктори до сега не видоа проблем, денес докторчево ме препадна. Одма упат за скриен шеќер.
    И сеа читам по нетов за вишок п.вода, од памет се извадив.
    До прееска и се жалев на Форко, сеа јавно на форумов да си поплачам....

бтв. во колку саат да одам да проверам скриен шеќер, ми кажаа дека треба да е рано и на гладно, ама утре ќе треба сама да одам па незнам дали ќе се снајдам.

7. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    а што е страшното ако има повеќе плодова вода??? и каква е поврзаноста со скриениот шеќер? ај објаснете ми ве молам...навистина поим немам!

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    ^ И ти миламамица имаш вишок плодова вода?

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Абе демек од тоа е повеќе демек скриен шеќер..и јас правев немам скриен а имам повеќе плодова.Не е страшно ако е почетна фаза а ако е многу повеќе не би ја чувале би ја породиле.Само измислуваат бе.. на што не не пратија веќе.

10. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не не..туку досега сум слушнала на помалку плодова вода, а не никогаш за „вишок“??!! :?: :x еј немам коментар, значи, што уште нема да ни кажат д-риве, што нема да не препадне кога сме во најчуствителната состојба!!! да му се смачи на човек...
    затоа се интересирам....што ти кажаа ?

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Па тогаш опушти се и не се секирај за вишок плодова вода, не си прави стресови безвезе :)

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не не не си правам стресови :) , туку се интересирам, информирам...да прашам само.... :hai:

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    Ќе одиш во Скопје во центарот за дијабет?
    Ако е така значи веќе си била и си закажала, не треба да чекаш на шалтер со дијабетичарите туку ќе влезеш во лабораторија и ќе им кажеш дека си стигнала :)
    Ќе испиеш една гнасна мешавина и ќе ти вадат 3 пати крв да се види како ти реагира организмот оптоварен од шеќери.
    Да знаеш дека ќе почекаш неколку саати, такво е испитувањето. На крај ти ги даваат резултатите.

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Или оди направи си го приватно не е скапо, бар нема да се малтретираш. Треба да немаш јадено ништо и пиено (освен вода) 12-14 часа. те боцкаат на гладно еднаш, потоа пиеш гликоза ( 75%), па потоа после еден час пак боцкање, па после еден час уште еднаш. Некаде боцкаат од вена, некаде од прст.

15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki Kako ste mi ? Jas ovie denovi sum podobra nemam nekoi bolki denes sum na kontrola pa nekako i vozbudena sum shto ke go vidam bebushot i nekako Strav me faka da ne mi kaze nesto doktorot da ne e vo red nesto. Pozz i imajte ubav den

16. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички мене сабајлево ме фати онаква тапа болка како за пред добивање, дури лежев ми траеше сега откако станав ми потпомина, можно е тоа да се знаци за пред породување? А кичмата сеуште не ме боли

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Незнам маче дали се тоа знаци, мене веќе недела дена така ме наболува и ништо :) Си викам што повеќе сакам да излезе тоа толку повеќе инат си води, епа нека си седи бе внатре ако му е убаво, кај и да е сакало нејќело ќе мора да излегува :lol: Гушки :hug:

Него жени, кај ни е Форко бе? :wasntme:

18. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ова исчекувањево сите не поремети на крај сами симптоми ке почнеме да измислуваме :D ќе идам покасно до државна за секој случај зашто минатиот пат ми покажа јаки контракции а јас ништо не ги осеќав, си викам ајде бееееееееее ајдееееее искачај доста ти е :D А Форко рече ќе иде на цтг сабајлево али еве уште ја нема ммм ми мириса на нешто :)

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki od koja nedela bebeto se vrti so glavata nadole?

20. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Gladiola mene od 8mi mesec mi bese veke nadole namesteno