хмм.....а како планираш да се породиш..спонтано/природно? или? јас мислам дека ќе издржиш уште два дена најмногу...гледајќи по симптомите....
како ќе ми кажат така не ми игра некоја улога.него денес и благо и се бутнав и малово само чак- пат благо ке мрдне а стомакот камен...
Форко душо ти си најпородувана феминка цело време сите те породуваат а не ти е ни терминот Инаку чим не мрда малото, стомакот ти е камен, отворена си 1 прст кај и да е за ден, два, три стварно ќе се породиш, со лесно нека ти е
Jaс навистина незнам сега од каде ми излезе овој проблем со `малку повеќе плодова вода` 4 доктори до сега не видоа проблем, денес докторчево ме препадна. Одма упат за скриен шеќер. И сеа читам по нетов за вишок п.вода, од памет се извадив. До прееска и се жалев на Форко, сеа јавно на форумов да си поплачам.... бтв. во колку саат да одам да проверам скриен шеќер, ми кажаа дека треба да е рано и на гладно, ама утре ќе треба сама да одам па незнам дали ќе се снајдам.
а што е страшното ако има повеќе плодова вода??? и каква е поврзаноста со скриениот шеќер? ај објаснете ми ве молам...навистина поим немам!
Абе демек од тоа е повеќе демек скриен шеќер..и јас правев немам скриен а имам повеќе плодова.Не е страшно ако е почетна фаза а ако е многу повеќе не би ја чувале би ја породиле.Само измислуваат бе.. на што не не пратија веќе.
не не..туку досега сум слушнала на помалку плодова вода, а не никогаш за „вишок“??!! еј немам коментар, значи, што уште нема да ни кажат д-риве, што нема да не препадне кога сме во најчуствителната состојба!!! да му се смачи на човек... затоа се интересирам....што ти кажаа ?
Ќе одиш во Скопје во центарот за дијабет? Ако е така значи веќе си била и си закажала, не треба да чекаш на шалтер со дијабетичарите туку ќе влезеш во лабораторија и ќе им кажеш дека си стигнала Ќе испиеш една гнасна мешавина и ќе ти вадат 3 пати крв да се види како ти реагира организмот оптоварен од шеќери. Да знаеш дека ќе почекаш неколку саати, такво е испитувањето. На крај ти ги даваат резултатите.
Или оди направи си го приватно не е скапо, бар нема да се малтретираш. Треба да немаш јадено ништо и пиено (освен вода) 12-14 часа. те боцкаат на гладно еднаш, потоа пиеш гликоза ( 75%), па потоа после еден час пак боцкање, па после еден час уште еднаш. Некаде боцкаат од вена, некаде од прст.
Dobro utro mamicki Kako ste mi ? Jas ovie denovi sum podobra nemam nekoi bolki denes sum na kontrola pa nekako i vozbudena sum shto ke go vidam bebushot i nekako Strav me faka da ne mi kaze nesto doktorot da ne e vo red nesto. Pozz i imajte ubav den
Мамички мене сабајлево ме фати онаква тапа болка како за пред добивање, дури лежев ми траеше сега откако станав ми потпомина, можно е тоа да се знаци за пред породување? А кичмата сеуште не ме боли
Незнам маче дали се тоа знаци, мене веќе недела дена така ме наболува и ништо Си викам што повеќе сакам да излезе тоа толку повеќе инат си води, епа нека си седи бе внатре ако му е убаво, кај и да е сакало нејќело ќе мора да излегува Гушки Него жени, кај ни е Форко бе?
Ова исчекувањево сите не поремети на крај сами симптоми ке почнеме да измислуваме ќе идам покасно до државна за секој случај зашто минатиот пат ми покажа јаки контракции а јас ништо не ги осеќав, си викам ајде бееееееееее ајдееееее искачај доста ти е А Форко рече ќе иде на цтг сабајлево али еве уште ја нема ммм ми мириса на нешто