1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

хмм.....а како планираш да се породиш..спонтано/природно? или?

јас мислам дека ќе издржиш уште два дена најмногу...гледајќи по симптомите.... ;)

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    како ќе ми кажат така не ми игра некоја улога.него денес и благо и се бутнав и малово само чак- пат благо ке мрдне :?: а стомакот камен...

3. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    forko mila mene mi mirisa na mekici...ajde sto pobrzo i so lesno..ke se guskate so cuca nabrzo :)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Форко душо ти си најпородувана феминка :rofl: цело време сите те породуваат а не ти е ни терминот :?:
    Инаку чим не мрда малото, стомакот ти е камен, отворена си 1 прст кај и да е за ден, два, три :lol: стварно ќе се породиш, со лесно нека ти е :hug:

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Примети :rofl: абе а кажам ќе одам на цтг они ме пораѓаа :lol: Ај белким за ден два ќе се породам стварно :)

6. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Jaс навистина незнам сега од каде ми излезе овој проблем со `малку повеќе плодова вода` ;(
    4 доктори до сега не видоа проблем, денес докторчево ме препадна. Одма упат за скриен шеќер.
    И сеа читам по нетов за вишок п.вода, од памет се извадив.
    До прееска и се жалев на Форко, сеа јавно на форумов да си поплачам....

бтв. во колку саат да одам да проверам скриен шеќер, ми кажаа дека треба да е рано и на гладно, ама утре ќе треба сама да одам па незнам дали ќе се снајдам.

7. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    а што е страшното ако има повеќе плодова вода??? и каква е поврзаноста со скриениот шеќер? ај објаснете ми ве молам...навистина поим немам!

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.688
    ^ И ти миламамица имаш вишок плодова вода?

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Абе демек од тоа е повеќе демек скриен шеќер..и јас правев немам скриен а имам повеќе плодова.Не е страшно ако е почетна фаза а ако е многу повеќе не би ја чувале би ја породиле.Само измислуваат бе.. на што не не пратија веќе.

10. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не не..туку досега сум слушнала на помалку плодова вода, а не никогаш за „вишок“??!! :?: :x еј немам коментар, значи, што уште нема да ни кажат д-риве, што нема да не препадне кога сме во најчуствителната состојба!!! да му се смачи на човек...
    затоа се интересирам....што ти кажаа ?

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.688
    Па тогаш опушти се и не се секирај за вишок плодова вода, не си прави стресови безвезе :)

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не не не си правам стресови :) , туку се интересирам, информирам...да прашам само.... :hai:

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.497
    Допаѓања:
    263.368
    Ќе одиш во Скопје во центарот за дијабет?
    Ако е така значи веќе си била и си закажала, не треба да чекаш на шалтер со дијабетичарите туку ќе влезеш во лабораторија и ќе им кажеш дека си стигнала :)
    Ќе испиеш една гнасна мешавина и ќе ти вадат 3 пати крв да се види како ти реагира организмот оптоварен од шеќери.
    Да знаеш дека ќе почекаш неколку саати, такво е испитувањето. На крај ти ги даваат резултатите.

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.244
    Допаѓања:
    49.054
    Или оди направи си го приватно не е скапо, бар нема да се малтретираш. Треба да немаш јадено ништо и пиено (освен вода) 12-14 часа. те боцкаат на гладно еднаш, потоа пиеш гликоза ( 75%), па потоа после еден час пак боцкање, па после еден час уште еднаш. Некаде боцкаат од вена, некаде од прст.

15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki Kako ste mi ? Jas ovie denovi sum podobra nemam nekoi bolki denes sum na kontrola pa nekako i vozbudena sum shto ke go vidam bebushot i nekako Strav me faka da ne mi kaze nesto doktorot da ne e vo red nesto. Pozz i imajte ubav den

16. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички мене сабајлево ме фати онаква тапа болка како за пред добивање, дури лежев ми траеше сега откако станав ми потпомина, можно е тоа да се знаци за пред породување? А кичмата сеуште не ме боли

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Незнам маче дали се тоа знаци, мене веќе недела дена така ме наболува и ништо :) Си викам што повеќе сакам да излезе тоа толку повеќе инат си води, епа нека си седи бе внатре ако му е убаво, кај и да е сакало нејќело ќе мора да излегува :lol: Гушки :hug:

Него жени, кај ни е Форко бе? :wasntme:

18. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ова исчекувањево сите не поремети на крај сами симптоми ке почнеме да измислуваме :D ќе идам покасно до државна за секој случај зашто минатиот пат ми покажа јаки контракции а јас ништо не ги осеќав, си викам ајде бееееееееее ајдееееее искачај доста ти е :D А Форко рече ќе иде на цтг сабајлево али еве уште ја нема ммм ми мириса на нешто :)

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki od koja nedela bebeto se vrti so glavata nadole?

20. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Gladiola mene od 8mi mesec mi bese veke nadole namesteno